صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت

اسفندیار رحیم مشایی، حمید بقایی، سعید مرتضوی، سید حسن موسوی و ملک‌زاده که در مراسم تنفیذ حسن روحانی حضور یافته بودند از دیگر غایبان مراسم تحلیف بودند. گفته می‌شود که این افراد برای تحلیف دعوت نشده بودند.
کد خبر: ۳۳۶۵۳۸
| |
51261 بازدید
|
۷
کوچک زادهمراسم تحلیف رئیس جمهور محبوب کشور بعدازظهر امروز در مجلس شورای اسلامی، رأس ساعت ۱۶ برگزار شد و دارای حاشیه‌های بسیاری بود.

به گزارش «تابناک»، بنا بر اعلام پیشین پلیس راهور، تمهیدات ترافیکی برای برگزاری مراسم از ساعتی پیش اعمال شده، تا این مراسم از نظر امنیتی و از نظر نظم خیابان‌های اطراف برای حضور مقامات کشوری و لشکری و همچنین میهمانان خارجی آماده باشد.

دقایقی پیش از برگزاری مراسم تحلیف نمایندگان مجلس، مقامات و میهمانان خارجی مراسم، نمایندگان ادوار و سایر مدعوین در صحن علنی مجلس و همچنین جایگاه تماشاچیان در صحن علنی مستقر شدند.

حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت

حسن روحانی به همراه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی، علی لاریجانی و حجت الاسلام محمدی گلپایگانی وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شدند و دقایقی بعد نیز سیدحسن خمینی به جمع میهمانان تحلیف پیوست.


حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت

حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت

در کنار آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، خانواده وی یعنی عفت مرعشی و فاطمه و یاسر هاشمی به این مراسم آمدند؛ ‌هاشمی رفسنجانی و ناطق‌نوری که در مراسم تحلیف محمود احمدی‌نژاد در سال ۸۸ غایب مراسم بودند، این بار در مراسم تحلیف حسن روحانی حضور یافتند.

بنا بر این گزارش، مهم‌ترین نکته‌ای که در این میان بیش از هر چیزی جلب توجه می‌کرد، صندلی خالی رییس‌جمهور پیشین محمود احمدی‌نژاد بود، با این حال محمدرضا رحیمی معاون اول و جمعی از وزرای کابینه محمود احمدی‌نژاد در این مراسم حضور داشتند.

اسفندیار رحیم مشایی، حمید بقایی، سعید مرتضوی، سید حسن موسوی و ملک‌زاده که در مراسم تنفیذ حسن روحانی حضور یافته بودند، از دیگر غایبان مراسم تحلیف بودند. گفته می‌شود که این افراد برای تحلیف دعوت نشده بودند.

مراسم تحلیف با نواختن سرود ملی جمهوری اسلامی ایران توسط ارکستر سمفونیک صداوسیما آغاز شد.

علی لاریجانی، نشست علنی امروز مجلس را با حضور ۲۴۹ نفر رسمی اعلام کرد و در ادامه به روال جلسات علنی مجلس، آیاتی از کلام‌الله مجید و دستور کاری مجلس خوانده شد.

مراسم تحلیف رییس‌جمهور با حضور شصت هیأت خارجی برگزار شد و این نخستین بار بود که جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری مراسم تحلیف رییس‌جمهور از همه کشور‌ها (به استثنای ایالت متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی) دعوت شد.

پس از سخنرانی علی لاریجانی رئیس مجلس و آیت‌الله آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه، حسن روحانی در جایگاه سخنرانان قرار گرفت تا به نام هفتمین رییس‌جمهور ایران پس از بنی‌صدر، رجایی، خامنه‌ای، هاشمی، خاتمی و احمدی‌نژاد در برابر قرآن کریم برای پاسداری از اسلام و قانون اساسی سوگند یاد کند.

حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت

حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت

نکته جالبی که در سخنرانی علی لاریجانی بود، استفاده وی از یک ضرب‌المثل فرانسوی با مضمون زیر بود؛ اگر روباه موعظه می‌کند، مواظب غازهای خود باشید. او همچنین از حسن روحانی به عنوان یکی از رجال سیاسی باسابقه نام برد.

سخنرانی حسن روحانی نیز با استقبال حاضرین در صحن روبه‌رو‌ و باعث شد تا میهمانان وی را‌ تشویق کند.

حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت

مهم‌ترین بخش مراسم تحلیف، ارائه فهرست هجده نفره کابینه پیشنهادی حسن روحانی به علی لاریجانی بود که در همان جلسه اعلام وصول و این نام‌ها قرائت شد.

علی لاریجانی رئیس‌ مجلس این کار وی را ناشی از زمان‌شناسی و پرکاری روحانی عنوان کرد.

حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت

پس از پایان مراسم تحلیف، سران و مقامات کشورهای خارجی با حسن روحانی عکس یادگاری گرفتند و تمبر یادبود امضا کردند.

رؤسای سه قوه نیز برای دقایقی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی حاضر شدند و بر همکاری و تعامل و همگرایی سه قوه تأکید کردند.

این مراسم با حضور پرشمار خبرنگاران و تصویربرداران رسانه‌های داخلی و خارجی همراه بود؛ افزون بر آنها مدیران مسئول روزنامه و مدیران عامل خبرگزاری‌ها نیز در این مراسم حضور داشتند.

حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت


از میهمانان ویژه این مراسم می‌توان به آیت‌الله صادق لاریجانی، سرلشکر جعفری، محمد باقر قالیباف، محسن رضایی، سرلشکر صالحی، خانواده شهدای هسته‌ای، آیت‌الله جنتی، حجت‌الاسلام ناطق نوری، اسحاق جهانگیری، حسین فریدون، محسن اسماعیلی، سیدرضا تقوی، مهدی چمران، آیت‌الله طباطبایی امام جمعه اصفهان، حجت‌الاسلام پورمحمدی، حجت‌الاسلام منتظری رئیس دیوان عدالت اداری کشور، حجت‌الاسلام گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، آیت‌الله هاشمی رفسنجانی که به همراه عفت مرعشی و فاطمه و یاسر هاشمی به این مراسم آمد، حجج‌الاسلام مجتهد شبستری، موسوی جزایری و دری نجف‌آبادی، سردار سرلشکر رحیم صفوی دستیار فرمانده کل قوا، برخی از اعضای کابینه دهم، محسنی اژه‌ای دادستان کل کشور و سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی اشاره کرد.

همچنین جمعی از مقامات کشورهای سوریه، سوازلند و ارمنستان، خاویر سولانا مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ماهاتیر محمد نخست وزیر سابق مالزی، حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان، آصف‌علی زرداری رئیس‌جمهور پاکستان، امام علی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان، میشل سلیمان رئیس‌جمهور لبنان، نورسلطان نظربایف رئیس‌جمهور قزاقستان، بردی‌ محمداف رئیس‌جمهور ترکمنستان، خوائو برناردو ویریا رئیس‌جمهور گینه‌بیسائو، فاوره گناسینگبه رئیس‌جمهور توگو، شیخ تمیم‌بن‌حمد امیر قطر، خضیر خزاعی کفیل ریاست جمهوری عراق و داوداوغلو وزیر خارجه ترکیه از میهمانان خارجی مراسم تحلیف رئیس‌جمهور هفتم کشورمان بودند.

این میهمانان خارجی از شصت کشور دنیا و پنج قاره به این مراسم آمده بودند که حضور این تعداد میهمان خارجی در یک مراسم تحلیف در تاریخ انقلاب‌اسلامی بی‌سابقه بوده است.

حاج سعید حدادیان (مداح اهل بیت)، پروانه معصومی (بازیگر) و بهداد سلیمی (قهرمان ورزنه‌برداری) نیز در مراسم تحلیف حضور داشتند.


حاشیه‌ و متن مراسم تحلیف در خانه ملت

گفته می‌شود، میهمانان خارجی مراسم تحلیف، امشب میهمان ضیافت شام حسن روحانی در سعدآباد هستند.

پرچم پنجاه کشور که نمایندگان آن‌ها در مراسم تحلیف رئیس دولت یازدهم حضور داشتند، در گوشه‌ای از صحن علنی بهارستان خودنمایی می‌کرد.

یکی از نکات جالب توجه در صحن مجلس دسته گل و قاب عکسی بود که روی صندلی «سیدجلال یحیی‌زاده» نماینده فوت شده تفت و میبد گذاشته بودند تا بدین طریق یاد و خاطره این نماینده ادوار گوناگون مجلس را گرامی دارند.

مراسم تحلیف رئیس‌جمهور افزون بر این که آخرین تشریفات رسمی برای آغاز دوران ریاست‌جمهوری چهار ساله حسن روحانی است، در عین حال فصل جدیدی از تعامل و همکاری مجلس با دولت و رئیس‌جمهور را رقم می‌زند؛ رئیس‌جمهوری که در میان گذشتگان خود بیشترین سابقه حضور در پارلمان را داشته و از این حیث نمایندگان نیز انتظار آغاز دوران طلایی رابطه مجلس و دولت را دارند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۱۸۵
انتشار یافته: ۷
هاشمی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
باسلام؛ شیخ تمیم بن حمد حضور نداشت وبه جای آن وزیر فرهنگ قطر شرکت کرد>
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۲۲:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
خوب؟
منم نرفتم!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
جای خاتمی و عارف خالی بود
بهتر است روحانی قدر شناس تر باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
مردم بزرگوار ايران كسي را بر مسند رياست جمهوري نشانده اند كه در سخن گفتن با ديگران متانت و استواري و ادب و احترام را با هم دارد و با پيشينه حوزوي و دانشگاهي خود از بار حقوقي كلماتي كه بر زبان مي آورد آگاه است و انشاالله وجاهت وسربلندي بين المللي ايران را تحكيم خواهد كرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
باعث تعجب است که چرا رییس جمهور چین وروسیه شرکت نکردند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
منم دعوت بودم نرفتم چون می خواستم برم هر جور شده گوشت تنظیم بازار پیدا کنم که دو سه تومانی از آزاد ارزانترست.خیلی بد شد آقای .. مرا می بخشید؟
ناشناس
|
United States
|
۲۲:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
چطوری می شه اقای احمدی نژاد را دعوت نکنند ولی برایش صندلی شماره 9 را اختصاص بدهند؟؟؟؟
چرا می گید گفته می شود دعوت نشده است.
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟