صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
نتایج دومین روز جدال قدرت‏های شطرنج ایران و روسیه

قائم‏مقامی: با مردی بازی می‏کنم که هفتاد درصد مردم جهان او را می‏شناسند

کارشناسان فیده با توجه به فرمولهای موجود شانس کارپوف به بنده را برای پیروزی 54 به 46 به نفع حریفم ارزیابی کرده‏اند اما سریع میز مسابقه به این مسائل توجه نکرده و تنها برای پیروزی تمرکز خواهم کرد.
کد خبر: ۳۴۴۷۹
| |
13036 بازدید

مصاف دیدنی دو استاد بزرگ شطرنج جهان است از عصر امروز در سه بخش كلاسيك (فكري)، سريع (رپينگ) و برق‌آسا (بيليتس) آغاز شد تا در سی‏امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، بیست مسابقه جذاب بر اساس قانونی ایرانی به نام مات شاه یا قانون تهران بتواند علاوه بر یادآوری رویدادی که سی سال پیش در چنین ایامی در حال به وقوع پیوستن بود، چهره‏ای متفاوت از شطرنج کشورمان نیز به مردم جهان ارائه شود.

احسان قائم‏مقامی که در یک سو میز شطرنج نشسته و برابر آناتولي يوگنيوويچ كارپف پنجاه وهشت ساله استاد بزرگ روس شطرنج جهان و دارنده 10 سال (85-1975)عنوان قهرماني جهان به رقابت می‏پردازد در خصوص این مسابقات به تابناک گفت: جدال با مردی که سال‏ها نفر اول شطرنج جهان بوده و همچنین در دوره رقیب سرسختی برای گري كاسپاروف به شمار می‏‏رفته، به دلیل آنکه تاکنون چهره‏ای هم‏سطح کارپوف به ایران نیامده می‏تواند یک رویداد خاص باشد و تصور می‏کنم صرف نظر از نتیجه نهایی این دیدارها، به سازندگی شطرنج ایران کمک کند.

استاد بزرگ شطرنج کشورمان در خصوص نحوه برگزاری این مسابقات اظهار داشت: بر اساس برنامه‏ریزی صورت ‏پذیرفته 4 دیدار کلاسیک، 4 دیدار سریع و 12 دیدار برق آسا طی شش روز از امروز تا 14 بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه‏های شهرداری واقع در بوستان گفت‏ و گو انجام می‏شود که یک روز نیز برای استراحت درنظر گرفته شده است که این زمان می‏تواند فرصت مناسبی جهت جذب علاقمندان به این رشته باشد و به زعم من به توسعه این رشته در مقطعی به انزوای مطلق رفته بود، کمک شایانی خواهد نمود.

وی از پیش‏بینی نتیجه نهایی دیدارش با این عضو مجلس عوام روسيه خودداری کرده و گفت: تلاش می‏کنم نماینده صادقی برای شطرنج ایران باشم و نام ایران را در این عرصه بیش از گذشته مطرح کنم و بدین لحاظ بسیار جسورانه و برای برد در مجموع 20 رو در رویی، بازی می‏کنم. البته کارشناسان فیده با توجه به فرمولهای موجود شانس کارپوف به بنده را برای پیروزی 54 به 46 به نفع حریفم ارزیابی کرده‏اند اما سریع میز مسابقه به این مسائل توجه نکرده و تنها برای پیروزی تمرکز خواهم کرد.

قهرمان مطلق شطرنج غرب آسیا یادآور شد: به هر حال با مردی بازی می‏کنم که هفتاد درصد مردم جهان او را می‏شناسند و بدین سبب چهره‏ای که تمامی رقابت‏هایش از جمله این دیدارها‏ را رسانه‏های بزرگ خبری تحت پوشش قرار می‏دهند، نمی‏تواند یک دیدار ساده تلقی شود اما به هر حال من ریتینگ 2604 جهان را در اختيار دارم و او ریتینگ 2644 را به خود اختصاص داده و فاصله‏مان در رده بندی فدراسیون جهانی شطرنج تنها چهل خانه است.

مرد نخست چهل تورنمنت معتبر بين‌المللي در ارتباط با ثبت قانون مات شاه همزمان با این دیدار و کیفیت این قانون گفت: بر اساس این قانون هیچ یک از شطرنج‏بازان همچون برخی رقابت‏های حرفه‏ایها حق توفق ندارند و تا زمانی که یکی از طرفین مات نشود و یا یکی از حالات دشوار همچون 50 حرکت بدون تغییر به وقوع نپیوندد، بازی خاتمه نخواهد یافت و این به تماشاچیان این دیدار کمک می‏کند که درک بهتری از بازی داشته باشند و دریابند که به چه دلیل بازی به آخر رسیده است و بدین لحاظ احتمالاً در افزایش مخاطبان این رشته موثر واقع می‏شود. طراح این قانون پهلوان‏زاده خزانه‏دار کنفدراسیون شطرنج آسیا و از داوران مطرح است که با توجه به اجرای این قانون در پایتخت ایران، احتمالاً قانون تهران نام خواهد گرفت.

در نخستین دیدار استادان بزرگ شطرنج ايران و روسيه که سرداور فيليپيني به نام آباندو قضاوت آن را برعهده داشت، قهرمان اسبق شطرنج جهان با مهره سفيد و انجام 42 حركت، نماينده ايران را مغلوب خود ساخت. فردا در دور دوم اين رقابت ها،قائم مقامي با مهره سفيد و كارپوف با مهره سياه با هم روبرو خواهند شد.

احسان قائم مقامي استاد بزرگ شطرنج عصر چهارشنبه دردومين ديدار خود با "آناتولي کارپف"‌ ، با در اختیار داشتن مهره سفيد، در حرکت هشتادوپنجم موفق به شکست اين استاد بزرگ شطرنج جهان و روسيه شد.

بهرام افشار زاده دبيرکل کميته ملي المپيک و محمد مهدي مداحي رييس فدراسيون شطرنج از نزديک اين ديدار را مشاهده کردند. اين دو استاد بزرگ شطرنج فردا سومين ديدار خودرا در بوستان گفت وگو برگزار مي کنند.

گفتنی است، به مرد پیروز این دیدارها جایزه‏ای چهل هزار دلاری تعلق خواهد گرفت.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...