بازدید 63296

اکبر ترکان چهار وزیر را به «رانت خواری» و «مفت خوری» متهم کرد

در حالی که چند صباحی است از نامه نگاری چهار وزیر در کابینه روحانی به رئیس جمهور می گذرد، و از زمان رسانه ای شدن آن تا کنون بحث های فراوانی در خصوص آن شکل گرفته، امروز اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور در یک اظهار نظر جالب و البته جنجالی اقدام به بازگو کردن انگیزه های چهار وزیر از این نامه نگاری کرده است.
کد خبر: ۵۴۲۳۴۱
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۹ 26 October 2015
در حالی که چند صباحی است از نامه نگاری چهار وزیر در کابینه روحانی به رئیس جمهور می گذرد، و از زمان رسانه ای شدن آن تا کنون بحث های فراوانی در خصوص آن شکل گرفته، امروز اکبر ترکان مشاور رئیس جمهور در یک اظهار نظر جالب و البته جنجالی اقدام به بازگو کردن انگیزه های چهار وزیر از این نامه نگاری کرده است.

به گزارش «تابناک»، نامه چهار وزیر به روحانی را بسیاری عامل مهم و اثرگذار در اتخاذ سیاست های جدید از سوی دولت روحانی برای خروج از رکود می دانند. تأثیر این نامه در تدوین بسته جدید اقتصادی دولت موضوعی است که از همان ابتدا مورد توجه کارشناسان قرار گرفت و با توجه به ساز و کارهای تدوین شده در این بسته، رنگ و بوی نامه چهار وزیر به روحانی به خوبی از لابلای سطور بسته جدید اقتصادی نمایان است.

این نامه از سویی منجر به انتقاد شدید از سیاست های اقتصادی فعلی دولت شد و از دیگر سو، عمق شکاف در نظریه و عمل را در کابینه روحانی و حداقل در بخش اقتصادی آن به نمایش گذاشت؛ موضوعی که اکنون با گذشت زمان و محور قرار گرفتن بسته جدید سیاست های اقتصادی دولت، می رفت تا به فراموشی سپرده شود تا آن که اکبر ترکان، امروز بار دیگر خاطره نامه چهار وزیر را جنجالی زنده کرد.

مشاور رئیس جمهور در مصاحبه ای با اقتصاد نیوز در اظهارنظری جالب، با اشاره به نامه اخیر چهار وزیر کار، صنعت، دفاع و اقتصاد به رئیس جمهور گفت: این وزرا هم‌اکنون از نوشتن و امضای چنین نامه‌ای پشیمان شده‌اند، چرا که در خواست نابجایی از رئیس جمهور داشتند.

ترکان صراحتا بیان داشته که آن‌ها به دنبال رانت خوراک ارزان برای پتروشیمی بودند و هر یک به دلیلی این نامه را امضا کردند. انگیزه آقای طبیب‌نیا این بود که شاخص بورس بالا برود و تصور می‌کرد که اگر به پتروشیمی‌ها خوراک ارزان بدهند، سودشان بالا می‌رود و شاخص بهتری برای بورس به ارمغان می آورد؛ اما در این میان سؤال پیش می آید که انگیزه آقای دهقان، وزیر دفاع و آقای ربیعی، وزیر کار چه بود؟ 90 درصد پتروشیمی‌ها برای این دو وزارتخانه و تحت مدیریت این دو وزیر است. پس دوست دارند خوراک ارزان بگیرند. مگر چه کسی از پول مفت بدش می‌آید؟ همه خوش‌شان می آید. بنابراین آن‌ها با این انگیزه ها نامه را امضا کردند.

اکبر ترکان چهار وزیر را متهم به «رانت خواری» و «مفت خوری» کرد

ترکان در بخش دیگری در مورد انگیزه های وزیر صنعت نیز گفته است: وزیر صنعت قبلاً در پتروشیمی بوده است و مثل من که قبلاً جاهایی بوده ام و همیشه به آنجاهایی که بوده ام، علاقه دارم، ایشان هم تعلق خاطر به پتروشیمی‌ها داشته‌اند و دلشان می‌خواست که خوراک ارزانی گیر آنها بیاید. بنابراین همه این وزرا در این نامه به دنبال خوراک ارزان برای واحدهای پتروشیمی بودند و با این انگیزه نامه را امضا کردند. بعد هم همه‌شان پشیمان شدند چون به نظرم درخواست نابجایی داشتند.

اظهارات اکبر ترکان در حالی است که پیش از این بسیاری از کارشناسان و اقتصاددانان در مورد دلایل و انگیزه های نامه نگاری 4 وزیر با روحانی و همچنین رسانه ای شدن آن اظهارات دیگری را به میان آورده بودند؛ نامه ای که بیش از همه وضعیت رکود در اقتصاد ایران را مد نظر قرار داده بود، ولی اکنون از سوی اکبر ترکان به گونه ای دیگر تفسیر شده و اتهامات عجیبی را در مورد 4 وزیر امضاکننده این نامه مطرح ساخته است.

از سوی دیگر، این اظهارات ترکان در حالی است که به گفته علی طیب نیا، چندی بعد از این نامه نگاری روحانی دستور اکید داده است که بازار سرمایه و بخش واقعی اقتصاد به صورت جدی در هیأت دولت بررسی و سپس در صورت لزوم سیاست های لازم تهیه شود. وی سپس گفت که بعد از این دستور روحانی، در جلساتی با حضور سیف، نوبخت و مسعود نیلی بسته ای را تهیه کرده که در عین مهار تورم، مشکل رکود را هم در اقتصاد کشور حل می کند.

گفته هایی که البته بیراه نبود و بعد از مدتی بسته سیاستی جدید محرک دولت برای اقتصاد ایران نشان داد که تمامی آنچه طیب نیا در مورد علل و عوامل نامه نگاری با رئیس جمهور و پیامدهای آن گفته است، رنگ واقعیت به خود گرفته.

حال اکبر ترکان به شکلی عجیب و با طعنه های فراوان سعی کرده است، وجهه دیگری به این نامه ببخشد؛ موضوعی که خود به نظر نشان از اختلافات فاحش و چند دستگی عمیق در میان دولتیان دارد و به احتمالی بسیار قوی تر واکنش های فراوان از جمله از سوی چهار وزیر امضا کننده نامه را به دنبال خواهد داشت.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۸۲
انتشار یافته: ۲۳
آقای ترکان باید پاسخ این سئوال را می داد که مگر همه این آقایان که از آنها نام برده است و شخص خودشان در این مدت مسئولیت های زیادی به عهده نداشته اند! حال چگونه شده است که دیگران را متهم می کند! یعنی آیا دولت راستگویان به مردم دروغ گفته اند. آیا دولت اعتدال برخلاف منافع عمومی عمل کرده است؟ و ایا آقای ترکان، این سخنان در مورد خود شما نیز مصداق ندارد؟؟؟
مگه وزیر دفاع پتروشیمی داره؟ حتما وزیر نفت هم موشک سازی داره !! واقعا که همه چیمون به همه چیمون میاد !! تابناک اگه سانسوری کنی یعنی تو هم پتروشیمی داری و دنبال خوراک ارزانی
پاسخ ها
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
متاسفانه بله
وزارت رفاه به واسطه دارایی های گستردش پتروشیمی های زیادی داره و وزارت دفاع هم
این روال همینجوری اگه بخواد پیش بره کل مملکت برا وزارت رفاه میشه. هرجا از دولت و وزارت خانه های دیگه طلب کاره فورا یه کارخانه و یا مجموعه رو به واسطه طلبهاش می گیره.
سین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
شرکت سرمایه گذاری غدیر که وابسته به سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح (زیرمجموعه وزارت دفاع) است، صاحب سهام برخی از پتروشیمی های مهم است.
بی نام
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
معلوم شد تابناک پتروشیم نداره
مهدی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۴
خداییش حال کردم با این اظهار نظرت عالی بود.
مردم این دور بالای 95 درصد دوباره به احمدی نژاد رای میدهند، دولت اعتدال فقط در فکر بدبخت کردن مردم است اما دولت مهرورزی فقط به فکر خوشبخت کردن مردم بود.
به نظر من این وزرا علاوه بر منافع خود به فکر منافع ملی و اشتغال جوانان غیور هم بودند
چرا جو بيخود مي‌ديد؟! كي گفته رانت خواري و مفت خوري. بحث هر چهار نفر به نوعي بحث كاري و كمك به حوزه عملكرد اداري خودشان بوده. رانت خواري و مفت خوري بحث انتفاع شخصي را تداعي مي‌كند.
اين اقا حالش خوب نيست اين اقا زماني كه در سمت هاي بالايي بوده چه خدماتي انجام داده است هر چند گاهي افاضه هايي مي فرمايد اقاي محترم مگه در ايران زندگي نمي كني از وضعيت توليد خبر نداري؟ يا اينكه به نفع شما نبوده است؟
انچه از متن بر مياد نه عبارت رانت خواري و نه مفت خوري استفتاده نشده . دوست داريد شلوغش كنيد؟
اقای ترکان علاقه نعمت زاده به پتروشیمی بخاطرسهامداری ایشان دراکثراین صنایع است همانند علاقه شما بخوانید سهامداری شما به خصدرا مپنا وپالایشگاهها یادتون که هست جناب ترکان ...
بدور از جوزدگی و تعصب و احساساتی شدن ، به نظر من هم حرف آقای ترکان منظقی و درست به نظر می آید
قدرت اختلاف می آورد. فساد می آورد.
ما رو ببین که به کیا امید بستیم. ای خدا
چرا تابناک جو بیخود میدی؟؟؟؟؟
ما رو ببین که به کیا امید بستیم. ای خدا
عجب
چه قدر بی ادب!!!!
چند چیز ثابت شد
1- در دم و دستگاه روحانی ارزش یک مشاور بیشتر از چهار وزیر است و شاید کل کابینه پس سعی کنید خارج از گود نشسته و همیشه مشاور باشید.
2- کابینه روحانی وصله پینه ای است.
3- ادب و نزاکت در دولت کمی تعطیله
در تعجبم از سخنان آقای ترکان / مگر دولت راستگویان جایی برای رانت خواران هم دارد / این سخنان به جای اینکه ابهامات قبلی را بر طرف کند کل کابینه دولت تدبیر را زیر سئوال جدی می برد / چه لزومی داشته آقای رئیس جمهور رانت خواران را به مسند وزارت برساند ؟؟؟؟؟؟
تابناک پتروشیمی داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اسناد پخش شده حاکی از این است که وزیر صنعت هنوز شرکتهای خصوصی خود را در بخش پتروشیمی دارد و حتما نگاهی به سود آنها دارد
اقاي تركان يادتان هست در سال71 ان موقع وزير دفاع بوديد و براي سر كشي به يكي از صنايع موشكي امديد و در جلسه توضيح مسئولين هنگامي شما با چنگال با شيريني تازه بازي بازي ميكرديد و وقتي توضيح مسئول وقت بپايان رسيد شما گفتيد هر كس يه لوله گاز برداشته سرو و ته اش را بسته و توش مواد سوختي ريخته ميگه من شدم موشك ساز پس چرا شما ان موقع عرق صنايع دفاع نداشتيد
برچسب منتخب
# انتخابات ریاست جمهوری # انتخابات # رفح # حج