دولت ارز دارو و کالای اساسی را قطع نکند
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی می گوید:دولت از سال گذشته می توانست به سمت تک نرخی شدن قیمت ارز حرکت کند اما متاسفانه این امر انجام نشد، لذا برای جلوگیری از فسادهای مالی باید قیمت ارز به صورت تک نرخی باشد اما دراین میان پرداخت ارز به دارو و کالاهای اساسی ضرروی است.
عزتالله یوسفیان ملا عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره تک نرخی شدن قیمت ارز و اینکه دولت باید چنین رویه ای را پیگیری کند به خبرنگارخبرگزاری خانه ملت گفت:شرایط ارزی دولت به گونه ای است که می تواند قیمت ارز را تک نرخی کند،منابع ارزی دولت در مقایسه با سال های قبل تقویت شده؛بدین جهت با تک نرخی شدن آن بازار با مشکل مواجه نخواهد شد.
ارز دولتی باعث شده که برخیها یک شبه میلیاردر شوند
وی افزود:ارز دولتی باعث شده که برخیها یک شبه میلیاردر شوند،این افراد با گرفتن ارزمبادله ای و عدم هزینه درفعالیت تولیدی،صنعتی و واردات مواد اولیه می توانند سودهای کلان ببرند؛لذا باید ارز دولتی حذف شود.
یوسفیان ملا با بیان اینکه به افراد حقیقی و حقوقی نباید ارزمبادله ای اختصاص پیدا کند،اذعان داشت:ارز دولتی تنها باید برای کالاهای ضروری چون دارو و موادغذایی اختصاص پیدا کند و البته دولت مراقبت کند که این پول ها در جای خود هزینه شود.
ارز دولتی تنها باید به کالاهای ضروری اختصاص پیدا کند
وی تصریح کرد:ارزمبادله ای فسادهای زیادی را ایجاد کرده ،افرادی که از ارز دولتی منتفع می شوند با تکنرخی شدن قیمت آن مخالف هستند؛هر بخشی که با دوقیمت مواجه شود قطعا درآن رانت پدیدار خواهد شد،متاسفانه در بخش ارزی هم چنین مشکلی پیش آمده است.
یکسانسازی نرخ ارز نباید دلیلی برافزایش نهایی قیمت کالاها شود
عضوکمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید دولت را درجهت تک نرخی شدن قیمت ارز کمک کرد،افزود:احتمال دارد که با تکنرخی شدن قیمت ارز،نرخ برخی از کالاها افزایش پیدا کند؛لذا مدیریت بازار یک ضرورت است؛اکثر تولیدکنندگان ارز خود را از بازار آزاد تهیه می کنند،بدین جهت یکسانسازی نرخ ارز نباید دلیلی بر افزایش نهایی قیمت کالاها شود.
وی تاکید کرد:قیمت ارز تک نرخی باید به سمت بازار آزاد باشد تا چالشی ایجاد نشود.همه می دانند که دولت نمی تواند قیمت ارز را در مقطع فعلی پایین بیاورد از این رو برای آنکه شاهد نوسان قیمتی در این بخش نباشیم باید قیمتها را واقعی دید.
هرگونه تصمیم گیری درقیمت ارز باید با کنترل بازار باشد
یوسفیان ملا افزود:ازسال گذشته بازار ارز روند باثباتی به خود گرفته و هیچ نوسانی نداشته است،از این رو اکنون موقعیت مناسبی است که دولت موضوع تک نرخی شدن ارز را عملیاتی کند.دولت از سال گذشته هم می توانست قیمت ارز را تک نرخی کند اما متاسفانه این مهم انجام نشد.
وی تاکید کرد:هرگونه تصمیم گیری درقیمت ارز باید با کنترل بازار باشد،برخی ها به دنبال این هستند که با تغییر قیمت ارز به نفع خود بهرهبرداری کنند.


