صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

وزیر کشور باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟+جدول وزرا

هیأت دولت در سفرهای خود، اطلاعات را از استانداران و زیرمجموعه‌های آن می‌خواهد. اگر وزارت کشور،‌ وزارتی کارآمد و به دنبال اجرای کار باشد، وزیر کشور می‌تواند این مأموریت را از استانداران بخواهد و طبیعی است که استانداران با زیر‌مجموعه‌هایی که ‌دارند، این کار‌ها را انجام داده و گزارش‌های لازم را تهیه خواهند کرد.
کد خبر: ۳۳۶۳۷۲
| |
29015 بازدید
کوچک زادهوزارت کشور دستگاه دولتی است که به اداره امور درون مرزی ایران می‌پردازد. زیرمجموعه های وزارت کشور در هر استان، استانداری و فرمانداری به شمار می‌آید.

به گزارش «تابناک»، فراهم آوردن موجبات حفظ نظم و امنیت در سراسر کشور و تأمین آزادی‌های سیاسی و اجتماعی در چهارچوب قانون اساسی و دیگر قوانین مملکتی و اجرای سیاست عمومی دولت برای پیشبرد برنامه‌های اجتماعی، اقتصادی عمرانی و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی با استفاده از مشارکت‌های عمومی و نظارت بر اداره امور مناطق کشور به کمک ‌استانداران، فرمانداران، بخشداران و دهداران و همچنین شناسایی و تعیین هویت افراد و رفع بحران‌های ناشی از رخدادهای غیر‌مترقبه، از وظایف این وزارت‌خانه است.

بنا بر این گزارش، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور جدید کشور وعده داده‌ که امروز نام افراد کابینه خود را در مجلس شورای اسلامی ‌خواهد خواند، ولی تا کنون نامی از وزیر کشور در لیست‌های منتشره در خبرگزاری‌ها به میان نیامده است؛ البته شاید به دلیل حساسیت این پست، هنوز گزینه نهایی معرفی نشده باشد‍!

به همین منظور، از ابراهیم آقامحمدی عضو کمیسیون امنیت پرسیدیم که‌: آقای روحانی وعده داده‌ در روز تحلیف کابینه خود را معرفی خواهد کرد. وزارت کشور از وزارتخانه‌های مهم دولت است. شاخص‌های مورد نظر برای انتخاب وزیر مناسب برای اداره این وزارت‌خانه چیست؟ اولویت‌های وزارت کشور چیست؟

وی در پاسخ به این پرسش گفت: وزارت کشور یکی از مهم‌ترین وزارتخانه‌هاست و وزیر کشور از طرفی رئیس شورای تأمین امنیت کشور است و از سوی دیگر، انتساب استانداران و مدیران کشور را بر عهده‌ دارد. همچنین بحث احزاب و جریانات سیاسی در حیطه کار وزیر کشور بوده و متولی بحث تقسیمات کشوری و توسعه پیشرفت نیز وزیر کشور است. در مجموع وزیر کشور باید ‌چهره‌ای سیاستمدار باشد، نه سیاستمداری در اختیار یک جریان و حزب. او باید فردی باشد که در تحولات انقلاب و دگرگونی‌های سیاسی پخته شده‌ و ورزیدگی لازم را داشته‌ و دانش و خرد و تدبیر کار را یافته باشد تا مدیریتی را منسجم و هماهنگ کرده و بتواند مشکلات کشور را در همه زمینه‌ها رصد کند.

دیگر آن که وزیر کشور باید فردی آشنا به مسائل و موضوعات گوناگون کشور و معتقد به حل مشکلات از راه تدبیر و دانش و خرد باشد و مجموعه‌ای را به کار ‌گیرد که اهل کار و تلاش، ‌متعهد‌ و‌ متخصص در کار باشد. او همچنین باید از جریانات حزبی و جناحی و احساسی به دور باشد و آنچه را خیر و صلاح و حاصل خرد و اندیشه است، به کار بگیرد و اجرا کند.

پرسش: در دولت نهم و دهم شاهد سفرهای بسیار استانی رئیس جمهور و مصوبه‌های بسیاری بودیم که به مرحله اجرا نرسید و در حد حرف و شعار باقی ماند. وزارت کشور کارآمد تا چه اندازه می‌تواند از هزینه سفرهای استانی متعدد بکاهد و اطلاعات لازم را از همه جای کشور در اختیار هیأت دولت گذارد تا تصمیمات مقتضی گرفته شود؟

نماینده مردم خرم آباد گفت: اگر وزیر کشور فردی باشد که واقعا به فکر توسعه و آبادانی و پیشرفت باشد، می‌تواند جای سفرهای استانی دولت را بگیرد، زیرا هیأت دولت در سفرهای خود اطلاعات را از استانداران و زیرمجموعه‌های آن می‌خواهد. اگر وزارت کشور یک وزارت کارآمد و به دنبال اجرای کار باشد، وزیر کشور می‌تواند این مأموریت را از استانداران بخواهد و طبیعی است که استانداران با زیرمجموعه‌هایی که‌ دارند، این کار‌ها را انجام خواهند داد و گزارش‌های لازم را تهیه خواهند کرد. وزارت کشور به جای دولت می‌تواند حضور فعال و بی‌حاشیه‌ای در استان‌ها داشته باشد و کار‌ها را انجام دهد.

در این دوره، یکی از وزارتخانه‌های کم تحرک در مسائل عمران و آبادانی وزارت کشور بوده است. بسیاری از استانداران با مسائل مربوط بیگانه‌اند و احساس مسئولیتی ندارند، در حالی که استانداران باید پاسخگوی مسائل و مشکلات استان‌ها باشند. اگر وزارت کشور درست برخورد کند، باید استانداران بی‌انگیزه را جابجا کند و به جای این که نمایندگان به دنبال توضیح و یا تعویض وزیر باشند، می‌توان از استانداران توضیح خواست و در صورت قصور آن‌ها را برکنار ‌و از هزینه‌های هنگفت سفرهای استانی و عزل و نصب‌های کلان جلوگیری کرد.

جدول وزرای سابق کشور تا به امروز
وزیر کشور می تواند جای سفرهای استانی را بگیرد

وزیر کشور می تواند جای سفرهای استانی را بگیرد
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟