جنجال بر سر بازسازي محل بمباران جنگندههاي اسرائيل!
«ديويد آلبرايت» كه اطلاعات اين سايت سوري را تحليل كرده، معتقد است: با توجه به جنجالهاي بينالمللي پس از بمباران اين سايت، به نظر ميرسد اين مكان، محل ساخت يك رآكتور نبوده است. عدهاي ديگر، اين استدلال را اين گونه مطرح ميكنند كه اين سايت در زمان حمله هوايي، هيچگونه پدافندي نداشته، در صورتي كه يك سايت حساس نظامي، هميشه از تجهيزات دفاعي برخوردار است.
کد خبر: ۴۷۸۸
| | 9544 بازدید
در حالي كه تجاوز دو جنگنده اسرائيلي به خاك سوريه و بمباران بخشي از اين كشور، با سكوت رسانههاي غربي همراه شده، بازسازي آن ساختمان با واكنش روزنامههاي آمريكايي و اسرائيلي روبهرو شد و «اورشليمپست» نوشت: سوريه بازسازي يك سايت خود را كه در سپتامبر 2007 با جنگندههاي نيروي هوايي ارتش اسرائيل بمباران شده بود، از سر گرفته است.
به گزارش سرويس بينالملل «تابناك»، «نيويوركتايمز» ادعا كرد: حمله جنگندههاي اسرائيلي بر پايه اطلاعات سازمانهاي آمريكايي و اسرائيلي بوده است كه تحركات اين نقطه را در راستاي ساخت يك راكتور اتمي ميدانستند و سوريها اين امر را تكذيب كرده بودند.

بنا بر اين گزارش، «ديويد آلبرايت»، رئيس انستيتو علوم امنيت بينالملل ـ يک سازمان خصوصي در واشنگتن ـ كه اطلاعات اين سايت سوري را تحليل كرده، معتقد است: با توجه به جنجالهاي بينالمللي پس از بمباران اين سايت، به نظر ميرسد اين مكان، محل ساخت يك رآكتور نبوده است.
عدهاي ديگر، اين استدلال را اين گونه مطرح ميكنند كه اين سايت در زمان حمله هوايي، هيچگونه پدافندي نداشته، در صورتي كه يك سايت حساس نظامي، هميشه از تجهيزات دفاعي برخوردار است.
يك ديپلمات اروپايي در اين باره گفت: به تازگي، آژانس بينالمللي انرژي اتمي در وين، از ساختوسازهاي جديدي باخبر شده بود. وي گفت: «روشن است كه آنها توجه ويژهاي به اين سايت دارند.»
با توجه به تعهدات بينالمللي پذيرفته شده از سوي سوريه، اين كشور موظف است ساخت هرگونه رآكتور اتمي را به بازرسان بينالمللي گزارش دهد.
در همين حال، مقامات ارشد سوري نيز ساخت هرگونه رآكتور اتمي را تكذيب كرده و تأكيد دارند، محلي كه توسط نيروي هوايي اسرائيل بمباران شد، پايگاه نظامي متروكه بوده است.
در همين هفته، محمد البرادعي، رئيس آژانس بينالمللي انرژي اتمي، در گفتوگو با روزنامه عرب زبان الحيات لندن، اظهار كرده بود كه آژانس قصد بازرسي از اين سايت را دارد.
بنا بر اين گزارش، وي گفت: «ما هيچ گزارشي از اجراي برنامههاي اتمي در سوريه نداشتهايم و از سوريه درخواست كردهايم تا به آژانس اجازه دهد از اين مكان بازديد كنند تا غيراتمي بودن آن را تأييد كند.»
وي اضافه كرد: «برادران سوري ما به ما اجازه ندادند اين مكان را بازرسي كنيم.»، اما اضافه كرد: آژانس تكنولوژيهاي پيشرفتهاي براي تضمين غير اتمي بودن اين مكان در اختيار دارد.
گزارش خطا
نظرسنجی
آیا جام جهانی میتواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟


