صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
برای فرار از چنگال مرگ خاموش در ماه رونق این اتفاق شوم؛

اینورژن و سرگیجه‌های دسته‌جمعی را جدی بگیریم

در آغاز ماهی از سال هستیم که حوادث گازگرفتگی در آن بسیار شدت گرفته و طبیعتا بیشترین جان باخته این رویداد نیز در آن به ثبت می‌رسد؛ اما اگر به علت آن بیندیشیم، شاید تنها سرمای شدید هوا و به‌کارگیری بیشتر وسایل گرمایشی را به یاد بیاوریم و فراموش کنیم که عوامل دیگری هم می‌توانند در این میان نقش داشته باشد.
کد خبر: ۳۶۷۱۳۷
| |
13374 بازدید
|
صبح دیروز (چهارشنبه) آتش‌نشانان ایستگاه پنج تهران که به محل رفتند‌، با بررسی وضعیت مصدومان دریافتند که یکی از آنان به علت شدت مسمومیت جان باخته و دیگری که نشانه‌های حیاتی ضعیفی داشت، به وسیله امدادگران اورژانس به مرکز درمانی منتقل شد؛ استفاده از اجاق خوراک پزی، بسته بودن همه منافذ اتاق و نشت گاز مونواکسید کربن از عوامل احتمالی این اتفاق برشمرده شده‌اند.

به گزارش «تابناک»، با سرد شدن هوا و فرارسیدن فصل به‌کارگیری وسایل گرمایشی، تقریبا روزی نیست که لا‌بلای اخبار رویدادها، ردپای مرگ خاموش دیده نشده و از قربانیان جدید گازگرفتگی نشنویم؛ اخباری که به هنگام خواندن، گویا خطای فاحشی زمینه ساز وقوع آن‌ها شده است ـ که شاید هم این گونه باشد ـ اما خبر نداریم که شاید آن خطای صورت گرفته، تحت تأثیر عواملی بیرونی تشدید شده باشد.

در آغاز ماهی از سال هستیم که حوادث گازگرفتگی در آن بسیار شدت گرفته و طبیعتا بیشترین جان باخته این رویداد نیز در آن به ثبت می‌رسد؛ اما اگر به علت آن بیندیشیم، شاید تنها سرمای شدید هوا و به‌کارگیری بیشتر وسایل گرمایشی را به یاد بیاوریم و فراموش کنیم که عوامل دیگری هم می‌توانند در این میان نقش داشته باشد.

کافی است، بدانیم در فصل سرما، اختلاف فشار هوای درون و بیرون ساختمان کم است و دودکش‌ها کارکرد طبیعی و مناسب (مثل ماه‌های گرم یا متعادل سال) را ندارند و البته در صورت بروز اینورژن یا‌‌ همان پدیده وارونگی جوی، این وضعیت تشدید می‌شود؛ با دانستن ‌این نکات، درخواهیم یافت که گویی در روزهای سرد سال عوامل‌ غیر طبیعی هم به یاری مرگ خاموش شتافته‌اند.

آنگونه که آمار و ارقام ثبت شده از سالهای متمادی نشان می‌دهد، دی‌، ماه اوج گرفتن مرگ خاموش در کشورمان است.
آنگونه که آمار و ارقام ثبت شده از سالهای متمادی نشان می‌دهد، دی‌، ماه اوج گرفتن مرگ خاموش در کشورمان است.

به عبارت بهتر، اگر در آغاز ‌فصل پاییز برای گرم کردن محل زندگی یا استراحتگاه شبانه‌مان از وسیله‌‌ گازسوز بهره گرفته و تلاش کرده‌ایم‌ موارد ایمنی را لحاظ کنیم، اکنون باید بدانیم که شاید از قلم افتادن برخی نکات ایمنی به مدد کاهش اختلاف فشار هوای داخل و خارج ساختمان و همراهی پدیده شایعِ وارونگی جوی (همان پدیده‌ای که موجب شده آلودگی هوا به ارتفاع پایینی آمده و در تهران بار‌ها مرز هشدار را رد کرده و در مشهد، اصفهان و چند کلانشهر دیگر نفس کشیدن را دشوار کند) می‌تواند احتمال هر پدیده شومی را افزایش دهد؛ پس بهتر است دقت خود را بالا‌تر ببریم.

دکتر جواد نوفرستی، رئیس کارگروه پیشگیری از مرگ‌های خاموش ناشی از گاز CO در این باره می‌گوید: باید بدانیم گاز مونوکسید کربن یا‌‌ همان قاتل خاموش که در اثر سوخت ناقص انواع سوخت‌های فسیلی تولید و منتشر می‌شود، در واحدهای مسکونی، در صورت بدسوزی یا ناقص سوزی وسیله حرارتی ایجاد می‌شود که ممکن است به دلایل متعدد، مثل کمبود هوا و عدم جریان مستمر آن، کارکرد نامناسب دودکش و... رخ داده باشد؛ اما از آنجا که در فصل سرما، اختلاف فشار هوای داخل و خارج ساختمان کم است، دودکش‌ها کارکرد طبیعی و مناسب ندارند و در صورت بروز پدیده وارونگی جوی یا اینورژن، این وضعیت تشدید می‌شود.

عضو شورای سیاستگذاری انجمن جوامع ایمن کشور با تأکید بر امکان پیشگیری از مرگ خاموش می‌افزاید: اگر در خانه نشانه‌های سرماخوردگی دارید، در حالی که از سرماخوردگی خبری نیست و ‌سوزش چشم، سرگیجه و ضعف دارید اما به محض خارج شدن از منزل این علائم از بین می‌رود، همچنین اگر در خانه یا محیط کار با «سرگیجه‌های دسته جمعی» مواجهید، این موارد را بسیار جدی بگیرد، چون ممکن است در معرض مونوکسید کربن باشید و قاتل نامرئی سلامت و حتی جان شما و دیگر افراد را تهدید کند.

اینجا باید دو هشدار مهم داد:

۱. مسمومیت با منوکسیدکربن یا‌‌ همان گازگرفتگی، نشانه‌هایی شبیه به سرماخوردگی دارد؛ یعنی شاید از سرماخوردگی خبری نباشد و ما در خطر مسمومیت با گاز CO و گازگرفتگی هستیم.

۲. بروز سرگیجه‌های دسته‌جمعی باید با حساسیت ‌بررسی ‌‌شود، چراکه شاید نشانه خطر گاز‌گرفتگی باشد.

این استاد دانشگاه در ادامه چند توصیه ‌کرده و می‌گوید: اگر با مواردی از جنس هشدارهای نامبرده روبه‌رو شدید، حتما با اورژانس (۱۱۵) یا آتش‌نشانی (۱۲۵) تماس بگیرید و این توصیه‌ها را به یاد داشته و به کار بگیرید:
  • از سلامت كامل و كاركرد درست و استاندارد دودكش وسايل حرارتي مطمئن شوید؛ نه يك بار براي هميشه يا يك بار براي كل زمستان، بلكه هرچند وقت يك بار اين كنترل را انجام دهيد.
  • مانع ورود هواي تازه به محل سكونت خود نشويد و منفذ يا روزنه‌اي براي ورود هواي تازه بگذاريد.
  • از دستكاري وسايل گازسوز بپرهيزيد و فقط از خدمات سرويس‌كاران مجاز شركت‌ها استفاده كنيد و با استفاده از خدمات تعميركاران و نصابان متفرقه، ايمني خود را به خطر نيندازيد.
برای دریافت و دیدن آخرین اخبار تابناک، از هر نقطه ای در اینترنت Toolbar اختصاصی تابناک را از لینک زیر دریافت و بر روی مرورگر خود نصب کنید:

لینک دریافت Toolbar تابناک

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۵
انتشار یافته: ۲۳
محمد جعفر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
برای حل مشکل بهتر است گاز رسانی قطع و خطوط لوله گاز در سراسر کشور جمع آوری شوند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
چرا دستگاه گوچک هشدار نشت گاز و بوی گاز را طوری به بخاری ها نصب نمی کنند که بصورت خودکار باعث قطع گاز شود
این وظیفه کیه؟؟ موسسه استاندارد یا کارخانه های بخاری ساز و ...
چرا در کشورهای خارجی بخاریهایشان از این جور مسائل ندارند!!
برای اینکه موسسات استاندارد آنها عشقی مجوز تولید نمی دهند!!!
علی
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
و پیشنهاد میشود از بخاری های ذغالی و هیمه ایی و نفتی استفاده شود.اصلا چه نیازی به بخاری هست؟؟
حسین
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۷
ایول -پیشنهادت موشکافانه بود!
مرتضی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
باسلام.تابناک عزیز ممنون از بابت اطلاعات به روز.به امید روزی که دیگه شاهد این وقایع تلخ نباشیم.آمین
هوتن هوتن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
دیگه این که نشتی نبوده خود تولید مونواکسید کربن بوده!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
خیلی ممنون از این مطلب خوبتون.
mahmoud
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
همین دیشب همسایه ما رفته بودن مهمونی و بخاری ها رو تو حداکثر شعله گذاشته بودن و خونه هم کیپ کیپ بود.بعد از اومدن چون بخاری ها اکسیژن رو مصرف کرده بودن و شروع به تولید co کرده بودن بعد 5 دقیقه که رسیدن گاز 3 نفرشون رو گرفت.لوله بخاری رو نگاه کردم سالم بودن و درست کار میکردن. ولی چون پدرشون فهمیده بود فورا اونها رو آورد بیرون و به ما گفت.بعد از کلی تلاش و زحمت و تنفس دادن جون گرفتن و با رسیدن آمبولانس و انتقال به بیمارستان خوب شدن.کم مونده بود 2 تا بچه کوچولو همراه مادرشون از بین برن.خیلی وحشتناک بود.گفتیم دیگه مردن ولی کم کم بیدار شدن
پاسخ ها
سعید
| Iran, Islamic Republic of |
۲۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
خدا رو شکر ♥
سید
|
Russian Federation
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
لطفاً به مسئولین بگویید که این همه پز گاز رسانی به دور افتاده ترین روستاها را می دهند و زیر شهرهای بزرگ با خواباندن لوله گاز عملاً بمب گذارشده است چرا که با کوچکترین اتفاق طبیعی مثل زلزله منفجر می شوند. عوض این کار و این همه هزینه لوله و کنتور و غیره و حوادث جانی، چندتا نیروگاه برق احداث می شد و پاکترین انرژی یعنی برق جهت گرمایش و یا پخت و پز در اختیار مردم قرار داده می شد. آیا این بهتر نیست؟!
لااقل از کشورهای صاحب نام که این گونه عمل می کنند یاد بگیریم. استانهای گرم کشور نیازی به گازکشی ندارند بهتر است برق ارزان در اختیار آنها قرار دهیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
سردرد دارم.
احمد
|
United Kingdom
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
به نظر میرسه میزان مواد سمی گاز شهری افزایش پیدا کرده. یه اتفاق جدیدی تو این گاز و ترکیباتش افتاده..کسی در این مورد مطالعه ای کرده؟
داوود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
اگر می شد گاز در محل های تولید در نیروگاه ها تبدیل به برق می شد و انرژی تولید برق در کشور تقویت می شد و بجای توزیع گاز در کشور توان برق بالا می رفت و بعد همه وسایل گاز سوز تبدیل به بحرارتی با مصرف برق می شداونوقت این مشکلات را نداشتیم جابجایی انرژی برق هم از گاز ارزونتر در می اومد ؛ ای کاش
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۷:۳۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۰۵
آخه یکی نیست به این کارشناس عزیز بگه تو این هوای آلوده که شش هفت روزه دست از سرمون برنمیداره مسولین هم بیخیالند و کاری به آلودگی ندارند و هر روز هم توصیه میشه از منزل خارج نشید چه طور روزنه ای باز بذاریم . روزنه باز کنیم که از co خلاص شویم و راه رو برای سرب و دی اکسید باز کنیم. خیلی باحالین بابا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟