صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

تيم ملى فوتبال و دغدغه هايش

کد خبر: ۳۸۹۵۵
| |
1526 بازدید

بعد از ابراز نگرانى تعدادى از نمايندگان مجلس شوراى اسلامى در خصوص نتايج حاصله تيم ملى فوتبال ايران در دور مقدماتى جام جهانى ۲۰۱۰ و جواب على دايى به اين موضوع اين سوال بيش از پيش به وجود آمده است كه آيا واقعا ملى پوشان در اين خصوص موفق بوده اند يا خير و آيا بايد براى جايگاه و سرنوشت تيم ملى در اين رقابت ها احساس دغدغه كرد.

به نوشته جوان، اينكه جواب قاطعانه اين سوال چيست را به نتيجه گيرى پايان مطلب و همچنين به اطلاعات و برداشت خواننده هاى اين سطور مى سپاريم، اما جالب تر اينكه شمارى روزافزون از مربيان و كارشناسان فوتبال كشورمان نيز درباره مسئله فوق نگران شده اند و كار به جايى كشيده شده كه حتى خواستار تعطيلى مسابقات ليگ در اواخر اسفند و ابتداى فروردين و معطوف شدن حواس ها به ديدار بعدى تيم ملى(۸ فروردين با عربستان) شده اند و اضافه بر آن بر اين اعتقادند كه معدودى از ستاره هاى بيرون مانده از تيم ملى ظرف ماه هاى اخير و به خصوص على كريمى و مهدى مهدوى كيا بايد مجددا جذب شوند.

در حالى است كه كريمى شخصا و بعد از برخورد نادرست فدراسيون فوتبال با وى ديگر خواستار بازى در اين تيم نيست و در مورد مهدوى كيا هم بايد گفت كه نه خود او حرفى از عدم تمايلش براى حضور در اردوى ملى گفته است و نه دايى به فكر حذف دائمى اوست و وعده استفاده مجدد از وى را داده است.

بيژن ذوالفقارنسب مربى كار كشته و از صاحب نظران شاخص اين رشته از كسانى است كه اعتقاد دارد بايد وسيله رجعت دو بازيكن فوق را فراهم كرد. او مى گويد: كريمى در حال حاضر در ليگ بسيار خوب بازى مى كند و مى تواند تيم ملى را هم به اوج برساند و تجربه مهدوى كيا هم به كار مى آيد. ما بازى مهمى را با عربستان در پيش داريم و چه اشكالى دارد كه ليگ براى آن مسابقه تعطيل شود؟ در آن صورت ملى پوشان با استراحت و انرژى بيشترى به ديدار با عربستان خواهند شتافت و عقب افتادگى حاصله در برنامه هاى ليگ را نيز مى توان بعدا جبران كرد.

مخالف و موافق
مسعود تابش قائم مقام سپاهان كه مدافع راست دهه ۱۳۵۰ همين تيم بود، نيز كم و بيش مثل ذوالفقارنسب مى انديشد و مى گويد: شايد شخصا با تعطيلى ليگ مخالف باشم اما چون سرنوشت تيم ملى مهم تر است اگر تعطيلى موقتى ليگ باعث ارتقاى تيم ملى مى شود، من نيز با آن موافقت خواهم كرد و همين طور، كل باشگاه سپاهان.

از اين طريق و با صعود تيم ملى به جام جهانى كل فوتبال ايران ارتقا خواهد يافت و آثار و بهره هاى آن به ليگ و باشگاه ها هم خواهد رسيد. فرهاد كاظمى مربى آشناى سپاهان نيز به نوبه خود و در راستاى امواج توصيه كردن اين بازيكن و آن بازيكن به مربيان ملى، روندى كه در هفته هاى اخير باب شده است، محرم نويدكيا را به دايى پيشنهاد داده و گفته است تجربه اين هافبك بازى ساز كه اين روزها با سلاح آمادگى نيز همراه شده، عاملى است كه مى تواند موجب تقويت تيم ملى و حل مشكلات اخير آن شود. پيشنهاد تعطيل كردن ليگ براى تقويت تيم ملى در حالى از سوى افراد فوق و نظاير آنها مطرح شده است كه فدراسيون فوتبال از مدتى پيش روز اول فروردين ۸۸ را نيز به عنوان زمان انجام دو بازى ليگ تعيين و اعلام كرده است.

بعد از مطرح شدن چند باره لزوم تعطيلى و عدم انجام مسابقات آن روز، سرانجام عزيز محمدى رئيس سازمان ليگ در روز پنج شنبه اول اسفند تاكيد كرد كه بحث تعطيلى ليگ براى مسابقه با عربستان منتفى است و برنامه از قبل اعلام شده، به اجرا درخواهد آمد، به اعتقاد اين مقام ( و بسيارى از همفكران او) دو بازى روز اول فروردين ماه لطمه اى اساسى را به تيم ملى نخواهد زد و با اينكه در آن روز استقلال و پرسپوليس بايد به ميدان آيند و با حريفان خود رو در رو شوند، اما بعد از آن يك هفته وقت وجود خواهد داشت كه تلاش ها و نگاه ها به تيم ملى معطوف شود.

ضايعات روحى
برنامه اعلام شده از سوى فدراسيون اگر دستخوش تغيير نشود، به ما مى گويد كه هفته سى و يكم ليگ به طور پراكنده از ۲۳ اسفند تا اول فروردين برگزار مى شود و فقط ديدارهاى پرسپوليس با صبا در قم و استقلال با ملوان در تهران است كه به سبب اشتغالات آسيايى آنان به عصر اولين روز سال جديد ارجاع شده اند. هرچند اين دو ديدار نمى تواند به تنهايى تيم ملى را كه يك هفته بعد از آن با عربستان بازى دارد از آن قضيه منفك كند، اما چون سنگين و در سرنوشت ليگ دخيل اند مى توانند ضايعاتى روحى را به بار آورند و البته موجب مصدوميت احتمالى ملى پوشان دو تيم پرطرفدار تهرانى شود.

اينكه با اوصاف فوق به تعويق انداختن آن دو ديدار الزامى است يا خير، نكته اى است كه لابد به زودى درباره آن مجددا اتخاذ تصميم خواهد شد، اما آنچه در مورد تيم ملى مى توان گفت اين است كه از ۴ نتيجه حاصله تيم ملى در دور رفت گروه دوم انتخابى جام جهانى ۲۰۱۰ در قاره آسيا، لزوما هيچ يك نتايجى فاجعه بار نبوده اند. دو تساوى در خاك عربستان و امارات قابل قبول بوده، برد ۱-2 خانگى بر كره شمالى سه امتياز را موجب شده و تساوى ۱-1 با كره جنوبى در تهران نيز با احتساب نام و اعتبار اين رقيب، تعريف و توجيه دارد.

اگر خوش اقبال نبوديم...
اينكه در هر دو مسابقه با امارات و عربستان بازى را با گل هايى ديرهنگام و بعد از عقب افتادن اوليه به تساوى كشانده ايم، نشانگر ايرادهايى در كار تيم ملى است و اگر در آن موارد خوش اقبال نبوديم، هر دو را مى باختيم، اما به هر حال نجات يافتيم و اگر عربستان را در شروع دور برگشت ببريم هم صعود ما به عنوان يكى از دو سرگروه بسيار محتمل خواهد شد و هم عربستان ۴ امتيازى تا حد زيادى از صحنه خارج خواهد گشت.

با اين حساب هنوز اتفاق بزرگى روى نداده و در صورت غلبه بر عربستان شرايط بسيار مساعدتر خواهد شد و شايد اثر چندانى از دغدغه هاى اخير بر جاى نماند.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...