سارا الهی در گفتگو با خبرنگار وب دا خوزستان گفت: مسافران نوروزی از مصرف غذاهاي بين راهي پرهيز كرده و سعي كنند غذاها را در منزل تهيه و در كلمنهاي مناسب و خنك در كوتاه مدت نگهداري و در بين راه مصرف كنند.
وی گفت: به دليل اين كه اكثر سبزيجات ممكن است آلوده به ميكروبي به نام «اشريشياكلي» باشند بنابراين در اثر شستوشوي نادرست و عدم ضدعفوني، اين ميكروب به انسان منتقل شده و باعث ايجاد اسهال ميشود بنابراين مسافران بهتر است در طول سفر از مصرف سبزيجات و سالاد در رستورانهاي بين راهي پرهيز كنند.
الهی افزود: از مصرف آبهاي آشاميدني بين راهي كه هيچ كنترلي بر آن نيست پرهيز كرده و بطريهاي آب آشاميدني همراه داشته باشید چون در اين صورت از سالم بودن آب مطمئن بوده و با خيال راحت آن را مصرف ميكنید.
وی گفت: با توجه به اينكه در بيشتر مسيرهاي جادهاي كشور رستورانهاي مطمئني وجود ندارند بنابراين توصيه ميشود از غذاهاي كنسرو شده و كارخانهاي كه طول عمر مشخص دارند استفاده شود.
کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود: مصرف دوغ، ماست و آب ليموي تازه در كنار غذا ميتواند احتمال مسموميتها و آزردگيهاي سيستم گوارشي را در طول سفر به حداقل برساند.
الهی افزود:در ایام عید به دلیل مهمانیها و جمع های فامیلی، و استقبال بیشتر مردم از رستورانها و فستفودها متأسفانه مصرف وعدههای اصلی نیز افزایش مییابد که به اضافه وزنمان دامن میزند. پیشنهاد میشود که اگر به چاقی، دیابت، فشارخون و بیماریهای قلبی–عروقی دچارید، غذاها را در سهمهای کوچکتر سفارش داده و یا برای بردن باقی غذا، درخواست ظرف یکبار مصرف نمایید. سفارش سالاد البته بدون سس و استفاده از آب قبل از غذا، کمک شایانی به جلوگیری از پرخوری در رستوران میکند.
وی در پایان گفت: سعی کنید روزانه حداقل سه وعده غذایی اصلی ( صبحانه، ناهار و شام) را مصرف کنید. بخصوص صبحانه که انرژی لازم برای شروع فعالیت های روزانه شما را تأمین میکند. مصرف صبحانه کمک شایانی نیز به کنترل قند خون افراد دیابتی میکند. از مصرف نوشابههای گازدار که جزء لاینفک سفرههای مهمانی ما شده است جدا خودداری کرده و دوغ کم چرب یا ماست را جایگزین آن کنید.چون دریافت مواد قندی در ایام عید بالاست مصرف قند به همراه چای را تا آنجا که میتوانید محدود کنید
تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید