صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ترکيب نفتي صادرات غير نفتي

کد خبر: ۴۱۶۸
| |
3007 بازدید

مجموع صادرات غير نفتي در هشت ماهه اول 1386 از نظر وزني 11.9 و از نظر ارزش دلاري 12.6 درصد افزايش نشان مي‌دهد (ارزش صادرات غيرنفتي به يورو 3.5 درصد افزايش نشان مي‌دهد).

به گزارش «الف»، نکته قابل توجه آن است که بخش مهمي از صادرات مذکور محصولات خام نفتي يعني ميعانات گازي است که مستقيماً از چاه گاز حاصل مي‌شود و يا محصولات نفتي با فرآوري و اشتعال‌زايي اندک يعني پتروشيمي است.


نمودارهاي زير، سهم اين دو نوع صادرات و ساير کالاهاي صادراتي را نشان مي‌دهد.

دو نکته از اين نمودارها قابل توجه است:

1. با توجه به ماهيت محصولات نمي‌توان صادرات غير نفتي را، غير نفتي تلقي کرد. به ويژه درباره ميعانات گازي. در واقع در هشت ماهه 86 تقريباً نيمي از کالاهاي صادراتي به اصطلاح غير نفتي را کالاهاي نفتي تشکيل مي‌دهد.

2. افزايش صادرات غير نفتي مصطلح بيشتر تحت تاثير افزايش ميعانات گازي و پتروشيمي صورت گرفته نه محصولات ديگر.

اين واقعيت از نمودارهاي زير که تغييرات وزني و ارزشي اين سه دسته صادرات را نشان مي‌دهد، بهتر آشکار مي‌شود.
 
 
 

هدف اصلي در افزايش صادرات بايد کالاهاي متنوعي باشد که ارزش افزوده و اشتغال بالا ايجاد مي‌کند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟