صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

ادعای رسانه‌های عربی درباره تلاش ایران برای سرنگونی دولت مصر

تحولات سال‌های اخیر مصر برای اخوانی‌ها با نتایجی تلخ به پایان رسید و در انتخابات اخیر این کشور، ژنرال السیسی، فرمانده سابق ارتش با نزدیک به 97 درصد آرای کمتر از نیمی از واجدین شرایط که در انتخابات شرکت کردند به پیروزی رسید. در شرایطی که از روحانی برای شرکت در مراسم تحلیف السیسی دعوت شده، برخی رسانه‌های عربی به خبرسازی در مورد برنامه‌های ایران برای آینده مصر پرداخته‌اند.
کد خبر: ۴۰۵۷۵۶
| |
14952 بازدید
|
۶

در شرایطی که از روحانی برای شرکت در مراسم تحلیف السیسی دعوت شده است، بعضی رسانه‌های عربی به خبرسازی در مورد برنامه‌های ایران برای آینده مصر پرداخته‌اند.

به گزارش «تابناک»، این رسانه‌ها مدعی هستند که السیسی دشمن جدید از نظر ایرانی‌ها است و این نگرانی در ایرانی‌ها ایجاد شده است که السیسی سکولار مانعی جدید بر سر راه نفوذ ایران در منطقه باشد.

البوابه از رسانه‌های اردنی مدعی شده است که ایران مصمم است با آموزش گروهی مستقر در لیبی و موسوم به ارتش آزاد مصر به حکومت السیسی در مصر پایان دهد. طبق این ادعا، ارتش آزاد مصر از جهادی‌های مصری تشکیل شده است که از جنگ در سوریه به مصر بازگشته‌اند. دیگر اعضای این گروه نیز بعضی از اعضای اخوان‌المسلمین مصر هستند که پس از برکناری مرسی از ریاست جمهوری مصر، به لیبی گریخته‌اند.

البوابه مدعی شده است که نیروهای سپاه قدس، به لیبی وارد شده‌اند تا نیروهای ارتش آزاد مصر را در شهر مصراته آموزش دهند. ادعا شده است که افسران سپاه قدس یا ابو داوود ظهیری و کرم عمرانی رهبران این گروه مصری دیدار داشته‌اند. جهادی‌های لبنانی که از سوریه بازگشته‌اند به رهبری ابوفهد الاسلام دیگر اعضای این گروه دانسته شده‌اند. البوابه مدعی شده است که ایران در تدارک حملاتی از لیبی و همچنین از جنوب و از سمت سودان به خاک مصر است.

روزنامه مصری الوطن نیز مدعی شده است که افسران سپاه قدس در سودان مستقر شده‌اند تا از فرصت ایجاد شده در نتیجه به هم ریختن روابط دولت سودان و مصر استفاده کنند و اکنون مشغول آموزش شبه نظامیان عضو اخوان المسلمین هستند.

روزنامه اردنی العرب الیوم نیز در همین چارچوب مدعی شده است که ایران با استفاده از خاک لیبی و مصر به دنبال بی‌ثبات کردن مصر است.

مجموعه این رسانه‌ها و رسانه‌های عربستان سعودی مدعی هستند که ایران به این دلیل مشتاق به روابط با اخوان المسلمین است که تصور می‌کند به دلیل مشکلات همیشگی اخوان المسلمین با حکومت عربستان سعودی می‌تواند از ظرفیت‌های این گروه در رقابت با سعودی‌ها برای کسب رهبری جهان اسلام استفاده کند.

ادعاهای رسانه‌های عربی در مورد نقش ایران در تحولات مصر و روابط ایران با اخوان المسلمین در حالی صورت می‌گیرد که شاخه‌های مختلف اخوان المسلمین در کشورهای مختلف روابط متفاوتی را با حکومت عربستان سعودی داشته‌اند. در حالی که عربستان سعودی و قطر بر سر مساله حمایت قطر از اخوان دچار اختلاف‌های جدی شده‌اند ولی محمد مرسی رئیس جمهور سابق و اخوانی مصر در اولین سفر خارجی خود به عربستان سعودی رفت.

نیروهای اخوان المسلمین نیز در ابتدای درگیری‌ها در سوریه از اصلی‌ترین مخالفان دولت سوریه بودند و هنوز نیز در این کشور با حکومت سوریه مشغول جنگ هستند و این در حالی است که گفته می‌شود حکومت جدید مصر به رهبری السیسی روابط امنیتی رو به گسترشی را با سوریه داشته است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳۵
انتشار یافته: ۶
سیروان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
عمر ریاست جمهوری السیسی هم چندان نخواهد

خوبه در مصر هرکی کاندیدا میشه با رای بالا رئیس جمهور میشه . مگر نه اینکه محمد مرسی رئیس جمهور قانونی مصر بود و سرنگون شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
الیسیسی یک ادم بسیار قدرتمند است که هر کسی سر راهش باشد نابود میکند
زنده باد السیسی
زنده باد مصر
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
هر چند دروغه، ولی ایده خوبیه. باید تو کل دنیا ارتش آزاد تدارک ببینیم.
هر کس هم خواست برامون شاخ بازی دربیاره، با کمک این ارتش سرویسش کنیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
حالا اگر اخوانی ها که حداقل نصف جامعه مصر رو تشکیل میدهند شروع به تظاهرات کنند و بگن ما این قانون اساسی و رئیس جمهور رو نمیخوایم،ارتش باید کار مشابهی که برای مردم زمان مرسی انجام داد(کودتا و برکناری رئیس جمهور) رو اینجا هم انجام بده.غیر از اینه؟!! اینه که میشه هرج و مرج باید به رای مردم به مرسی احترام میذاشتن.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
مصری ها خودشونم نمیدونن میخوان چیکار کنن.
انقلاب کردن مبارک سرنگون شد بعد مرسی را انتخاب کرند و شادی کردند چند ماه بعد تظاهرات کردن و سرنگونش کردن حالا دوباره یه ژنرال نظامی (عین مبارک) را انتخاب کردن و خوشحالن!
قول میدم اگه بین سیسی ، مرسی و مبارک انتخابات بود
مبارک دوباره رئیس جمهور میشد!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۶
ادعاهای مطرحه شده بیشتر به اقدامات قطر و عربستان شبیه است . در ضمن به نظر من عمر حکومت سیسی مثل مبارک طولانی باشد حداقل 30سال . در ضمن نظرم در مورد مردم مصر در این 2-3 سال کلا عوض شده چه موقع اولین انتخابات آزاد کشورشان که 60%هم شرکت نکردن !!!! اونجا اخوان المسلمین نیمی از آرا هم کسب نکرده، برنده شد حدود 30% . این انتخابات آخری که باز ادعا میشد مردمی است 43% شرکت کننده داشت باز سیسی38% یکم بیشتر یا کمتر برنده شد . اصلا قبل فهم نیست برام که علاقه ای به دموکراسی نشون نمیدن .کشوری به مراتب کوچک تر مثل عربستان به کشوری مثل مصر خط میده و سالهاست اجازه نمیده از ظرفیت های حداکثریش استفاده کنه!!!
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟