صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

نگاه شما: معلمان و اعتماد از دست رفته

بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۴۵۳۳۸۹
| |
4706 بازدید
|

بزرگترین سرمایه ی موردنیاز در شکل گیری و تداوم مناسبات و روابط سازنده بین انسان ها ،اعتماد متقابل است و در مجموعه ای که دارای اهداف مشخص است و قرار بر این است که همه ی اعضای مجموعه در جهت آن اهداف نقش خاص خود را ایفا کنند ،اگر عضوی از مجموعه به هر دلیل نتواند به کارگردانان اصلی اعتماد نماید و یا احساس کند که به نوعی نادیده انگاشته شده است و کسی قادر یا مایل به درک او و پاسخگوی پرسش های او نیست ،بدون شک سرخورده شده و به تدریج  از ایفای نقش صحیح خود باز خواهد ماند.

واقعیت این است که متاسفانه در جامعه ی معلمان کشور بی اعتمادی به مسئولان به شدت احساس می شود واین حکایت تازه ای نیست و مربوط به این دولت و آن دولت نیز نمی شود. واقعیتی است که محصول اشتباهات مدیرانی از سال های دور تا امروز می باشد و کتمان آن نیز دیگر سودی نخواهد داشت.

با اندکی تامل در خصوص عوامل این بی اعتمادی ،به موارد بسیاری خواهیم رسید و در این نوشتار  قصد داریم نمونه هایی از آن را بیان نماییم که هریک مصداق روشنی در تایید مدعای ماست:

1-در اردیبهشت ماه سال جاری اعلام شد که شرایط بیمه ی طلایی فرهنگیان تغییر نموده و مبلغ پرداختی فرهنگیان نیز افزایش می یابد ،به دنبال آن نیز تعدادی از فرهنگیان انصراف خود را به ادارات اعلام نمودند اما چند روز بعد مسئولان ارشد وزارت از طریق صداو سیما اعلام نمودند که خدمات بیمه طلایی به غیر از یک مورد تغییر دیگری ندارد و نیمی از حق بیمه نیز توسط آموزش و پرورش پرداخت خواهد شد ،در دو ماه اول نیز به همین صورت عمل گردید پس از آن گفته شد که از این پس حق بیمه بطور کامل از حقوق کسر می شود و چند روز بعد نصف مبلغ به حساب مشمولین واریز خواهد شد و تا دو ما ه نیز این وعده عملی شد ولی این روند نیز دوام نیافت و پس از آن حق بیمه بطور کامل بر دوش بیمه شدگان قرار گرفت   وظاهرا مسئولین نیز موظف نیستند در این رابطه توضیحی ارائه نمایند!

-2در سال 93 افزایش حقوقی که اعلام شد مانند سال های قبل از آن بسیار کمتر از نرخ تورم بود اما فرهنگیان با در نظرگرفتن شرایط مالی و اقتصادی دولت و در جهت همکاری و همراهی با دولت ،بنا را بر تحمل شرایط و بردباری گذاشتند اما به تدریج متوجه شدند که گویا تنگناهای ناشی از کمبود اعتبارفقط متوجه فرهنگیان است وگرنه کارکنان برخی ارگان ها و سازمان ها همانند سنوات قبل از افزایش حقوقی به مراتب بالاتر برخوردار شده اند.

3-به دنبال اعتراضاتی که در دهه ی هشتاد نسبت به تبعیض در پرداخت ها و بی توجهی به مشکلات معلمان انجام شد ،رفع تمامی مشکلات  و تبعیض ها به زمان اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری حواله گردید اما وقتی با کش و قوس های مختلف و تاخیرات متوالی بالاخره در سال 88 در ظاهر اجرا گردید ،شیوه ی اجرای آن آنقدر نامناسب بود و با روح قانون و فلسفه ی اولیه آن فاصله داشت که نه تنها  وعده های داده شده عملی نشد بلکه باعث تبعیضاتی ناروا بین کارکنان آموزش و پرورش نیز گردید که تا قبل از آن بی سابقه بود.

4-در دولت قبلی برخی دستور العمل های  کارشناسی نشده و بدعت گونه مانند افزایش پلکانی معکوس،تفاوت تطبیق و بند سایر باعث تبعیض های بیشتری گردید که امید می رفت در دولت فعلی اقدامات شایسته ای در جهت اصلاح آنها صورت گیرد اما متاسفانه بر خلاف تمامی انتظارات هیچ قدمی در این خصوص برداشته نشد.

5- در آموزش و پرورش هیچ کانال مطمئنی برای پاسخگویی به پرسش های متعدد فرهنگیان و رفع ابهامات آنان طراحی نگردیده است به عنوان مثال یکی از فرهنگیان با سامانه ی تلفنی اعلام شده تماس گرفته و پرسشی را مطرح می نماید و به مدت سه ماه مرتب ارتباط برقرار نموده و با وارد نمودن شماره پیگیری منتظر جواب می ماند اما پاسخی دریافت نمی نماید بالاخره خسته شده و پس از تماس تلفنی با دبیرخانه متوجه می شود که به دلیل کاهش نیروهای دبیرخانه چندماهی است که به سوالات تلفنی پاسخ داده نمی شود!بگذریم از اینکه سامانه ی پاسخگویی اینترنتی نیز سالهاست با کمبود نیرو مواجه است! و امکان ملاقات حضوری با وزیر محترم و معاونین نیز محال به نظر می رسد.

6- حق التدریس معلمان  برخی تعهدات دیگر با تاخیرات چندین ماهه و گاهی بیشتر از یک سال تاخیر و در زمانی پرداخت می گردد که ارزش آن بسیار کمتر از زمان انجام کار است و تاکنون یک بار نیز کسی بابت  آن از معلمان عذرخواهی ننموده است.البته فرهنگیان مطالبات چندین و چند ساله ی دیگری از قبیل یارانه وام مسکن ،هزینه ی سفر،هزینه ی مهدکودک فرزندان و.....غیره نیز دارند که حتی اگر به فرض محال هم اکنون نیز پرداخت گردد حتی یک بیستم ارزش اولیه ی خود را نخواهد داشت  .

7-سالهاست با پرداخت های ماهانه ی فرهنگیان موسسه ای مالی به نام صندوق ذخیره فرهنگیان با سرمایه ای هنگفت تاسیس شده که فرهنگیان با وجود مالکیت آن هیچ نظارتی بر عملکرد آن ندارند و با وجود برخورداری از بنیه مالی مناسب تاکنون هیچ گامی در جهت بهبود معیشت اعضا برنداشته است.

8-در زمینه ی رسالت اصلی آموزش و پرورش یعنی برنامه ریزی های آموزشی و پرورشی نیز که دغدغه ی اصلی معلمان نیز می باشد متاسفانه سالهاست شاهد اجرای طرح های نسنجیده و با تغییرات پی در پی می باشیم و هیچ گاه به نظرات مجریان اصلی آنها یعنی معلمان آنچنان که لازم است توجه نشده است.

9-با روی کار آمدن دولت جدید حداقل انتطار معلمان پاسخگو بودن مسئولین به پرسش هایشان بود اما متاسفانه این حداقل انتظارشان نیز هنوز برآورده نشده است.

با وجود این موارد و موارد دیگری که مجال طرح آن نیست آیا جایی برای اعتماد باقی مانده است؟

امیدوارم با این نوشتار گام کوچکی در جهت ترویج روحیه ی پرسشگری و پاسخگویی در بین معلمان عزیز و مسئولین بزرگوار برداشته باشم و بابت نواقص احتمالی از همه ی عزیزان و بزرگواران پوزش می طلبم.

فرستنده: آرش کاویان

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۸
انتشار یافته: ۱۵
یک کارمند
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۸
بابا والله یک معلم با سابقه و مدرک بنده داره دویست هزار تومان بیشتر از من که در اداره تعاون کار میکنم میگیره . تازه 6 ماه هم تعطیل هستن . چرا این دوستان فقط می نالند وبدون اطلاع از سایر کارمندان نظر میدهند و بالشخصه حاضرم با اینکه در مرکز استان کار میکنم با هر معلم هر درکجا جابجا شوم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۸
همسر من هم جز همین.فرهنگیان است که 9 ماهه اضافه کاری دریافت نکرده وما خیلی درمضیقه هستیم
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۸
واقعا عالی بود دستت درد نکنه ولی کو گوش شنوا هرچه قدر در آموزش وپرورش کم سرمایه گزاری کنید مجبورید در ستاد های مبارزه با اعتیاد فساد دزدی شرارت و.... بیشتر سرمایه گزاری کنید
lkgkfljsaj
|
-
|
۰۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۸
گل گفتی اما کو گوش شنوا
فرهنگی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۸
آنچه به جایی نرسد صد البته فریاد است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۸
تمام موارد صحیح است
بنده از سال ۹۰ هنوز مطالبات دارم که پرداخت نشده است
معلم خسته از همه چی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
همکار عزیز خسته نباشی همه ی اینهایی که گفتی عین حقیقته اما دو نکته اساسی را فراموش کردی
1- دید مردم نسبت به معلم چقدر عوض شده زمانی معامی شغل انبیا بود و ... اما الان چه جوری به معلم نگاه می کنن فقط یاد گرفتن بگن شما تابستون تعطیلید در صورتی که کارهیی که به صورت شیفتی هستن رو اگه بررسی کنی می بینی که بیش از ما تعطیلن و حق شیفت هم میگیرن 2- عزت معلمو به جایی رسوندن که اگه دانش آموز تو گوش معلم هم بزنه معلم بیچاره باید بگه دستت درد نکنه این طرفشم بزن
3- من دو ماه پیش مدرک ارشدم اعمال شد جالبه صدو یک تومن حقوق منو زیاد کردن که اینم کلیش بابت بازنشستگی و صندوق ذخیره و بیمه درمانی و مالیات و ... کم میشه و در مقایسه با تمام دستگاههای دیگه یک پنجمشم نمیشه
4-چرا تمام کارمندا و کارگرا در حقوقشون کمک هزینه مسکن میگیرن اما به معلما نمیدن و هزار سوال دیگه که هیجکی اصلا گوشی برا شنیدنش نداره
و در آخر تو مملکت هم هر چی میشه میگن باید اموزش و پرورش کار کنه دزدی زیاده ، آموزش و پرورش توجیه کنه اعتیاد بالاست ،بازم اموزش و پرورش و......
منوره هدایت الهی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
سلام همکارعزیزم مطالب مطروحه عین واقعیت است من با26سال خدمت صادقانه حتی اگروه تشویقی نگرفتم همکاری داشتم که اصلا کلاسداری بلدنبودمن چون معاون بودم بایدباتوجیه وتهدیدمعایب ایشان رامی پوشاندم 3گروه تشویقی گرفت خیلی از کارکنان خدماتی فرزندانشان راازطریق ....واردسیستم کردند ماحتی نتوانستیم فرزندانمان راعلیرغم شایستگی هایشان درمدارس نمونه وشاهد ثبت نام کنیم اکنون هم باداشتن فوق بیکارند ازامکانات رفاهی یارانه مسکن و سهمیه ادامه تحصیل ارتقا کارمند نمونه هم خبری نیست چون انهم سهم ازمابهترونه ازاقایکاویان هم به خاطر طرح مطالب ممنونم
حسين
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
با سلام و خداقوت به شما-كلامت بسيار متين است.اما ....
مجتبی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۹
کاملا آقا آرش درست گفتی
با وضع موجود بیشتر دغدغه ی معلمین تامین هزینه های زندگی است نه دانش آموز و کلاس درس
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟