میلی صفحه خبر لوگو بالا
میلی صفحه خبر موبایل

کشف قدرت مهارکنندگی زعفران برای سرطان

محققان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قدرت مهارکنندگی زعفران برای سه نوع سرطان را کشف کردند.
کد خبر: ۴۳۵۲۴۰
| |
10781 بازدید
|
۱

محققان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قدرت مهارکنندگی زعفران برای سه نوع سرطان را کشف کردند.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت : محققان این دانشگاه در طرح تحقیقاتی، خواص ضد سرطانی متابولیت های اصلی زعفران در سرطان های پستان، رحم و معده را در دو مدل رده سلولی و حیوانی بررسی کردند .

آقای زربان افزود: با انجام این طرح تحقیقاتی به مدت 5 ماه مشخص گردید که متابولیت های اصلی زعفران ، رشد و تکثیر سلول های توموری را مهار می کنند ولی بر رشد سلول های نرمال تاثیری ندارند.

وی گفت: محققان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هفته گذشته متابولیت های اصلی زعفران را برای اولین بار در ایران جداسازی و خالص سازی کردند.

این متابولیت ها شامل کروسین ، پیکروکروسین و کیمفرول است که با درجه خلوص بالا و هم طراز با استانداردهای جهانی از زعفران ارگانیک منطقه در مقیاس آزمایشگاهی جداسازی و خالص سازی  شده است.

خانم هوشیار ، مجری طرح پژوهشی بررسی خواص ضد سرطانی زعفران نیز گفت : زعفران به عنوان با ارزش ترین گیاه غذایی و دارویی به عنوان عامل ضد سرطانی دارای اهمیت فراوانی است که  این خواص زیستی به متابولیت های اصلی آن به‌ ویژه کاروتنوئیدها مانند کروسین، پیکرو کروسین و مونوترپن آلدهید پیکروکروسین ارتباط دارد و محققان علوم پزشکی بیرجند اکنون با جداسازی این متابولیت ها ، خواص ضد سرطانی آنها را نیز بررسی کرده اند.

میلی صفحه خبر موبایل
اشتراک گذاری
سلام پرواز
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۱
استاد دانشگاه
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۵:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۷
لطفا بزرگنمایی نکنید. این دسته از تحقىقات بطور معمول در قالب پاب
یان نامه ها ی فوق ليسانس با دکتری داروسازی انجام می پذیرد. این نتیجه نمی تواند نشان دهنده خاصیت ضد سرطان در انسان باشد. بلکه تنها سمیت سلولی و خاصت ضد تومور در مدل حیوانی را نشان می دهد.
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # آژانس بین المللی انرژی اتمی # نرخ سوم بنزین # قیمت دلار # قیمت سکه # ونزوئلا
نظرسنجی
آیا به عنوان زن حاضرید با مهریه 14 سکه «بله» را بگویید؟
مرجع جواهرات