صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

خادم:مدال گرفتن با دعا، نشان از نبود برنامه‌ريزي‌ دارد

کد خبر: ۳۲۲۶۷
| |
1577 بازدید

رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران با تاكيد بر اين كه بايد حضور بخش‌ خصوصي در ورزش ابعاد قانوني پيدا كند، گفت: بهتر است، تكليف وظايف حاكميت را در حوزه ورزش روشن كنيم، تا خدمات رايگان سرجاي خودش ارائه شود و بعد تكليف سرمايه‌گذاري‌ را هم در اين بخش روشن كنيم.

به گزارش ايسنا، رسول خادم امروز در همايش «نقش سرمايه‌گذاري‌ براي توسعه فضاهاي ورزشي شهر تهران» در ابتداي صحبت‌هاي خود با اشاره به خلاء نگاه علمي و اقتصادي به ورزش و نيز كاركردهاي سياسي ورزش در حوزه داخلي و خارجي، گفت: متاسفانه فاصله ورزش با اقتصاد و علم بسيار زياد است و بايد اين فاصله را بيشتر بررسي كنيم.

وي افزود: متاسفانه سال‌هاست كه سعي مي‌كنيم، ارزش‌هاي پهلواني را در ورزش جست‌وجو كنيم و هميشه گروه‌هاي مرجع كساني بودند كه روحيه پهلواني داشتند، اما از دوره عباسي به بعد آن قدر پهلوانان دردسر درست كردند كه سعي كرديم آن‌ها را در همان ورزش بگنجانيم تا دردسر كمتري داشته باشند و متاسفانه اين روند ادامه داشته و دارد.

خادم با اشاره به جوان و آسيب‌پذير بودن جامعه، يادآور شد: آنچه براي ورزش زنان انجام شده در حد شعار است، چرا كه در سرانه‌هاي ورزشي حق آن‌ها را به مردان داده‌ايم و آنچه براي زنان اختصاص يافته بسيار ناچيز بوده است.

وي خاطر نشان كرد: متاسفانه نگاه ساختار مديريتي ورزش به جاي سياسي، بيشتر امنيتي بوده است و به كاركرد سياسي ورزش ورود پيدا نكرده‌ايم و نتوانسته‌ايم از ويژگي هويت‌پذيري و يكپارچه‌سازي اقوام مختلف در حوزه ورزش استفاده كنيم. همچنين در حوزه بين‌الملل نيز عقب مانده بوده و هستيم و كاركرد سياسي در ورزش براي ما جايگاه و پرستيژي ايجاد نكرد.

رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران تصريح كرد: مدال گرفتن تنها با دعا، آن هم در تعداد محدود و اندك، تنها گوياي نبود برنامه‌ريزي‌ مدون در حوزه ورزش است.

وي به مثالي در حوزه داوري مسابقات كشتي اشاره و اظهار كرد: مدال‌هاي المپيك جداي از مباحث ورزشي براي آن كشورها، پرستيژ و اهميت ايجاد مي‌كند. اگر جزو 10 يا 15 كشور برتر المپيك باشيم، اين موضوع مي‌تواند نشانه‌اي براي دنيا باشد و نشان دهد كه ما براي نسل آتي خود برنامه داريم.

خادم تاكيد كرد: پرورش دادن قابليت‌هاي ورزشي موجود جوانان و توجه به آن‌ها، بسيار مهم‌تر از قابليت‌هاي است كه اصرار داريم، آن‌ها را بزرگ نشان دهيم.

به گزارش ايسنا، وي خاطر نشان كرد: متاسفانه در ورزش كشورمان در گذشته و امروز گوش شنوايي براي اين مسايل وجود نداشته، چرا كه پاسخگويي وجود نداشته است.

رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران به سرانه ورزشي كشور كه نيم متر براي هر نفر است، اشاره كرد و توضيح داد: متاسفانه اين رقم در تهران بسيار كمتر است و در برخي از مناطق، به 28 سانتيمتر براي هر نفر هم مي‌رسد. در عين حال با توجه به جمعيت و فضاي محدود شهر تهران، محدوديت‌هاي بسياري وجود دارد و در همين ميزان فضاي ورزشي نيز توزيع مناسبي صورت نگرفته است.

وي گفت: در طرح جامع ورزش با همه انتقاداتي كه به آن وارد است، شهرداري‌ها را متولي توسعه ورزش همگاني در چارچوب سياست‌هاي كلان قرار داده‌ايم. همچنين در طرح جامع شهر تهران، تامين سرانه‌هاي خدماتي و عمومي جزو تكاليف مجموعه مديريت شهري قرار گرفته شده است.

خادم تاكيد كرد: با توجه به وضعيت‌ شهر تهران، مي‌توانيم سرانه فضاي ورزشي را به دو متر هم برسانيم.

به گزارش ايسنا، وي در ادامه صحبت‌هاي خود عنوان كرد: بهتر است اول تكليف مسابقه‌اي كه در واگذاري فضاهاي ورزشي به بخش خصوصي به وجود آمده را روشن كنيم و بعد به سراغ سرمايه‌گذاري‌ در اين بخش برويم. در قانون اساسي تاكيد شده كه تامين نيازهاي ورزشي و درماني وظيفه حاكميت است، اما بايد پرسيد آيا اين رقابت در واگذاري اماكن ورزشي به بخش خصوصي تاكنون مطابق قانون و واقعيت‌هاي سرانه ورزشي مناطق بوده است؟

رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران بيان كرد: متاسفانه كار به جاي رسيده است كه هيات‌هاي ورزشي كه كار اصلي‌شان قهرمان‌پروري است، سالن‌هاي ورزشيشان را به بخش خصوصي مي‌دهند و بعد دوباره آن را اجاره مي‌كنند و باز هم ادعاي پايگاه قهرماني دارند.

وي ادامه داد: قشر محرومي كه نمي‌تواند، وارد اين ورزشگاه‌ها شود و فقط شاهد هزينه‌هاست و سودجويي‌هايي كه در اين زمينه به وجود آمده را چه بايد كرد، گزارش‌هاي اين اقدامات نيز در كنار ساير اقدامات مربوط به فضاهاي ورزشي به دست ما مي‌رسد.

خادم تصريح كرد: بهتر است تكليف وظايف حاكميت را در حوزه ورزش روشن كنيم تا خدمات رايگان سر جاي خودش ارائه شود و بعد تكليف سرمايه‌گذاري‌ را هم در اين بخش روشن كنيم.

رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران گفت: در سال 82 اعتبار اختصاص يافته شهرداري تهران براي توسعه فضاهاي ورزشي 26 ميليارد ريال بوده كه در سال 83 به 15 ميليارد ريال كاهش پيدا كرد، اما از سال 84 روند صعودي داشت و در سال جاري به دو هزار و 72 ميليارد ريال به صورت نقدي و غير نقدي رسيده است.

وي اعلام كرد: موضوع نرخ‌گذاري براي واگذاري مجتمع‌هاي ورزشي در بهره‌برداري از آن‌ها، موضوع مهمي است كه بايد مورد بررسي و تجديد نظر قرار گيرد. در حال حاضر تفاوت نرخ‌هاي فضاهاي ورزشي شهر تهران با سازمان ورزش كه در اين زمينه وظيفه قانوني دارد، بسيار زياد است و گاهي نرخ‌هاي بليت ورزشگاه‌هاي شهرداري تهران به هزار تومان هم مي‌رسد.

خادم در ادامه صحبت‌هاي خود به ضعف برنامه سوم و چهارم توسعه در حمايت از بخش خصوصي در حوزه ورزش اشاره و اذعان كرد: در حوزه ساخت فضاهاي ورزشي، دريافت عوارض ساخت و ساز را حذف كرديم و بخشودگي‌هاي زيادي را پيش‌بيني كرده‌ايم تا سرمايه‌گذاري‌ در اين حوزه‌ افزايش يابد. اما متاسفانه حضور سرمايه‌گذاران بزرگ در اين حوزه‌ بسيار سخت است و شاهد فرار و پشيماني سرمايه‌گذاران زيادي به دليل مشكل زمين و مسائل اين چنيني بوده‌ايم.

وي تاكيد كرد: حضور بخش خصوصي در حوزه ورزش بايد هر چه زودتر ابعاد قانوني پيدا كند، چراكه در اين زمينه خلاء زيادي وجود دارد و با تغيير يك مدير همه چيز تغيير و يا متوقف مي‌ماند.

رييس كميسيون برنامه و بودجه شوراي شهر تهران در پايان صحبت‌هاي خود خطاب به مسوولان ورزشي و شهرداري تهران، گفت: مفهوم سرانه ديگر معني و مفهوم خود را از دست داده و بايد به دنبال استانداردسازي در مورد فضاهاي ورزشي باشيم، چرا كه ساختار جمعيتي، كاربري‌ها و بافت مناطق مختلف شهرداري تهران بسيار متفاوت با يكديگر هستند و برنامه‌ريزي‌ متفاوتي را مي‌طلبند.

گفتني است،‌ علي‌دايي ـ سرمربي تيم ملي فوتبال كشور ـ جزو مهمانان ويژه اين همايش بود.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...