اردوغان: در موضوع سوریه، هم با ایران و روسیه و هم با آمریکا مخالفیم!

در شرایطی که در ماه‌های اخیر، نقطه تمرکز کشورهای جهان در منطقه خاورمیانه بر موضوع اقدامات تروریستی گروه داعش بوده، دولت ترکیه همچنان بر مواضع سابق خود، به ویژه درباره سوریه اصرار می‌ورزد. در جدید‌ترین مورد، رئیس جمهور این کشور طی اظهاراتی، همزمان از مواضع ایران، روسیه و آمریکا در قبال سوریه انتقاد کرده است!
کد خبر: ۴۴۴۹۲۴
| |
25633 بازدید
|
اردوغان: در موضوع سوریه، هم با ایران و روسیه و هم با آمریکا مخالفیم!در شرایطی که در ماه‌های اخیر، نقطه تمرکز کشورهای جهان در منطقه خاورمیانه بر موضوع اقدامات تروریستی گروه داعش بوده، دولت ترکیه همچنان بر مواضع سابق خود، به ویژه درباره سوریه اصرار می‌ورزد. در جدید‌ترین مورد، رئیس جمهور این کشور طی اظهاراتی، همزمان از مواضع ایران، روسیه و آمریکا در قبال سوریه انتقاد کرده است!

به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه «حریت»، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اظهار داشته، در موضوع سوریه، هم با مواضع روسیه و ایران و هم با موضع آمریکا مخالف است. وی همچنین اتهاماتی را متوجه سیاست‌های ایران در منطقه کرده است.

اردوغان درباره اختلافات دولت خود با روسیه گفته: «متأسفانه ما در موضوع سوریه با روسیه اختلاف نظر داریم. ما درباره این موضوع بار‌ها صحبت کردیم، اما با وجود دیدارهای پیاپی، وقتمان را تلف کردیم. روسیه به حمایت خود از دولت سوریه ادامه می‌دهد. به جز این موضوع، روابط اقتصادی ما با روسیه بسیار خوب است».

وی همچنین در ادامه اظهارات خود، از یک سو به اختلاف قابل توجه مواضع کشورش با ایران در موضوع سوریه اشاره کرده و از سوی دیگر، از اینکه اقدامات آمریکا در سوریه با انتظارات ترکیه همخوانی نداشته، از واشنگتن نیز انتقاد کرده است.

اردوغان گفته: «ایالات متحده هیچ موضعی در قبال اعلام منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه در پیش نگرفته و فقط می‌گوید، ایجاد منطقه امن قابل بحث است. آمریکا کارهایی برای آموزش و تسلیح مخالفان انجام داده، اما من انداختن اسلحه از هواپیما برای آن‌ها را بخشی از روند آموزش و تسلیح نمی‌دانم؛ این یعنی مسلح کردن بدون آموزش؛ بنابراین، آنچه رخ می‌دهد، هیچ تأثیر مثبتی بر انتظارات ما درباره آنچه باید علیه دولت سوریه انجام شود، نداشته است».

رئیس جمهور ترکیه در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع اختلافات با ایران پرداخته و مدعی شده، با وجود وعده‌هایی که در دیدارهای دوجانبه با ایران مطرح شده، دو کشور نمی‌توانند در موضوع سوریه به همکاری با یکدیگر بپردازند. وی همچنین «صداقت» ایران را در موضوع سوریه زیر سؤال برده است.

اردوغان در این زمینه اظهار داشته: «وقتی ما دوجانبه با ایرانی‌ها دیدار می‌کنیم، آن‌ها بر حل موضوع به صورت مشترک توافق دارند؛ اما وقتی پای اقدام به میان می‌آید، متأسفانه آن‌ها روش کار خود را دارند و به‌‌ همان شیوه هم عمل می‌کنند. این واقعاً ناراحت کننده است. همین موضوع است که سبب می‌شود ما نتوانیم زمینه مناسبی برای همکاری با ایران پیدا کنیم». وی همچنین ایران را به داشتن «مواضع فرقه گرایانه» متهم کرده و گفته، همین موضوع همکاری ترکیه را با ایران سخت‌تر کرده است.

وی گفته: «به تازگی فعالیت ایران در منطقه با موضع بسیار متفاوتی انجام گرفته است. اقدامات در عراق و سوریه ادامه دارد؛ اما متأسفانه این اقدامات با صداقت و حسن نیت انجام نمی‌گیرد. ما به ایران می‌گوییم، بیایید به همراه هم این موضوع را حل کنیم. من زمانی که نخست وزیر بودم، همین را گفتم و در سمت رئیس جمهور هم همین را می‌گویم. متأسفانه ایران چنین رویکردی نداشته است».

اما این اظهارات اردوغان را، که جدید‌ترین نمونه از اتهام زنی‌ها و ادعاهای وی علیه ایران به شمار می‌رود، باید در چهارچوب ناامیدی روزافزون دولت ترکیه از جریان یافتن اتفاقات در مسیر دلخواهش و ناکامی آنکارا در دستیابی به هدف نهایی خود در منطقه، یعنی براندازی دولت سوریه تحلیل کرد.

در این میان، نکته جالب این است که با وجود اختلاف عمیق موجود میان مواضع ایران و روسیه از یک سو و آمریکا از سوی دیگر در موضوع سوریه، اردوغان می‌گوید که دولتش با مواضع هر سه کشور در موضوع یادشده مخالف است. این امر خود نشانگر آن است که در شرایط کنونی، ترکیه بیشتر از هر زمان دیگری به واسطه سیاست‌های بلندپروازانه منطقه‌ای خود در موضع ضعف قرار گرفته، به گونه‌ای که حتی با اصلی ترین متحد غربی خود، یعنی آمریکا نیز درباره سوریه اختلاف نظر دارد. با این حال، به نظر نمی‌رسد، آنکارا هنوز هم نسبت به کنار گذاشتن سیاست‌های جاه طلبانه خود و خودداری از اتهام زنی به دیگران تمایلی داشته باشد!
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۲۵
انتشار یافته: ۴۴
کورش
|
United States
|
۲۱:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
خب پر واضح است که فقط با موضع خود داعش موافق است !!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
ولی کاملا با اسرائیل هماهنگید.شما با تضعیف بشار اسد فقط وفقط جبهه ی مقاومت در مقابل اسرائیل را تضعیف کردیدودنبال نابودی کامل مقاومت(سوریه/حزب الله/عراق/ایران) در مقابل صهیونیست ها هستید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
مرگ بر اردوغان ،حامی تروریست های داعش
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
این بابا تکلیف مشخص نیست
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
واقعا کسی نیست جواب اردوغان را بدهد.مردم لااقل با تحریم اجناس ترکیه جواب اورا بدهند.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
این که با ایران ، روسیه و امریکا مخالفه ،مردمش هم که حرف میزنندبه گلوله می بنده
پس با اسراییل حتما موافقه این بابا با خوش هم تکلیفش روشن نیست .
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
داره میسوزه و احتیاج به چالش اب یخ داره. ایران هرچه عربستان و ترکیه رشته بودند پنبه کرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
این حالش خرابه!!!
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
ترکیه به منافع کل جهان اسلام خیانت کرده و دست در دست داعش داده و د ر تمام جنایات داعشیها شریک است
اردوغان بی شرم چگونه از سیاست ایاران انتقاد میکند
مرگ بر اردوغان
ایمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۰۴
به درک!
برچسب منتخب
# خروج از ان پی تی # مرگ ترامپ # مکانیسم ماشه # جنگ ایران و اسرائیل # عملیات وعده صادق 3 # مذاکره ایران و آمریکا # آژانس بین المللی انرژی اتمی # پل ترامپ # حمله آمریکا به ایران
نظرسنجی
ایران و آمریکا در مذاکرات به توافق می‌رسند؟
الی گشت