بازدید 9796

جستجوی ماهواره‌ای برای یافتن هواپیمای گم‌شده

4 شبانه‌روز پس از مفقود شدن هواپیمای مسافربری مالزی ایزلاینز، دولت چین ماموریت ده ماهواره خود را به یافتن نشانه‌هایی از این هواپیما تغییر داد.
کد خبر: ۳۸۵۹۳۲
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۵۵ 11 March 2014
دولت چین اعلام کرد ۱۰ ماهواره خود را برای جستجوی آثار هواپیمای ناپدید شده مالزی به کار گرفته است. هواپیمای متعلق به خط هوایی مالزی ایرلاینز یک ساعت پس از پرواز بامداد شنبه گذشته به وقت محلی با 239 سرنشین شامل 227 مسافر و 12 خدمه در مسیر کوالالامپور به پکن ناپدید شد و هنوز هیچ‌گونه شواهد و نشانه قطعی در خصوص سرنوشت این هواپیما به دست نیامده است.

به گزارش خبرآنلاین، به گفته رسانه‌های چینی، وزارت دفاع این کشور برای پیدا کردن آثار این هواپیما که ۱۵۴ تبعه این کشور را با خود حمل می‌کرد، موقعیت چندین ماهواره خود را در فضا تغییر داده است. مرکز پایش ماهواره‌ای شیان چین نیز مأموریت‌های اصلی برخی ماهواره‌های خود را به صورت تعلیق در‌آورده و آن‌ها را برای کمک به جستجوی هواپیمای ناپدیدشده اختصاص داده است.

چین در این برنامه جستجوی فضایی که در نوع خود گسترده و کم‌نظیر است، بر ماهواره‌های نظارت بر زمین گائوفن که از دوربین‌هایی با دقت بسیار بالا برخوردار هستند و در ارتفاعی بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ کیلومتر قرارگرفته‌اند تکیه کرده است. در گزارش‌های مختلف برای این سری ماهواره‌ها از دقت تفکیک مکانی معادل ۸۰ سانتی‌متر تا ۱ متر ذکر شده است؛ اما ماهواره‌های نظارت بر زمین تنها گزینه چین در این عملیات نیستند. این کشور از انواع مختلف ماهواره‌ها بهره گرفته است. ماهواره‌های مخابراتی چین برای تقویت ارتباطات نیروهای امدادی که در زمین، هوا و دریا در حال جستجوی منطقه هستند به کار گرفته‌شده‌اند و ماهواره‌های هواشناسی نیز برای پیش‌بینی وضعیت هوای منطقه جستجو، فعالیت خود را متمرکز کرده‌اند.

پیش از این نیز در زلزله مهیب چند ماه پیش پاکستان که تلفات و خسارات گسترده‌ای بر جای گذاشت، چین با ارائه تصاویر ماهواره‌ای توانست نقش فعالی در امدادرسانی و برآورد خسارات بر عهده گیرد.

امروزه از ماهواره‌ها در هنگام وقوع بلایای طبیعی برای انجام مأموریت‌های مختلفی استفاده می‌شود. ماهواره‌ها می‌توانند وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع کشور و نیز روند مهار یا گسترش آتش را با دقت و سرعت بالایی آشکارسازی کنند. همچنین پایش یونوسفر و پیش‌بینی تغییرات بحرانی جوی با استفاده از فناوری‌های فضایی، به سادگی امکان‌پذیر است. از طرفی این فناوری‌ها می‌توانند با پایش حرکت‌های تکتونیکی پوسته زمین به پیش‌بینی زلزله پرداخته و جان بسیاری از انسان‌ها را نجات دهند، یا پس از وقوع بلایا به سرعت خسارات وارده را برآورد کرده تا منابع به صورتی هوشمندانه، سریع و صحیح با توجه به شدت خسارات در نواحی مختلف تخصیص یابد. ماهواره‌ها می‌توانند در عملیات جستجو و نجات نیز نقش پر رنگی داشته باشند. این نکته حائز اهمیت است که در شرایط بحران زیرساخت‌های زمینی صدمه می‌بینند، اما ماهواره‌ها می‌توانند فارغ از حوادث روی زمین برای برگرداندن شرایط به حال طبیعی به گونه‌ای پایدار به اطلاع‌رسانی پرداخته و ارتباطات را برقرار نگاه دارند.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب منتخب
# اسرائیل # حمله ایران به اسرائیل # کنکور # حماس # تعطیلی پنجشنبه ها # توماج صالحی
آخرین اخبار