صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

جزئیات بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی کشاورزی در مجلس

سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی بی‌شک باعث افزایش تولید خواهد شد و در برنامه ارائه شده بنده این موضوع اهمیت فراوانی دارد و برنامه عملیاتی نیز برای آن ارائه شده است، همچنین اقتصادی نمودن تولیدات کشاورزی نیاز به تعامل و بازنگری جدی دارد. در بخش جنگل‌ها و مراتع معتقد به صیانت جدی از منابع هستم و فکر می‌کنم ما نباید به جنگل‌ها برویم مگر با نگاه حفاظتی و حمایتی چرا که جنگل منبع و ماخذ بسیاری از رویش‌های حوزه کشاورزی است و نباید از آن غافل شد.
کد خبر: ۳۳۸۲۹۰
| |
12924 بازدید
|
نمایندگان و گزینه پیشنهادی وزارت دفاع محمود حجتی دیگر وزیر پیشنهادی حسن روحانی است که بنا به ترتیب حروف الفبای نام وزارتخانه‌اش، در جایگاه هشتم برای  بررسی صلاحیت در مجلس قرار گرفته است.

به گزارش «تابناک»، شکرخدا موسوی نخستین نماینده مخالف حجتی بود که‌ سخنرانی کرد‌.

موسوی: حجتی باید توضیح دهد چه برنامه‌ای برای خودکفایی دارد

شکرخدا موسوی، عضو کمیسیون کشاورزی و نماینده مخالف حجتی، گزینه پیشنهادی رییس‌جمهور برای تصدی وزارت کشاورزی در دولت یازدهم گفت: آقای حجتی باید توضیح دهد چه برنامه‌ای برای تحقق خودکفایی در عرصه کشاورزی دارد؟

شکرخدا موسوی، عضو کمیسیون کشاورزی و نماینده مخالف حجتی با بیان این که بیکاری، ‌فقر، ‌تورم و سوءمدیریت منجر به قرار گرفتن مردم در تنگنا شده است، گفت: در حالی که ۹۸ درصد شهدای ما از خانواده مستضعف بلند شده‌اند، باید راه شهدا را ادامه دهیم؛ اما فریادهای بخش کشاورزی در‌ دعواهای سیاسی گذشته شنیده نشده و بنابراین، باید کسی ‌به داد بخش کشاورزی برسد.

وی با بیان این که هجده میلیون هکتار زمین قابل کشت در کشور وجود دارد که ‌چهار میلیون هکتار آن زیر کشت رفته است، گفت: تنوع آب‌وهوایی ایران مثال‌زدنی است. وزیر پیشنهادی باید توضیح دهد ‌چه برنامه‌هایی برای استفاده از این تنوع آب و هوایی دارد.

موسوی با اشاره به نقش دکتر کلانتری وزیر قبلی کشاورزی در انتخاب دکتر حجتی به عنوان گزینه پیشنهادی دولت یازدهم برای وزارت کشاورزی گفت: آقای کلانتری اعلام کرده ‌که با وجود توجه به کشاورزی اجتناب‌ناپذیر است اما کشاورزی نمی‌تواند محور توسعه باشد آقای حجتی باید توضیح دهد که چه نسبتی با این حرف‌ها داشته و‌ چه برنامه‌ای برای خودکفایی دارد؟

این نماینده عضو کمیسیون کشاورزی از حجتی پرسید که آیا هنوز خودکفایی را فاقد امکان اجرایی می‌داند یا خیر و ادامه داد: متأسفانه با وجود پیشرفت‌ها کشاورزی هنوز جایگاه خود را در توسعه کشور پیدا نکرده است. باید توضیح داده شود چه برنامه‌ای در مورد اجرای برنامه پنجم توسعه وجود دارد. خرید تضمینی محصولات کشاورزی و گرانی کود از جمله مسائلی است که کشاورزان را آزرده است؛ اما هیچ برنامه‌ای اجرایی برای این موارد ارائه نشده است؟!

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های آقای حجتی گفت: چگونه ممکن است ‌بر توسعه صادرات و تأمین امنیت غذایی با میل خودکفایی تأیید شود؟ چه برنامه‌ای برای تولید کالاهای استراتژیک وجود دارد؟ هیچ اشاره‌ای به خرده مالکی و دلالی که بحران‌های کشاورزی ماست، نبوده است. به زیربنا‌ها و قوانینی که در مورد کشاورزی وجود دارد، توجه نشده است. حذف واردات در رسانه‌ها مورد توجه بسیاری قرار گرفته اما به امنیت غذایی که با مدیریت صحیح واردات و نه حذف آن اشاره دارد توجه نشده، برنامه‌ای برای خصوصی‌سازی نظام پژوهش کشاورزی ارائه نشده؛ همچنین گزینه پیشنهادی برای وزارت هیچ تحلیلی از کارکرد خود در وزارت کشاورزی در ‌سال‌های ۸۰ تا ۸۴ ارائه نداده است.

نماینده مردم خوزستان در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ادغام وزارت کشاورزی و وزارت جهاد سازندگی گفت: متأسفانه فعالان هنوز از این ادغام ناراضی هستند. آقای حجتی باید توضیح دهد ‌چه کاری برای انتقال روحیه جهاد سازندگی به وزارت کشاورزی انجام داده است؟

موسوی همچنین با اشاره به استعفای معاونان آقای حجتی در زمان تحصن مجلس ششم‌ گفت: آقای حجتی در زمان وزارتش مدیران حزب‌اللهی را حذف کرد و افراد سیاسی را به جای آن‌ها گذاشت. جشن خودکفایی گندم را برگزار کرد که به دلیل اشکالات اساسی با شکست مواجه شد. همچنین در هشت سال گذشته هیچ ارتباطی با بخش کشاورزی نداشته است.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که نباید اجازه داد فرصت‌ها از دست برود و افراد سیاسی به جای افراد متخصص در پست‌ها قرار گیرند، گفت: آقای حجتی هیچ حرف جدیدی برای وزارت کشاورزی ندارد. در دوران او حجم واردات به بالا‌ترین سطح خود رسید و جنگل‌داری و شیلات با آسیب‌های جدی روبه‌رو شده است.

وی با اشاره به تحصیلات حجتی گفت: چطور ممکن است فردی با مهندسی عمران بتواند در بخش سلامت کار کند؟ بخش کشاورزی هم باید مانند بخش سلامت دیده شود. چطور ممکن است وزارت کشاورزی را به کسی بدهند که انگیزه‌ای برای این پست ندارد و خودش بگوید ‌این پست را به اصرار پذیرفته است.

نماینده خوزستان همچنین با بیان این که طرح شجره طوبی و سپردن پروژه‌های کشاورزی به جهاد نصر در دوران وزارت آقای حجتی موفقیت‌آمیز نبوده است، گفت: متأسفانه از هشت هزار طرح کشاورزی مصوب سفر رهبری به استان خوزستان حتی یک متر از آن هم عملی نشده است.

وی در پایان خطاب به رئیس جمهور گفت: خوزستان دین خود را به اسلام ادا کرده است؛ ۸۵ درصد تولید نفت‌ و ۴۰درصد منابع آبی در خوزستان است و ۵ میلیون نفر جمعیت دارد؛ با ‌وجود این، حتی یک نفر خوزستانی هم در کابینه یازدهم نیست!

چهاردولی: تغییر مداوم سیاست‌گذاری در کشاورزی عامل نوسان شدید هزینه‌های تولید است

نماینده مردم ملایر در مجلس، ضمن انتقاد از برنامه‌های ارائه شده توسط وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی تغییر مداوم سیاست‌گذاری در بخش کشاورزی را عامل نوسان شدید هزینه‌های تولید عنوان کرد و گفت: باید سازوکار مناسب فراهم شود تا تناسبی میان ساختار اداری با کشاورزی در استان‌ها وجود داشته باشد.

علی نعمت چهاردولی نماینده مردم ملایر در مجلس که در مخالفت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی صحبت می‌کرد، با اشاره به برنامه‌های ارائه شده توسط وی اظهار کرد: اگر نگاهی به برنامه‌های ارائه شده بیندازید، متوجه می‌شوید ‌به چند دلیل در اوضاع کنونی کشور این برنامه‌ها حلال مشکلات نخواهد بود.

وی همچنین با اشاره به سخنان موافقان وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: ‌گفته شد حجتی بچه روستاست، در حالی که این گونه نیست. وی در بیوگرافی خود عنوان کرده که متولد نجف‌آباد است. همچنین موافق دیگر صحبت از ارائه برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت توسط حجتی کرد. در حالی که در برنامه‌های وی به هیچ‌ کدام از این موارد اشاره نشده و تنها رئوس برنامه‌ها ارائه شده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان این که چهارده میلیون هکتار‌ زمین‌های کشاورزی در کشور وجود داشته که نقش محوری در اقتصاد دارند، گفت: سهم کشاورزی در اقتصاد کشور با ارزش افزوده ۱۳ درصد و سهم ۵ درصدی سرمایه‌گذاری یکی از بارز‌ترین شاخصه‌ها است، ولی متأسفانه تراز تجاری ما در کشاورزی منفی بوده است.

نماینده مردم ملایر در مجلس با انتقاد از این که تولیدات بخش کشاورزی در حال کاهش است، گفت: در حال حاضر تولیدات ۱۰۹ میلیون تن است که باید به ۱۴۳ میلیون تن برسد اما در برنامه‌های حجتی به این موضوعات اشاره‌ای نشده است.

وی افزود: در شرایطی که دشمنان تحریم را برای کشور در پیش گرفته‌اند و بر اساس برنامه سهم صادرات نفتی باید کاهش داشته باشد، جایگزین اصلی آن تولیدات کشاورزی است و وزارتخانه‌ای که مسئولیت آن را به عهده دارد، وزارت جهاد کشاورزی است که باید نسبت به افزایش تولیدات و کاهش واردات اقدام کرده تا بتوانند تحریم‌ها را دور زنند. اگر وزارت جهاد کشاورزی نتواند چنین کاری را انجام دهد، کدام وزارتخانه باید حماسه اقتصادی را رقم زند؟

این عضو کمیسیون عمران مجلس نسبت به عدم حمایت از کشاورزان در مورد بیمه آن‌ها انتقاد کرد و افزود: در کشور جشن خودکفایی گندم برگزار می‌شود، در حالی که کشور و کشاورزی ما نیاز به برنامه‌ریزی پایدار دارد و اگر جشن خودکفایی واقعا خودکفایی بود امروز هم باید از مزایای آن بهره‌مند می‌شدیم.

چهاردولی ادامه داد: متأسفانه بهره‌وری در کشاورزی نرخ پایینی داشته و شاهد کاهش راندمان تولید هستیم، ایشان چه برنامه‌ای برای افزایش بهره‌وری و تولیدات در عملکرد محصولات کشاورزی دارند. آیا برنامه‌ای برای افزایش سهم تحقیق و مطالعات کاربردی و نیز افزایش راندمان آب گرفته شده است؟

وی با بیان این که تناسبی میان ساختار اداری با کشاورزی وجود ندارد، گفت: در کشور باید سازوکاری اندیشیده شود که بدانیم سالیانه تولید گندم کشور چقدر است در حالی که با رویکرد و سازوکار نامناسب هزینه‌های کشاورزی رشد بالایی را نشان می‌دهد که تغییر مداوم سیاست‌گذاری عامل نوسان شدید هزینه‌های تولید است.

نوروزی: افزایش ضریب خودکفایی از برنامه‌های حجتی است

یک نماینده موافق وزیر جهاد کشاورزی گفت: آقای حجتی قول داده با برنامه‌های کوتاه مدت، بلند مدت و میان مدت آسیب‌ها و چالش‌های موجود در این حوزه را شناسایی و مسائل را حل کند.

رحمت‌الله نوروزی همچنین عنوان کرد: محمود حجتی نیرویی اهل مشورت، کارآ، صالح و باتجربه است.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: وزیر پیشنهادی در برنامه‌هایش افزایش ضریب خودکفایی از طریق افزایش بهره‌وری عوامل و منابع تولید و فناوری‌های نوین و بکارگیری روش‌های جدید تولید را قرار داده است.

وی ادامه داد: هم‌اکنون ما در حوزه‌های کشاورزی، دامداری و مرغداری مشکلات زیادی داریم که در نشست‌هایی که با آقای حجتی داشته‌ایم، قرار شده نسبت به حل آن‌ها اقدام شود.

نوروزی به آوردن نمونه‌‌ای ‌درباره محصول پنبه پرداخت و گفت: استان گلستان به سرزمین طلای سفید معروف است و در سال ۵۷، ۱۵۷ هزار هکتار زیر کشت گندم بودیم ولی الان ‌هفده هزار هکتار پنبه کشت می‌شود که آقای حجتی قول داده به این مسأله نیز رسیدگی کند.

نماینده مردم علی‌آباد خاطرنشان کرد: جلوگیری از توسعه بی‌رویه کشت، تمرکز و ارتقای بهره‌وری، افزایش عملکرد در واحد سطح و مشکلات کم‌آبی مسائلی هستند که آقای حجتی قول داده برنامه بلندمدتی برای آن‌ها ارائه دهد.

جباری: نام «حجتی» با جهاد کشاورزی درآمیخته است

یک نماینده موافق وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: نام آقای حجتی با جهاد سازندگی و جهاد کشاورزی عجین شده است.

به گزارش ایسنا، احمد جباری در نطق خود در موافقت با وزارت محمود حجتی خاطرنشان کرد: فردی که برای وزارت جهاد کشاورزی معرفی شده فردی است که برای مدیریت آن بسیار متناسب است و نام این وزارتخانه با نام آقای حجتی عجین شده و این مسأله بر کسی پوشیده نیست؛ نام آقای حجتی برای همه کشاورزان و صنعتگران مرتبط با حوزه کشاورزی آشناست.

وی ادامه داد: حضرت امام سخنی دارند که می‌گویند ما باید در تولید محصولات خودکفا شویم و علاوه بر این که محصولاتمان کشور خودمان را اداره می‌کند بتوانیم صادرات هم داشته باشیم؛ به این سخن امام قطعا در برنامه‌های آقای حجتی توجه خاص و ویژه‌ای شده است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ما در حوزه کشاورزی باید امنیت قضایی و توسعه پایدار داشته باشیم، این مسأله می‌تواند نقش موثری در اشتغال، تولید ناخالص ملی و صادرات غیرنفتی داشته باشد.

این نماینده موافق وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در پاسخ به یکی از مخالفان، گفت: در توصیف مدیریت و سلامت وزیر پیشنهادی باید بگویم این مسأله در مورد ایشان از درجه اهمیت بالایی برخوردار است، آقای حجتی در خانواده‌ای رشد یافته که چهارده شهید و ۹ جانباز را تقدیم انقلاب کرده است، خود ایشان هم در دوران دفاع مقدس در عملیات‌های بسیاری شرکت داشته و اعتقاد ایشان به مبانی نظام بر هیچ کس پوشیده نیست، از این منظر ایشان گزینه صالحی برای تصدی وزارت خواهد بود.

جباری ادامه داد: یکی از مخالفان گفتند آقای حجتی با جهاد سازندگی کار نکرده در صورتی که ایشان از اولین روز تشکیل جهاد سازندگی در کمیته کشاورزی آن مشغول به فعالیت بوده است.

نماینده مردم لنگرود در مجلس به سخنی از ابوالفضل بیهقی اشاره کرد و گفت: بیهقی در تاریخ خود جمله‌ای دارد که با اوضاع تاریخی امروز ما بسیار هماهنگ است. او می‌گوید کار چو گران شد مرد کارآزموده فرست. آقای روحانی با شناخت کاملی که از سختی اداره امور کشور دارد، برای عبور از گردنه مشکلات و تحریم‌ها مردان کارآزموده‌ای به میدان آورده و تجربه گرانقدر وزرای پیشنهادی را به عنوان یک سرمایه مدیریتی به کار گرفته است.

وی اضافه کرد: همکار مخالف ما گفتند آقای حجتی رشته تحصیلی متناسبی با این مسئولیت پیشنهادی ندارد. ایشان در رشته مهندسی عمران تحصیل کرده‌اند و همه می‌دانند که عمران یک شاخه بین رشته‌ای است. بیش از 50 درصد فعالیت‌های کشاورزی مرتبط با امورات عمرانی است، کشاورزی و اقتصاد با عمران عجین شده‌اند. سوابق آقای حجتی توان بالای مدیریتی و اشراف کافی به این وزارتخانه را نشان می‌دهند.

این نماینده موافق وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در ادامه صحبت‌هایش دلایل موافقت خود با این وزیر توضیح داد و گفت: در دوره قبلی وزارت آقای حجتی در تولید محصولات اساسی رشد چشمگیری داشتیم و در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم و جشن خودکفایی گرفتیم، این در حالی است که در سال‌های قبل از مدیریت ایشان همواره تراز تجاری کشاورزی منفی بود و به طور میانگین همیشه سه میلیارد دلار کسری تراز داشتیم، در دوره او تراز کشاورزی مثبت شد.

جباری افزود: همچنین در دوره آقای حجتی بود که صادرات از واردات پیشی گرفت، در دوره‌ای که ایشان مدیریت داشتند به ازای هر متر مکعب آب حجم تولید از ۷۰۰ گرم به ۹۰۰ گرم افزایش یافت، لازم است با توجه به شرایط نامطلوب آب و نیاز به بهره‌وری بالا در این حوزه تجربه موفق ایشان یک بار دیگر به کار گرفته شود.

وی همچنین به مشکلات حوزه کشاورزی اشاره و تأکید کرد: برای این مشکلات راه‌حل‌هایی در برنامه پیشنهادی محمود حجتی گنجانده شده است.

نماینده مردم لنگرود در مجلس گفت: افزایش بهره‌وری با استفاده از روش‌های جدید در تولید یکی از برنامه‌های پیشنهادی ایشان است. همچنین برای کمبود نهاده‌های کشاورزی، بهبود تولید و سلامت محصولات، بهبود حمل و نقل کشاورزی و ساماندهی بازار محصولات کشاورزی و به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان نیز در برنامه ایشان تدابیری دیده شده است.

لاهوتی: حجتی با تحصیلات عمران در وزارت راه موفق بود

نماینده مردم لنگرود در مجلس با بیان این که وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در دوران مدیریتش در وزارت راه موفق بود، گفت: آقای حجتی با مدرک تحصیلی عمران چگونه می‌تواند مشکلات کشاورزی را حل کند.

مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود به عنوان مخالف وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اشاره به این که حجتی تخصصی در کشاورزی نداشته و تحصیلات وی نیز در زمینه عمران است، گفت: حجتی در وزارت راه موفق بود اما ما در بخش کشاورزی نگران هستیم.

وی با اشاره به این که آمارهای نادرست نسبت به زمینه‌های مستعد کشاورزی ارائه شده است، گفت: آقای احمدی‌نژاد زمین‌های مستعد کشاورزی را ۳۶ میلیون هکتار اعلام می‌کرد. شما می‌گویید ۱۸ میلیون هکتار، این آمار‌ها متفاوت است ما برای رسیدن به ۳۷ میلیون هکتار با مدرک تحصیلی عمران چکار باید بکنیم؟

نماینده مردم لنگرود با اشاره به وضعیت نامناسب تولیدات برنج، چای و یا ابریشم در شمال کشور گفت: هر سه محصول در زمان مدیریت شما نابود شد. در سازمان چای تخته شد، داستان واردات برنج هم که مقوله دیگری است، باغات کشاورزی تغییر کاربری پیدا کرد.

وی ادامه داد: حتی در مورد ابریشم نیز وضع به گونه‌ای شده که ما باید اکنون صادرکننده ابریشم باشیم، نه وارد کننده.

خضری: حجتی برای مقابله با سرطان‌زا بودن مواد غذایی برنامه دارد

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: تراز تجاری در زمان تصدی‌گری وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی مثبت بوده و ایشان برای تامین امنیت غذایی برنامه دارد.

رسول خضری در سخنان خود در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ضمن محکومیت کشتار و قتل عام کرد‌ها در سوریه به دست نیروهای القاعده و همچنین تسلیت برای درگذشت شاعر و ادیب کرد، گفت: بخش عمده کشورهای دنیا اولین اولویت خود را تأمین ‌امنیت غذا قرار دادند و بیشتر کشورهایی که درگیر جنگ‌ بودند این اهمیت را به خوبی احساس کردند.

وی ادامه داد: تأمین امنیت غذا به حدی مهم است که اولین توصیه معمار کبیر انقلاب به سیستم کشاورزی کشور این بود که علاوه بر خودکفایی باید در صادرات محصولات نیز گام‌های موثری برداریم و یکی از خصیصه‌های مهم دکتر حجتی بعد از تصدی وزارت راه و ترابری در سال ۷۹ تا ۸۴ که مسئولیت جهاد کشاورزی را در زمان ادغام بر عهده داشتند، همین موضوع بود.

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس با اشاره به برنامه ده ساله حجتی جهت خودکفایی محصولات استراتژیک، تصریح کرد: ایشان در ‌چهار سال ثابت کردند که تراز تجاری بخش کشاورزی ما منفی بوده و این تراز منفی شامل قبل و بعد از انقلاب می‌شده است اما تنها زمانی که تراز تجاری کشور مثبت بود، در زمان تصدی‌گری مهندس حجتی بوده است.

خضری خاطرنشان کرد: تراز تجاری ما بعد از تصدی‌گری ایشان و در برنامه سوم ۱/۴ منفی بوده است و در زمان برنامه چهارم نیز سه میلیارد دلار مشکل وجود داشته و این نشان می‌دهد که کشور واردات زیادی داشته است.

وی با بیان این که بهداشت، درمان و حوزه غذا به امنیت غذایی مربوط می‌شود، گفت: برای نمونه، کاهویی که مردم مصرف می‌کنند به دلیل داشتن کودهای نیتراتیک به شدت سرطان‌زا هستند، این موضوع شامل میوه‌ها و گوشت مرغ به دلیل استفاده از فلزات سنگین به شدت سرطان‌زا هستند و رسیدگی به این موضوعات نظارت بسیار دقیقی لازم دارد که دکتر حجتی با توجه به تجربه و تخصص و سابقه درخشان مدیریتی می‌توانند از عهده این موضوع بر آیند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین بیان کرد: دغدغه اصلی حوزه کشاورزی جدای از بخش کشاورزی، فرابخشی آن است و طبق برنامه راهبردی وزیر پیشنهادی می‌توان مسأله شش میلیون نفر بیمه نشده را تحت پوشش قرار داد.

خضری با اشاره به چالش‌های موجود در حوزه جهاد کشاورزی، اظهار کرد: من فکر می‌کنم اهداف برنامه آقای دکتر حجتی راه‌حل بسیار قوی و مرتفع است که پاسخگوی بسیاری از نیاز‌ها و مطالباتی است که در حوزه‌های انتخابیه از ما می‌شود.

وی با تأکید بر خودکفایی محصولات استراتژیک کشور، تصریح کرد: این محصولات جزو ابزارات جنگ نرم محسوب می‌شوند و ما در اقتصاد مقاومتی ناگزیریم از بحث تأمین امنیت غذایی به ‌یکی از راهبردهای استراتژیک نام ببریم که دکتر حجتی به خوبی این امتحان را پس داده‌اند. حفاظت و صیانت پایدار از منابع پایه با تاکید بر مهار بحران آب موضوع مورد توجه دیگری است که نیاز به ارتباط و مدیریت مهندس حجتی دارد.

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس افزود: توسعه پایدار اصلاح الگوی کشت نکته مورد توجهی است اما ما فقط از پنجاه درصد ظرفیت زمین‌های کشاورزی نسبت به جهان استفاده می‌کنیم در حالیکه می‌توانیم این ظرفیت بهره‌وری را بالا ببریم.

خضری همچنین ارتقای کارآمدی نظام سیاستگذاری و نقش و سهم مشارکت کشاورزان را مورد تاکید قرار داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی باید تصدی‌گری‌های حاکمیتی را بشناسد که این یکی از خصایص بارز و درخشان آقای مهندس حجتی است.

وی در ادامه اظهار کرد: توسعه ظرفیت و ارتقای کارآیی نظام توسعه فناوری و سازوکار با ساختار منابع و مناطق مختلف کشور اهمیت زیادی دارد که با توجه به آب و هوای مختلف در مناطق کشور نیاز به وجود استعدادهای زیادی است که در فصول مختلف سال محصولات مختلفی برای مصرف داخل و صادرات داشته باشیم که برای نیل به چنین هدفی نیز وزیر پیشنهادی راهبردهای زیادی دارند که به دلیل کاربردی بودن آن‌ها مورد توجه قرار می‌گیرند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح کرد: طبق برنامه پنجم اسناد بالا دستی و قانون اساسی و سند چشم‌اندازی که مقام معظم رهبری ترسیم نمودند برنامه راهبردی برای خودکفایی باید دقیق و مدیریت شده باشد و اگر کم‌کاری صورت گرفته بار سنگین دکتر حجتی به مراتب سنگین‌تر است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این که متأسفانه کمترین سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی انجام شده است، گفت: درآمدهای نفت باید به سمت تولید کشاورزی برده می‌شد چرا که در حال حاضر با بیش از ۲۰ درصد درآمد اقتصاد، اشتغال و بهره‌وری کشور از جهاد کشاورزی است و متأسفانه به دلیل این که طی برنامه چهارم و پنجم این موضوع مغفول مانده در نتیجه سرمایه‌گذاری‌های خوبی انجام نشده است؛ بنابراین، تلاش ما این است که طبق برنامه دکتر حجتی این موضوع تحقق پیدا کند.

خضری یادآور شد: بسیاری از نمایندگان همچون آقای خسته‌بند، تابش، ثروتی و قوامی از من خواهش کردند که حمایتشان از آقای دکتر حجتی را پشت تریبون اعلام کنند.

وی با تأکید بر بحث بیمه‌های محصولات کشاورزی، اظهار کرد: در سال جاری این بیمه‌ها از هشت هزار و ۵۰۰ به ۱۵۰۰ بیمه کاهش پیدا کرده که این یک فاجعه است چرا که بخش بیمه محصولات کشاورزی اهمیت ویژه‌ای دارد و دولت باید از آن حمایت کند. هدفمندی یارانه‌ها نیز در این بحث باید به درستی به کار گرفته شود.

نماینده مردم پیرانشهر در مجلس خطاب به رئیس‌جمهور، گفت: ما در بخشی از پیام دکتر روحانی دیدیم که ایشان می‌خواهند از ظرفیت اقوام و مذاهب به خوبی استفاده کنند. ما نیز می‌خواهیم همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند در سال ۱۴۰۴ بالا‌ترین کشور از لحاظ توسعه سیاسی، اجتماعی و فرهنگی باشیم. من به کلیات کابینه‌ و به تک تک وزرا نیز رای مثبت دادم اما این گلایه را از رییس‌جمهور دارم که موازنه و توازن بین آرمان‌گرایی و عملگرایی رعایت نشده و اگر در کابینه یک نفر کرد اهل تسنن حضور داشت، موج اتحاد و استقبال از کشور ما به راه می‌افتاد.

خضری خاطرنشان کرد: ما انتظار داشتیم ‌دکتر روحانی به این مهم عمل کنند و ان‌شاءالله در معاونت‌ها و سازمان‌های تحت نظر ریاست‌جمهوری این بحث جدی گرفته شود. من چون موافق بودم، خواستم این انتقاد را به عنوان انتقادی سازنده مطرح کنم.

حجتی: توجه به اسناد بالادستی در صدر برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار خواهد گرفت

محمود حجتی گفت: توجه به اسناد بالادستی مانند قانون پنجم‌،‌سند چشم‌انداز و سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی که همگی بر تقویت و توسعه توان تولیدات کشاورزی و نزدیک به مرز خودکفایی در تامین محصولات اساسی و کالاهای مورد نیاز مردم تاکید دارند در صدر برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی قرار خواهد گرفت.

 وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: امنیت غذایی و توسعه تولیدات کشاورزی در بسیاری از اسناد بالادستی آمده است و تامین آن از وظایف وزارت جهاد کشاورزی است که متاسفانه علیرغم تاکید این اسناد بالادستی در شرایط فعلی کشور وضع مناسبی از بابت امنیت غذایی و تولیدات کشاورزی ندارد و بسیار عقب‌تر از سطح پیش‌بینی شده در قوانین کلان کشور است و این وضع بسیار شکننده و نگران‌کننده است.

وی افزود: علاوه بر حمایت از تولید و توسعه تولید کشاورزی، مسوولیت قرنطیه نباتی و دامی، حمایت از خاک و منابع آبی نیز بخشی از مسوولیت‌های وزارت جهاد کشاورزی است که باید با آن توجه کرد چراکه بعضا با مشکلات زیادی در شرایط فعلی مواجه است.

حجتی با تاکید بر استفاده بهینه از تکنولوژی در بخش‌ کشاورزی گفت: توسعه سیستم‌های آبیاری را باید مورد توجه قرار داد و مکانیزاسیون و یکپارچگی اراضی کشاورزی تجهیز ناوگان ماشین‌آلات کشاورزی توسعه باغات وزمین‌های زراعی چای، در سالهای اخیر مورد غفلت قرار گرفت که جای دارد با مدیریت مناسب آنان را از این وضع خارج نمود.

وی تصریح کرد: کیفیت و کمیت نهادهای کشاورزی و همچنین توسعه صنایع تکمیلی و تبدیلی برای ایجاد ارزش افزوده در مناطق روستایی یکی دیگر از اولویت‌های دیگر جهاد کشاورزی است که اگر مجلس نظر مساعدی به من داشته باشد حتما آنها را در رئوس برنامه‌هایم قرار خواهم داد، ضمن آنکه توجه بخش شیلات در قطب‌های شیلات کشور و گسترش فعالیت پرورشی آبزیان نیز یکی از موضوعاتی است که در جهت تامین سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت خواهد بود که باید به آن توجه کرد.

وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اشاره اهمیت سرمایه‌ گذاری در بخش کشاورزی و همچنین اقتصادی نمودن تولیدات کشاورزی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی بی‌شک باعث افزایش تولید خواهد شد و در برنامه ارائه شده بنده این موضوع اهمیت فراوانی دارد و برنامه عملیاتی نیز برای آن ارائه شده است، همچنین اقتصادی نمودن تولیدات کشاورزی نیاز به تعامل و بازنگری جدی دارد.

وی افزود: به کارگیری ادوات و تجهیزات جدید،‌استفاده از نهادهای با کیفیت‌،ارتقا بهره‌وری، تامین تسهیلات ارزان قیمت، اصلاح نژاد دربخش دام،‌توسعه انواع بیمه و توسعه بیمه درآمد بر تولید، اعلام به موقع قمیت‌های خرید تضمینی،‌احیای بورس کالای کشاورزی، پایش درست محصولات کشاورزی و مدیریت واردات بخشی از موضوعاتی است که در جهت اقتصادی نمودن محصولات کشاورزی حائز اهمیت است و وزارت جهاد کشاورزی باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشد.

حجتی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر فاصله زیاد بین حمایت از بخش کشاورزی در داخل و در کشورهای توسعه یافته جهان گفت: طبق آماری که سازمان خوابار جهانی در سال 2010 ارائه کرده است کشورهای صنعتی جهان حمایت از تولیدات کشاورزی را به میزان 18 درصد از تولید کشورشان قرار داده است و کشور ترکیه نیز حدود 19 میلیارد دلار برای حمایت از بخش تولید کشاورزی قرار داده است در حالی که این رقم در کشور ما بسیار بسیار کمتر از متوسط این آمار است، ضمن آنکه وضع حمایت ‌از مصرف‌کنندگان نیز در کشور ما تعامل برانگیزتر از سایر نقاط جهان است.

وی خاطرنشان کرد: چالش‌های دیگری نظیر کمبود کود و خوراک دام، مشکل ضعف در سیستم‌های آبیاری و مدیریت آب، کم‌توجهی به ارقام پرمحصول و نهال‌های کیفی از دیگر موضوعاتی است که اگر خوب مدیریت نشود تاثیر زیادی در کاهش تولیدات کشاورزی خواهد داشت و امیدوارم در صورتی که نمایندگان به بنده برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی اعتماد کنند و با حمایت‌های رییس جمهور ساماندهی جدی صورت گیرد.

وی حمایت از چای و توسعه صنایع تبدیلی چای‌، مدیریت و توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی و دامی، یکپارچه‌سازی اراضی و حمایت از ارقام پرمحصول برنج و همچنین توسعه بازرگانی کشاورزی در فروش و حتی صادرات را از دیگر موضوعات مهم وزارتخانه جهاد کشاورزی برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: همه این برنامه‌ها به صورت عملی و به صورت مبنایی در جزواتی که به عنوان برنامه عملیاتی بنده در وزارت جهاد کشاورزی خدمت نمایندگان ارائه شد آمده است و در هفته گذشته نیز توضیحاتی در ارتباط با این برنامه‌ها با حضور در کمیسیون‌های مجلس ارائه کردم.

حجتی تصریح کرد: در بخش جنگل‌ها و مراتع نیز معتقد به صیانت جدی از منابع هستم و فکر می‌کنم ما نباید به جنگل‌ها برویم مگر با نگاه حفاظتی و حمایتی چرا که جنگل منبع و ماخذ بسیاری از رویش‌های حوزه کشاورزی است و نباید از آن غافل شد.

وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی در پاسخ به صحبت‌های برخی از نمایندگان که به عنوان مخالف وزارت حجتی صحبت کرده‌اند گفت: بنده در 15 سال گذشته در بخش‌های مختلفی مدیریتی در وزارت راه ، جهاد سازندگی حضور داشته‌ام و همواره بر کاهش واردات و توسعه تولید داخلی تاکید کردم، همچنین در ارتباط با انتقادات وارده به ادغام وزارتخانه‌های جهاد سازندگی و کشاورزی باید عرض کنیم که بنده فقط به عنوان یک مجری عمل کردم و موضوع جدا شدن عمران روستایی از حیطه مسوولیت‌های وزارت جهاد کشاورزی بخشی از قانون بوده است.

وی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از مخالفین و موافقین خود در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده به شرط اعتماد مجلس خود را خدمت‌گذار محرومین می‌دانم و معتقدم قشر کشاورز به عنوان محروم‌ترین و زحمت‌کش‌ترین افراد جامعه نیازمند توجه بیشتری است و قطعا برای رسیدن به اهداف کلان جهاد کشاورزی آماده شنیدن نظرات سازنده و انتقادات کارگشای همه کارشناسان و نمایندگان محترم مجلس هستم و خود را موظف به تعامل و همکاری با مجلس می‌دانم.


مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۱
انتشار یافته: ۲۸
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
اقای حجتی که یکبار در سال 1383خودکفایی گندم را به اثبات رسانده
پاسخ ها
رضا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
به اثبات رسوندند ولی چون کارشون زیر بنایی نبود فقط واسه همون سال خود کفایی داشتیم
رسول
| Turkey |
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
خودکفایی که پایدار نبوده و تنها جهت تبلیغ برای یکسال صورت گرفته باشد چه سودی دارد! آن خودکفایی هم به دلیل اینکه در آن سالها کشت گندم جایگزین کشت دیگر محصولات شد این اتفاق رخ داد! در عوض در همان سال کشور مجبور به افزایش واردات سایر محصولات کشاورزی که سطح کشتشان به زراعت گندم اختصاص داده شده بود گردید!
مریم
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
تا اونجایی که یادم میاد خود کفایی سال بعد هم ادامه داشت و بعد با حضور دولت نهم کم کم رو به اوفول رفت چون برنامه های پیش بینی شده توسط دولت محترم نهم کنار گذاشته شد قابله ذکر هستش که از محصولات دیگه کم نشد و حتی گران هم نشد و جشن خود کفایی برنج بود که کلا سوری بود نه گندم
مالک
| Iran, Islamic Republic of |
۱۲:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
درسته برادر خود کفایی داشت ولی بقیه محصولات و اراضی جای خودش رو به کشت گندم داد ومحصولات ضروری دیگر نابود شد.
حمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
آقای حجتی وزیری لایق، ولایت مدار، با برنامه و قوی است که میتواند چالشهای بخش کشاورزی را کاهش دهد و یکی از وزارایی خواهد بود که رای بالایی می آورد
امین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
خودکفایی گندم در زمان مدیریت مهندس حجتی به ثمر رسید و در دولت احمدی نژاد به باد رفت! نمایند های مخالف آیا در زمان دولت احمدی نژاد هیچ نقد و مخالفتی به اوضاع کشاورزی داشته اند؟!!!
رسول
|
Turkey
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
میتوان گفت شاید تنها وزیر پیشنهادی که مخالفان آن به حاشیه ها نپرداخته و تنها به برنامه هایش خرده گرفته و سوالات بجایی داشتند وزیر پیشنهادی کشاورزی بود ولی ..... مهندس حجتی در دفاعیه خود تنها به یک سری برنامه های کلی اشاره کردند که اگر از یک لیسانس کشاورزی هم پرسیده میشد '' جهت تولید بهینه محصولات کشاورزی چه کار باید کرد'' نیز همان جوابها را میداد! و متاسفانه به جزئیات سوالهای بجا و کارشناسانه مخالفان پاسخ ندادند!
پاسخ ها
abbas
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
حرف درستی است دو وزیر متخصص وزارتخانه های خود نیستند یکی ورزش و دیگری جهادکشاورزی
ما نباید امنیت غذایی را سرسری بگیریم متاسفانه ایشان نشان دادند که بطور علمی خودکفایی گندم محقق نشده است بلکه دستوری بوده است. ما نیاز مبرم به یک متخصص داریم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
متاسفانه برنامه هایی که زیرساخت های بخش کشاورزی را توسعه دهد ارائه نشده و برنامه ها به صورت کلی است. ارتباط آن ها هم با یکدیگر مشخص نیست. در حالی که در بخش کشاورزی نیازمند به یک برنامه قوی، مدون و بر مبنای استفاده بهینه از منابع آب و خاک هستیم. طرح خودکفایی گندم برای کشور هزینه های سنگینی را به بار آورد که جبران آن سال ها به طول خواهد انجامید. امیدوارم دیگر شاهد چنین برنامه های موضعی و غیر علمی نباشیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
یک سال خودکفایی گندم در سال 83
سوالی دارم : مگر چه زیرساختی به کشاورزی اضافه شد که خودکفایی در بوق و کرنا شد؟
اگر زیر ساختی در کار بود سال بعدش مجبور به واردات نزدیک به 1میلیون نمیشدیم
پاسخ ها
abbas
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
دقیقا مسئله همین است مثال میزنم
مثلا بتوانیم با استفاده از کشت گلخانه و هیدورپونیک صیفی جات را تامین کرده و زمین های مربوط به صیفی جات را به زیر کشت گندم ببریم آنوقت میتوانیم بگوییم زیرساخت انجام شده
مورد دیگر تولید کالای جایگزین است که وزیر اصلا اشاره نکرد برای مثال تولید سیب زمینی بجای گندم و یا تولید گوشت شترمرغ بجای گوشت گاو
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
وزیرجهادکشاورزی بایدبرنامه ای جدی برای حمایت ازتولید برنج ایرانی درشمال کشورداشته باشد،چرا نفتمونو بدیم به برنج بی کیفیت وآلوده ی هندی؟
پاسخ ها
abbas
| Iran, Islamic Republic of |
۱۳:۴۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
بنده با نظر شما مخالفم زمین در شمال بسیار محدود است و قادر به تامین نیاز کل کشور نمی باشد . میتوانیم به واریته های جدید برنج فکر کنیم اما با توجه به وضعیت بارندگی در کشور قادر به خودکفایی برنج نخواهیم بود باید به فکر محصول جایگزین باشیم
كريمي
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
50 درصد موفقيب بخش كشاورزي دست كاركنان آن بخش است متاسفانه آقاي حجتي براي رفاه و حقوق كاركنان بخش كشاورزي كه نسبت به همه وزارتخانه ها پايينتر است هيچ كاري نكرده و هيچ برنامه اي هم براي دفاع از حقوق اين عزيزان ندارد و از همه مهمتر هيچ برنامه اي براي آموزش و بالا بردن سطح علمي پرسنل ندارد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
خیلی متاسفم بایدگفت آزموده را آزمودن خطاست!
کارشناس شبلات
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۳
من متخصص شیلات هستم و در وزارت مشغولم. انصافا بهترین و جهادی ترین معاونین که بعضا جانبار نیز بوده اند در زمان ایشان مشغول بودند. در طی 8 سال اخیر متخصصان شیلاتی را کنار گذاشتند و کسانی که کار نا بلد یودند یر راس کار گمارده شدند. یک نگاهی به وضعیت فعلی شیلات و مدیرانش کنید و یا دوران حجتی مقایسه شود. لیسانس آموزش مدیر کل تولید ماهی، مدیر کل قبلی بارسازی ذخایر لبسانس ترویج، دانشجوی دکتری: معاون آبری پروری ... رئیس سازمان شیلات نماینده چند دوره مجلس و ... آیا اینجوری توسعه محقق می شود. امیدوارم در سایت یگذارید تا عزیزان تنگناهای شیلات فعلی را ببیند. وزیر کارشناس گرا ئی بوده مهندس حجتی.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار