رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور گفت: امیدواریم با تعاملاتی که در رابطه با ساماندهی طرح تحول سلامت صورت گرفته و در آینده نیز ادامه خواهد داشت، بزودی شاهد اجرای طرح تحول سلامت در زندانهای کشور باشیم.
به گزارش ایسنا، اصغر جهانگیر درباره آخرین وضعیت ساماندهی طرح تحول سلامت در زندانها گفت: بعد از حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در زندان قزلحصار در اسفند ماه سال گذشته کارگروهی متشکل از مسئولان ذیربط در سازمان زندانها و وزارت بهداشت تشکیل و طی 15 جلسه کارشناسی فشرده، بسته خدمتی آماده شد که جهت اجرایی شدن آزمایشی طرح در زندان قزلحصار باید منابع مالی آن مشخص شود.
وی ادامه داد: طی رایزنیهای متعدد مقرر شد اولاً زندان ها به صورت "حاشیه شهر" در طرح سلامت دیده شوند و کلیه پزشکان زندان ها به عنوان پزشک خانواده که در محروم ترین نقطه هر استان خدمت می کنند در نظر گرفته شوند و ثانیاً تأمین منابع مالی در سه بخش لحاظ شود.
جهانگیر گفت: بخشی از این منابع مالی سهم سازمان زندانهاست که مشخص و حاضر است، بخشی سهم وزارت بهداشت از محل 1% یارانه های سلامت کشور است که با آمادگی وزارت بهداشت در این خصوص راه هموار شده است، بخش سوم مربوط به حضور بیمه سلامت است که هنوز توسط وزارت رفاه تأمین نشده است که امیدواریم با تعاملاتی که صورت گرفته و در آینده نیز ادامه خواهد داشت بزودی به ثمر بنشیند و شاهد اجرای طرح تحول سلامت در زندان های کشور باشیم.
وی بیان کرد: البته اخیراً بیمه بستری زندانیان با همکاری بیمه سلامت ایران انجام گرفته است ولی باید گفت بیمه بستری بخش کوچکی از اقدامات درمانی است و نیاز است که بیمه های درمان، بیمه هزینه های پاراکلینیکی نیز به طور کامل اجرا شود.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در پاسخ به این سئوال که ضرورت ساخت زندانهای جدید چیست؟ گفت: ما به چند دلیل نیاز به ساخت زندان های جدید داریم. نکته مهمی که باید در ابتدا ذکر شود این است که ساخت زندان جدید حتماً به معنای افزایش تعداد زندانها نیست، بلکه در بسیاری از موارد ساخت زندانهای جدید برای جایگزینی با زندانهای قدیمی است. از طرف دیگر تعدادی از زندانها در داخل شهرها قرار دارند که طبق قانون باید آنها را از شهرها خارج کنیم.
وی ادامه داد: ضرورت دیگری که ساخت زندانهای جدید را ایجاب میکند، افزایش سرانههای اصلی از جمله سرانه اسکان زندانیان و همچنین توسعه استانداردهای لازم است. در مجموع ساخت زندانهای جدید و جایگزینی با زندانهای قدیمی به لحاظ حقوق شهروندی نیز مهم است.
وی با اشاره به سفر استانی رئیس دستگاه قضایی به استان مازندران درباره وضعیت زندان های این استان گفت: استان مازندران دارای 10 مرکز تامینی و تربیتی است که در حدود 8000 زندانی را نگهداری میکند که از این تعداد حدود 96 درصد زندانیان را مردان تشکیل میدهند.
جهانگیر ادامه داد: در مجموع 75 درصد زندانیان دارای محکومیت قطعی و 18 درصد تحت قرار و 7%محکوم و دارای قرار باز هستند.
رییس سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور بیشترین جرم زندانیان استان مازندران را جرایم مربوط به مواد مخدر دانست و افزود: حدود 41 درصد زندانیان استان را جرایم مواد مخدر شامل می شود که نرم کشور حدود 43 درصد است. بعد از مواد مخدر، سرقت و ربودن مال غیر در رتبه دوم جرایم استان قرار دارد که حدود 25 درصد جرایم استان را تشکیل می دهد.
جهانگیر خاطرنشان کرد: چندین پروژه در استان مازندران در حال ساخت است، از جمله ندامتگاه تنکابن، ندامتگاه آمل، ندامتگاه بهشهر، کانون اصلاح و تربیت ساری و همچنین زندان مرکزی ساری است که تمامی این پروژه ها در مراحل مختلف ساخت قرار دارند. دو ندامتگاه و یک بازداشتگاه نیز برای استان مازندران پیش بینی شده است که در مرحله مطالعه و جانمایی است. در حوزه اشتغال و حرفه آموزی و فعالیت های فرهنگی و مددکاری نیز در این استان اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: پیگیری های مستمر و سازندهای برای صلح و سازش و گذشت با همکاری مراجع قضایی و شورای حل اختلاف صورت گرفته که از 76 پرونده محکومان به قصاص تعداد 36 پرونده منجر به اخذ رضایت از اولیای دم شده و بخشیدن زندگی دوباره به آنها شده است. در حوزه اشتغال و حرفه آموزی نیز 1703 نفر در فعالیت های کشاورزی، صنایع دستی، پرورش قارچ، پرورش مرغ و اردک و دامپروری، تولید بلوک و خدماتی مشغول به کار هستند.