خطر آب‌مروارید در چه افرادی زیاد است؟

کد خبر: ۵۰۶۷۳۰
|
۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲ 07 June 2015
|
2843 بازدید
یک متخصص تغذیه بر لزوم مصرف متعادل ترکیبات غذایی ویژه جهت پیشگیری از بیماری​های چشمی تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر مجید کاراندیش اظهار کرد: تغذیه در سلامت و ساختمان چشم و عملکرد بینایی بسیار تاثیرگذار است و می​تواند تا حدودی از بروز برخی بیماری​های چشمی از جمله Cataract یا آب مروارید، تحلیل، Gloucoma یا آب سیاه و شب کوری پیشگیری کند.

وی تصریح کرد: طبق تحقیقات انجام شده، کسانی که به اندازه زیادی کربوهیدرات مانند نان، برنج، ماکارونی و قند و شکر مصرف می​کنند، خطر ابتلا آنها به آب مروارید بیشتر است.

این متخصص تغذیه با بیان این‌که رعایت اصول تغذیه صحیح و بویژه دریافت مقدار کافی برخی مواد مغذی می​تواند در پیشگیری از این بیماری​ها موثر باشد، افزود: بیماری شب​کوری تا حدود زیادی تحت تاثیر کمبود ویتامین A و پیش​سازهای آن است که عدم دریافت کافی این ویتامین، موجب عدم تطابق چشم با نور کم یا اصطلاحا شب​کوری شده و بعد از آن نیز در بافت ظاهری چشم تاثیر گذاشته و موجب بروز بیماری‌هایی مانند خشکی یا زخم قرنیه می​شود.

کاراندیش ادامه داد: بیماری تحلیل لکه زرد شبکیه مانند آب مروارید وابسته به سن بوده و در افراد مسن شایع​تر است. مواد مغذی که در این زمینه نقش دارند عمدتا گروهی از ویتامین‌ها و املاح معدنی و از مهم​ترین آنها ویتامین A، ترکیبات تحت عنوان لوتئین و اگزانتین، ویتامین‌های C و E، اسیدهای چرب ضروری، روی و سلینیوم است.

وی عنوان کرد: باید سعی شود ترکیبات فوق از طریق مواد غذایی به بدن برسد و در غیر این صورت باید این کمبود را از طریق مصرف مکمل​های مربوطه جبران کنیم.

این متخصص تغذیه گفت: ویتامین A در غذاهای حیوانی مانند دل و جگر و تخم​مرغ و پیش‌سازهای آن اغلب در سبزیجات و هویج وجود دارد. همچنین لوتئین و اگزانتین که جزو آنتی​اکسیدان​ها هستند، در سبزیجات سبزبرگ‌ و زرده تخم​مرغ وجود دارد. ویتامین C عمدتا در میوه​ها و سبزیجات وجود دارد که البته ویتامین حساسی است و بهتر است به صورت تازه و تا حد امکان حرارت‌ ندیده مصرف شود. ویتامین E نیز عمدتا در مغزهای گیاهی و جوانه گندم وجود دارد.

وی ادامه داد: اسیدهای چرب ضروری به دو دسته امگا 3 و امگا 6 تقسیم می​شوند که در زمینه بینایی و تکامل بافت چشم در دوره جنینی و اوایل کودکی، گروه امگا 3 که منبع اصلی آن غذاهای دریایی است، از اهمیت خیلی بیشتری برخوردار است.

کاراندیش گفت: همچنین روی را می‌توان از غذاهای سرشار از پروتئین مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و بوقلمون تامین کرد. سلنیوم نیز در مغزهای گیاهی، گوشت و غلات یافت می​شود.

این متخصص تغذیه اظهار کرد: هویج به دلیل داشتن پیش​ساز ویتامین A تحت عنوان گروه غذایی کاروتنوئیدها و نیز داشتن بتاکاروتن برای پیشگیری از بیماری‌های چشمی مفید است که البته این مواد در سبزیجات دیگری مانند کدو حلوایی و سبزیجات برگ‌سبز هم یافت می‌شود.

وی بر لزوم تغذیه صحیح جهت حفظ سلامت در مقابل بیماری​های چشمی تاکید و توصیه کرد: سعی شود هر روز 5 تا 9 واحد از مجموعه سبزی​ها و میوه​ها مصرف شود و درصورت امکان از غلات کامل یعنی غلات سبوس​دار استفاده شود.

کاراندیش افزود: حداقل 2 بار در هفته، وعده اصلی غذایی ماهی باشد. از اضافه وزن و چاقی پیشگیری شود و از مصرف غذاهای سرخ‌شده در روغن، فست​فود، نوشابه و قند و شکر زیاد پرهیز شود.
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
برچسب منتخب
# حمله موشکی به اسرائیل # سید حسن نصرالله # نمازجمعه تهران # جنگ ایران و اسرائیل # سوخو # اس 400
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با توجه به تسلیح رژیم صهیونیستی به سلاح اتمی و حمایت تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا و ناتو از این رژیم؛ با دستیابی کشورمان به سلاح هسته ای موافقید؟