عبدالله جاسبي در گفتوگو با تابناك:
زماني كار دانشگاه آزاد را آغاز كرديم كه خصوصيسازي جرم بود
يك فضاي دولتي شدن همه چيزها بر جامعه حاكم بود؛ يعني به گونهاي شده بود كه اصلاً نميتوانستيم صحبت از بخش خصوصي كنيم. سال 61 اصلاً افتخار انقلاب اسلامي اين بود كه همه چيز را ملي و دولتي ميكند. اگر عنايت حضرت امام نبود، اينقدر فضا سنگين بود كه اصلاً همان هفته اول به قول معروف دود ميشديم ميرفتيم هوا.
کد خبر: ۴۴۵۸۲
| | 7626 بازدید
دكتر عبدالله جاسبي به عنوان يكي از فعالان سياسي و اجرايي در پيش و پس از انقلاب، همواره از جهات گوناگون مورد توجه بوده است كه شايد مسئوليت دفتر سياسي حزب جمهوري اسلامي و رياست دانشگاه آزاد اسلامي را بتوان از مهمترين و شايد بحث انگيزترين آنها به شمار آورد.وي درباره چگونگي راهاندازي دانشگاه آزاد به خبرنگار «تابناك» گفت: ايده دانشگاه آزاد اسلامي را بنده خدمت جناب آقاي هاشمي ارايه دادم و ايشان هم استقبال كرد و كار را آغاز كرديم. جناب آقاي هاشمي به من گفت كه فكر بسيار خوبي است. شما برويد و چيزي تهيه و طراحي كنيد. من هم تهيه كردم و آوردم و در جامعه اسلامي دانشگاهيان بحثي روي آن كرديم و بعد دادم خدمت جناب آقاي هاشمي. ايشان هم مروري كرد و اظهار داشت اگر بخواهيم اين كار بگيرد ما بايد اتصالي به امام داشته باشيم و در ابتدا نيز يك هيأت مؤسس ميخواهيم، چون من چيزي به عنوان اساسنامه نوشته بودم كه به ثبت برسانيم، پنج نفر را ما فكر كرديم كه باشند؛ من و آقاي هاشمي، قرار شد كه من با جناب مهندس مير حسين موسوي صحبت كنم. جناب آقاي هاشمي هم با مرحوم سيد احمد خميني و آيت الله خامنهاي صحبت كنند و من هم با آيتالله خامنهاي صحبت كردم.
هنگامي كه ما كار را آغاز كرديم، يك فضاي دولتي شدن همه چيزها بر جامعه حاكم بود؛ يعني به گونهاي شده بود كه اصلاً نميتوانستيم صحبت از بخش خصوصي كنيم. سال 61 اصلاً افتخار انقلاب اسلامي اين بود كه همه چيز را ملي و دولتي ميكند، اصلاً خصوصي سازي به نوعي جرم بود. در يك چنين شرايطي، ما حركت دانشگاه آزاد اسلامي را آغاز كرديم و به همين دليل، اگر عنايت حضرت امام نبود، اينقدر فضا سنگين بود كه اصلاً همان هفته اول به قول معروف دود ميشديم ميرفتيم هوا.
رئيس دانشگاه آزاد ادامه داد: ما اصلا در دانشگاه اسلامی نه بحث حزب و تشكیلات سیاسی را مطرح میكردیم و نه دنبال این حرفها بودیم، اما خوب وقتی كه میدیدند همه اعضای هیأت مؤسس یا بخش عمده آن از سران حزب جهوری اسلامی هستند و من جانشین دبیر كل بودم، پس از سال 61، این مسأله باعث شده بود كه بگویند، آقا این شاخه حزب جمهوری اسلامی است، همه آنهایی كه مخالف حزب جمهوری اسلامی بودند به طور طبیعی مخالف دانشگاه آزاد اسلامی هم بودند.
یك گروه هم مخالفانی بودند كه از روی حسادت و تنگنظری شروع كردن به مخالفت، ولی ما كار را آغاز كردیم. من استراتژی حركت دانشگاه را طراحی كردم و به تأیید جناب آقای هاشمی رساندم، البته هم حمایت آقای هاشمی و هم حمایتهای حضرت امام و حمایت مقام معظم رهبری و به ویژه حمایت آقای هاشمی در بحث این دانشگاه نقش اساسی داشته است، اما استراتژی حركت و اجرای آن را خودم طراحی كردم. برخی جاها هم برخی از آقایان سؤالات و نقدهایی داشتند، ولی وقتی كار را دیدند موافقت كردند و فهمیدند كار من درست است.
متن كامل اين گفتوگو را در ستون سمت راست بخوانيد.
گزارش خطا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
نظرسنجی
آیا جام جهانی میتواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟




