صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ارسال متن توافق برای بررسی به مجلس شورای اسلامی

کد خبر: ۵۱۸۳۰۸
| |
2236 بازدید

براساس قانون صیانت ا‌ز دستاوردهای هسته‌ای که در مجلس شورای اسلامی پیش از انعقاد توافق در وین تصویب شد متن توافق مورد تایید تیم مذاکره کننده ایران و ۱+۵ بایدبه مجلس ارائه شود، تا نمایندگان آن را بررسی و ارزیابی کنند البته من تصور می کنم تیم مذاکره کننده موارد لازم و مبتنی بر قانون حمایت از دستاوردهای هسته ای را در متن طرح جامع مشترک رعایت کرده است.

به گزارش جمهوریت: نوذر شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص مراحل اجرای توافق هسته ای بعد از انعقاد متن توافق گفت: براساس قانون صیانت ا‌زدستاوردهای هسته‌ای که در مجلس شورای اسلامی پیش از انعقاد توافق در وین تصویب شد متن توافق مورد تایید تیم مذاکره کننده ایران و ۱+۵ بایدبه مجلس ارائه شود، تا نمایندگان آن را بررسی و ارزیابی کنند البته من تصور می کنم تیم مذاکره کننده موارد لازم و مبتنی بر قانون حمایت از دستاوردهای هسته ای را در متن طرح جامع مشترک رعایت کرده است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه تاکید کرد: براساس اصول 77 و 125 قانون اساسی نتیجه مذاکرات هسته ای باید به مجلس شورای اسلامی ارائه شود، علاوه بر این آقای ظریف موظف است روند اجرای توافقنامه را هر 6 ماه یکبار به مجلس شورای اسلامی در قالب گزارشی اراپه دهد.

وی در این خصوص ادامه داد: این کمیسیون نیز هر 6 ماه گزارش کم و کیف اجرای روند توافق را به نمایندگان مجلس ارائه می کند و من تصور می کنم درحال حاضر فضای خوبی بین مجلس و دولت در خصوص اجرای توافق هسته ای وجود دارد.

مجلس ایران رفتار و تصمیماتش را متناسب با رویکردهای کنگره آمریکا تنظیم نمی کند
شفیعی در خصوص بررسی متن توافق در مجلس شورای اسلامی و رفتارهای احتمالی کنگره آمریکا در قبال این توافق گفت: کنگره آمریکا در چارچوب مکانیزمهای داخلی خودشان به مسئله توفق هسته ای ایران و ۱+۵ ورود پیدا می کند و این موضوع طبیعی است اما مخاطب جمهوری اسلامی ایران دولت آمریکا و 5+1 است نه کنگره آمریکا.

وی تصریح کرد: با توجه به بافت سیاسی جمهوری خواه کنگره بدون شک سنگ اندازی هایی صورت خواهد گرفت اما مجلس شورای اسلامی رفتار و سیاست های خود را بر اساس این رفتارها تنظیم نمی کند بلکه خطوط قرمز داخلی و رویکردهای رهبر انقلاب و قانون اساسی مبنای بررسی متن توافق در مجلس خواهد بود.

در مورد اجرای پروتکل الحاقی نمی توان صفر و صد صحبت کرد/ متن توافق یا به طور جامع اجرا می شود یا کلا منتفی است

شفیعی در خصوص نگاه مجلس به قبول یا رد پروتکل الحاقی گفت: پروتکل الحاقی متنی کلان و کلی است و در صورتی که مقرر باشد که اجرا یا رد شود باید جزییات آن در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

وی با بیان این که درمورد اجرای پروتکل الحاقی نمیتوان صفر و صدصحبت کرد افزود: موارد مورد قبول و یا مردود در مورد پروتکل الحاقی نیاز به بحث و بررسی دارد و این امکان وجود دارد که مواردی رد و مواردی قبول شود.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: توافق نامه یک متن جامع و  واحد است که برخلاف پروتکل الحاقی قابل تفکیک نیست و اینگونه نیست که بخشی از آنها اجرایی شود و برخی از آن اجرایی نشود و متن توافق نامه وین و لوزان نیز بر این موضوع تاکید دارد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟