صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

ضرورت استفاده از روش‌های هایتک و اولتراهایتک درمدیریت آب

کد خبر: ۵۰۵۲۲۰
| |
2133 بازدید

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس، با تاکید بر ضرورت استفاده از روش های هایتک و اولتراهایتک در زمینه مدیریت و حفظ آب،گفت: استفاده از روش های نوین باید برای تولید بیشتر مدنظر قرار بگیرد.

به گزارش خانه ملت؛ عباس رجائی صبح امروز دوشنبه(11 خرداد) در سومین سمپوزیوم بین المللی مهندسی محیط زیست و منابع آب با اشاره به راندمان آبیاری در بخش کشاورزی گفت: آمارهایی که چندان هم قابل اعتماد نیستند نشان میدهد که ما بین 35 تا 40 درصد راندمان آبیاری داریم که چندان خوب نیست از طرفی در حوزه آب شرب نیز که با هزینه های بسیار سنگینی تولید می شود مشکلات  و کمبود هایی وجود دارد.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی، افزود:زمانی،ما پیشرقت قابل توجهی در زمینه سد سازی داشتیم که در زمان خود قابل ملاحظه بوده اما ابعاد زیست محیطی بلندمدت آن را بررسی نکردیم،به طوری که اکنون سهم زیست محیطی شبکه‌های فنی به ویژه در تالابها با مشکل مواجه شده و نقاط بحرانی بسیاری در زمینه تولید ریزگرد داریم.

رجائی ادامه داد: اکنون 6 میلیون هکتار نقاط بحرانی تولید ریزگرد در کشور داریم که این مقدار بسیار زیاد است.

وی با توجه به راه حل های کارآمدی که در زمینه مدیریت و حفظ آب می توان داشت،گفت: دراین زمینه دانشگاهها می توانند به عنوان منبع تولید دانش دراین راستا وارد شده و مرکز قانون‌گذاری و اجرایی کشور باید با دانشگاه متصل شود.

این نماینده مردم در مجسل نهم، ادامه داد: ما باید روش های هایتک و اولتراهایتک را مورد استفاده قرار دهیم ، به عنوان مثال با استفاده از کنتور حجمی آب تا 20 درصد بهبود راندمان آب داشته باشیم تا از این روش آب را به صورت حجمی مصرف کرد.

وی تاکید کرد:برای مدیریت تامین آب و آبهای مرزی مشترک اکنون طبق دستور رهبر معظم انقلاب از صندوق توسعه ملی منابعی اختصاص داده شده، بنابراین مسئولان باید با سرعت از این منابع  استفاده  کنند.

رجائی افزود: در بخش استفاده از آب دریا نیز نباید بیشتر از این از آب شیرین کنها استفاده کرد چرا که با تولید پسابهای آلوده و تغلیظ شده و مشکلات دیگر اعم از هزینه بسیاز زیاد موجب به خطر افتادن محیط زیست دریا خواهد شد.

وی دراین سمپوزیوم با اشاره به راه حل های دیگر استفاده از منابع آبی گفت:باران افزایی، واردات آب و واردات آب مجازی، روشهای کاهش  تبخیر و هدر رفت آب، استفاده از آب بدست آمده در فصول دیگر  و جمع آوری و تزریق آن، حل مشکل پروانه های چاههای آب کشاورزی، اصلاح الگوی کشت که با برنامه ای که ما دنبال می کنیم کاهش مصرف 20 تا 25 درصدی خواهیم داشت.

این نماینده مردم در مجلس نهم، ادامه داد: از طرف دیگر توسعه کشت گلخانه ای را می توان دنبال کرد بطوریکه اگر 1 میلیون هکتار گلخانه هوشمند سولار داشته باشیم علاوه بر تولید 20 میلیون شغل پایدار غذای 60 میلیون نفر را نیز تامین کنیم.

رئیس کمیسیون کشاورزی،آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: در پایان ما اعتقاد به جزم گرایی در حوزه آب نداشته، بلکه با چنین راه حل هایی می توان مشکلات در حوزه آب را برطرف کرد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...