"سیا مظنونان ارشد القاعده را تا سرحد مرگ شکنجه داده است"
یکی از منابع امنیتی آمریکا به روزنامه تلگراف گفت: سازمان امنیت و جاسوسی آمریکا (سیا) مظنونان ارشد القاعده را در جریان جلسات بازجویی در سالهای پس از حملات 11 سپتامبر سال 2001 میلادی با شیوه غرق در وانهای پر از آب تا سر حد مرگ شکنجه میداد.
به گزارش (ایسنا)، به نوشته روزنامه تلگراف، این نوع شکنجه برای دست کم دو تن از مظنونان ارشد القاعده از جمله خالد شیخ محمد، مغز متفکر حملات ترویستی 11 سپتامبر سال 2001 میلادی در نظر گرفته شد که از مفهوم مناقشه آمیز "غرق مصنوعی" که تا کنون از سوی سیا تائید شده، بسیار فراتر است.
این منبع امنیتی که اطلاعات دست اولی را در خصوص این دوران دارد، گفت: ماموران سیا تنها آب را بر سر یا لباس مظنونان نمیریختند. آنها سر مظنونان را تا سرحد مرگ زیر آب نگه میداشتند و پزشکی نیز در آنجا حضور داشت تا مطمئن شوند که آنها در این مدت زیر آب نمیمیرند. این واقعا شکنجه بود.
این گزارش ها درباره بازجوییهای خشن سیا همزمان با آن منتشر شد که سنای آمریکا آماده است تا گونه محرمانهای از گزارش شکنجه خود را که شامل یک گزارش 3600 صفحهای بر مبنای بررسی چندین میلیون مدرک محرمانه سیا است، منتشر کند.
انتشار این گزارش در حال حاضر به خاطر مناقشهای در مورد اینکه چه مقدار از خلاصه 480 صفحهای این گزارش باید همچنان محرمانه باقی بماند، به حالت تعلیق درآمده اما انتظار میرود تا این گزارش ظرف چند هفته آتی منتشر شود.
منبع دیگری که از این گزارش سنا مطلع است، گفت: این گزارش شامل اسناد و گزارشهای تایید شده از برخی بازجوییهای سیاست که عموم را به شدت متعجب خواهد کرد.
این گزارش سنا سازمان سیا را به دروغ گویی و اغراق در فایده شکنجه متهم کرده است.



