لزوم پایان جنگ چند ملیتی سوریه
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷ 08 September 2015
کد خبر: ۵۳۰۰۶۵
| ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۷ 08 September 2015
| جنگ داخلی سوریه با رسیدن سیل پناهجویان به قاره سبز ابعادجدیدی به خود گرفته است. تنش انسانی اتحادیه اروپا لزوم حل هرچه سریعتر جنگ چندملیتی سوریه را که با حضور تررویست های تکفیری ابعاد دردناکی به خود گرفته را پررنگ کرده است.
موضوع پناهجویان سوری در اتحادیه اروپا و تراژدی مرگ دسته جمعی پناهجویان به سوژه جنجالی در رسانه های جهان تبدیل شده است. برخی رسانه ها و حامیان معارضین سوریه که ظرف 5سال گذشته به تشکیل داعش کمک کردند امروز در مقام مدعیان حقوق بشر دمشق را عامل این فجایع معرفی میکنند. پناهجویانی که امروز برای فرار از مرگ خود را در قاره سبز به آب و آتش می زنند درواقع از چنگال داعش گریختهاند و بانیان شکلگیری تروریست های تکفیری شریک جرم محسوب میشوند.
نکته حائز اهمیت در میان هجمه رسانهای به سمت بشاراسد این است که اگر حکومت سوریه ساقط شده بود ، امروز اروپایی ها مشغول جنگ صلیبی با تروریست های تکفیری داعش بودند.
دولت ها و مردم در اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته به سبب انتشار تصویر کودک سوری غرق شده، تمرکز خود را بر موضوع مهاجران معطوف کرده اند . اما در عین حال نگاه ها به وخامت اوضاع امنیتی در سوریه نیز معطوف شده است که میتواند سبب مهاجرت میلیون ها تن دیگر شود. پایگاه خبری آنلاین مربوط به خبرهای بشردوستانه موسوم به IRINاعلام کرد: «بحران کنونی مهاجرت در اروپا لزوما به سبب کشیده شدن بحران سوریه به سواحل اروپاست.»
روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت می نویسد هرگونه تضعیف یا ضربه به دولت سوریه میتواند سیل پناهجویان این کشور را تشدید نماید. براساس آمار رسمی تاکنون 4میلیون نفر از سوریه گریختهاند ولی اکثر 17 میلیون سوری که همچنان در این کشور زندگی می کنند در مناطق تحت کنترل دولت به سر می برند که هم اکنون از سوی داعش در معرض تهدید قرار گرفته است. این افراد بیم آن دارند که داعش شهرها و روستاهایشان را اشغال کند و همانند دیگر شهرها اعدام های دسته جمعی به راه بیندازد.
نیمی از جمعیت سوریه در داخل یا خارج از این کشور بی خانمان شده اند البته تخمین دقیق این رقم بسیار دشوار است اما از این میان دو و نیم میلیون علوی، دو میلیون مسیحی، دو میلیون و دویست هزار کرد سوری و ششصد و پنجاه هزار درزی بعلاوه میلیون ها عرب سنی که با دولت و ارتش سوری ارتباط دارند بیش ازهمه در معرض خطر قرار دارند.با تضعیف دولت سوریه و پیشروی داعش ، شمار پناه جویان سوری می تواند سریعا دو برابر شده و به هشت میلیون نفر برسد.
لزوم پایان جنگ سوریه
نگرانی اروپا درباره پایان دادن به بحران پناه جویان سبب تقویت تلاش ها برای پایان دادن به جنگ سوریه نشده است. متاسفانه برخی تنها به ساقط شدن دمشق فکر می کنند و به تبعات موضوع فکر نمی کنند.
مخالفان خارجی دولت سوریه گمان می کنند که با حمایت از تروریستهای خوب که شورشیان این کشور هستند می توانند به اهداف خود دست یابند ، ولی دولت های متخاصم با این اقدام تنها تروریست های تکفیری را تقویت می کنند.
ائتلاف متحدین آمریکا که ظاهرا برعلیه تروریست های تکفیری درحال نبرد هستند تا کنون هیچ اقدام مثبتی برای حمایت از مردم سوریه انجام نداده اند و انسانهای بیگناه همچنان به شدیدترین شکل ممکن سلاخی می شوند.
نکته قابل تامل اینجاست که منابع اطلاعاتی غربی به کشورهای متحدعربی هم اعتمادی ندارند. در اوت سال دو هزار و دوازده، آژانس اطلاعات دفاعی در گزارشی اعلام کرد ه بود: «سلفی ها، اخوان المسلمین، القاعده در عراق مهمترین نیروهایی هستند که شورش ها را در سوریه هدایت می کنند.»
غربی ها سال گذشته با سقوط موصل در عراق توسط داعش و تصرف نیمی از خاک این کشور هم باعث نشد که غربی ها معادلات خود را در رابطه با سوریه اصلاح کنند. اگرچه نشانه هایی از تزلزل در رویکرد کشورهای اروپایی و امریکا دیده میشود اما آنها همچنان بر ساقط شدن دولت قانونی سوریه پافشاری می کنند.
هفته گذشته ، امیرعبداللهیان معاون عربی وزیر خارجه ایران، کمتر از یکماه بعد از همراهی با وزیر خارجه در سفر به دمشق، بار دیگر به سوریه سفر کرد. او در این سفر با مقامات دولت سوریه، رئیسجمهوری، نخستوزیر، وزیر خارجه و معاونش دیدار کرد. در این دیدار طرح صلح ایران در مورد سوریه به بشار اسد، تسلیم شد.
در همین حال، رئیس جمهوری روسیه خبر از آمادگی بشاراسد برای انتخابات زودهنگان پارلمانی و تقسیم قدرت با «مخالفان سازنده» زده است. درهمین حال بنا به گفته منابع آمریکایی ، روسیه تیمیپیشرفته از نظامیان را به سوریه اعزام کرده است و همچنین در حال برداشتن گامهای دیگری است که به باور آمریکا ممکن است نشانه آن باشد که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در حال برنامهریزی به منظور گسترش قابل توجه حمایتهای نظامیخود از بشار اسد رئیسجمهور سوریه است.
اقدامات روسها شامل انتقال واحدهایی از خانههای از پیش ساخته برای صدها نفر و استقرار آنها در یک فرودگاه در سوریه و انتقال ایستگاه پرتابل کنترل ترافیک هوایی به این فرودگاهسبب پیچیده شدن اوضاع شده است. روسها پیشتر خواهان اجازه عبور هواپیماهای نظامی از حریم هوایی کشورهای همسایه سوریه در ماه سپتامبر شدهاند.
مهمترین سؤال در مورد طرح ایران ، روسیه یا سازمان ملل، این است که نقش و جایگاه بشار اسد در این طرح چیست؟ اما مقامات ایرانی بدون اشاره مشخص به این موضوع، طرح را فراتر از جایگاه یک فرد میدانند. طرح سازمان ملل متحد نیز دیگر با سماجت خواهان عزل اسد نیست و روسیه از نقش محوری رئیس جمهوری سوریه دفاع کرده است.
بزرگ ترین بحران انسانی که گریبان اروپایی ها را گرفته است فردا ممکن است توسط تروریست های تکفیری داعش در خاک قاره سبز ایجاد شود. وقت آن رسیده است که کشورهای اروپایی و امریکا با واقعیت های میدانی جنگ سوریه کنار آمده و به شکلی منسجم وارد جنگ با تروریست های تکفیری داعش شوند. ادامه وضعیت فعلی اگرچه منافع شورای همکاری خلیج فارس و ترکیه یا رژیم صهیونیستی را تامین مینماید اما در بلند مدت جامعه جهانی را وارد جنگ های صلیبی می شود.
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.