صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

داعش شهروندان ترک را به فتح استانبول تشويق کرد

گفته می شود این کلیپ را دفتر اطلاع رسانی ولایت رقه (پایتخت فعلی سازمان تندرو داعش در شمال سوریه) تولید کرده است.
کد خبر: ۵۲۵۲۵۹
| |
3853 بازدید
خبرگزاری رویترز در گزارشی از استانبول به قلم حمیره باموق نوشت: یک ستیزه جو که با سازمان داعش بیعت کرده است در تصویری ویدئویی شهروندان ترک را به شورش بر ضد رجب طیب اردوغان رئیس جمهور «خائن» ترکیه و تلاش برای فتح استانبول تشویق کرد.

ترکیه که عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) است با این سازمان تندرو می جنگد. آنکارا از ماه گذشته برای «جنگ با تروریسم» در وضعیت آماده باش قرار گرفته و حملات هوایی را بر ضد ستیزه جویان داعش در سوریه انجام داده و پایگاههای هوایی خود را نیز برابر نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا باز کرده است.

با توجه به اینکه آنکارا سالها از هرگونه ایفای نقش اصلی در جنگ بر ضد ستیزه جویان داعش خودداری می کرد ، این اقدامات تحول بزرگی در سیاست ترکیه به شمار می آید.

این اقدامات ترکیه پس از حمله انتحاری بیستم ژوئیه در منطقه مرزی سروج ترکیه که 34 کشته برجا گذاشت صورت گرفت.

یک ستیزه جوی داعش در این تصویر ویدئویی با در دست داشتن تفنگ به زبان ترکی اردوغان را به «فروش کشور به صلیبیها» و اجازه دادن به آمریکا برای استفاده از پایگاههای ترکیه «تنها برای حفظ سمت خود» متهم کرد.

وی افزود: «ای ملت ترکیه شما باید بر ضد این ملحدان و صلیبیها و کفاری که شما را به بردگی گرفته اند قیام کنید.»

در کنار وی دو مرد مسلح که عمامه به سر داشتند نشسته بودند.

وی همچنین افراد مسلح حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در ترکیه را که برخی از آنها در جنگ بر ضد سازمان داعش در سوریه مشارکت دارند «ملحد» توصیف کرد و درباره سقوط شرق ترکیه به دست کردها در صورتی که ستیزه جویان اسلامگرا برابر آنها مقاومت نکنند ، هشدار داد.

هنوز امکان تایید این تصویر ویدئویی که در آن تهدیدات مشخصی در خصوص انجام حملات وجود ندارد ، فراهم نشده است.

اما گروهی که فعالیت تندروها را دنبال می کند این تصویر ویدوئویی را دعوتی از طرف یک ستیزه جوی ترک داعش برای حمایت از این سازمان توصیف کرد.

این ویدئو با عنوام «پیامی به ترکیه» در سایتهای اجتماعی منتشر شده است و رسانه های رسمی ترکیه نیز از آن سخن گفته اند.

گفته می شود این کلیپ را دفتر اطلاع رسانی ولایت رقه (پایتخت فعلی سازمان تندرو داعش در شمال سوریه) تولید کرده است.

این عضو داعش با اشاره به رهبر این سازمان گفت :« ما تحت فرمان ابوبکر البغدادی هستیم و استانبول را که اردوغان خائن به صلیبیها تحویل داده است فتح خواهیم کرد.»

این کلیپ در حالی شامگاه دوشنبه منتشر شده است که داعش دو ماهه پیش مجله ای به زبان ترکی منتشر و در آن موضوعی را با عنوان «فتح قسطنطنیه» که به فتح اسلامی دوباره استانبول بزرگترین شهر ترکیه تشویق می کند ، چاپ کرده بود.

آمریکا هفته گذشته اولین حملات هوایی بر ضد داعش را از پایگاه هوایی اینجرلیک ترکیه انجام داد که برخی مسئولان گفتند به محض رسیدن نیروهای بیشتر ائتلاف ، این عملیات تشدید خواهد شد.
آنکارا و واشنگتن در طرحی برای ایجاد پوشش هوایی برای نیروهای مخالف سوری و بیرون راندن ستیزه جویان داعش از نوار مرزی ترکیه و قطع یکی از خطوط اصلی کمک به این سازمان همکاری می کنند.

ترکیه پس از کشته شدن یک نظامی این کشور در درگیری با داعش ، سه حمله هوایی در شمال سوریه انجام داد و همزمان در هفته های اخیر تلاش کرد شبکه های این سازمان را در ترکیه با چند یورش و بازداشتهای گسترده متلاشی کند.

به نظر می رسد داعش در مدتی که از مرز ترکیه برای جذب نیروهای خارجی و انتقال کمکها برای نیروهای خود استفاده می کرد ترکیه را مورد هدف قرار نمی داد اما کارشناسان امنیتی می گویند تکفیریها پس از مشخص شدن تاثیر حملات هوایی از پایگاههای ترکیه بر ضد آنها ، بار دیگر در خصوص این تفاهم تجدید نظر خواهند کرد.

یک دیپلمات غربی گفت: «ترکیه درحال حاضر بیش از گذشته در معرض خطر قرار گرفته است به ویژه اینکه دیگر نمی تواند به آسانی از تعهد خود در خصوص استفاده آمریکا از پایگاههایش بازگردد.»

یک مسئول بلندپایه در دولت ترکیه گفت نیروهای امنیتی نیمه نخست امسال حدود 30 کمربند انتحاری را کشف و ضبط کرده اند که ستیزه جویان داعش قصد داشتند از آنها برای حمله به اهداف مختلف از جمله مراکز پلیس استفاده کنند.

در واکنش به اقدام مقامات ترکیه در بستن شش پایگاه خبری اسلامی در اینترنت، دست کم یک گروه اسلامگرا هشدار داده است در پاسخی انتقام جویانه به این اقدام، با داعش بیعت خواهد کرد.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟