صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

6 سال زندان برای سوءاستفاده يك رئیس‌جمهور از قدرت

وي درباره اتهام صدور دستور برداشتن نوارهاي حساس ويديويي و صوتي از آپارتمان متعلق به همسر رئيس سابق سازمان اطلاعات پرو، گناهکار شناخته شد. وکيل او گفته است که از ‌اين حکم فرجام خواهد خواست.
کد خبر: ۳۰۹۱
| |
3953 بازدید

«آلبرتو فوجيموري»، رئيس‌جمهور پيشين پرو، به جرم سوءاستفاده از قدرت، به شش سال زندان و پرداخت 92 هزار دلار جريمه نقدي محکوم شد.

وي درباره اتهام صدور دستور برداشتن نوارهاي حساس ويديويي و صوتي از آپارتمان متعلق به همسر رئيس سابق سازمان اطلاعات پرو، گناهکار شناخته شد. وکيل او گفته است که از ‌اين حکم فرجام خواهد خواست.

فوجيموري، 69 ساله، نخستين رئيس‌جمهور سابق «پرو»ست که به خاطر ارتکاب جرايمي در زمان قدرت گناهکار شناخته مي‌شود؛ اين احکام يک روز پس از آغاز محاکمه او در ارتباط با نقض حقوق بشر صادر مي‌شود.

فوجيموري متهم است در اوايل دهه 1990 در جريان مبارزه با شورشيان به نام «راه تابان»، دستور کشتار به دست جوخه‌هاي مرگ که در آنها 25 نفر کشته شدند را داده بود. وي‌ اين اتهامات را رد مي‌کند، اما اگر در آنها گناهکار شناخته شود با حداکثر سي سال زندان روبه‌رو خواهد بود.
فوجيموري که در ماه سپتامبر از شيلي بازگردانده شده بود، همچنين با اتهامات ديگر فساد در دوران رياست‌جمهوري‌اش در فاصله 1990 تا 2000 روبه‌روست.
 
اشتباهات
چند ماه پيش، آلبرتو فوجيموري در مصاحبه‌اي راديويي اذعان کرده بود که اشتباهات بزرگي صورت گرفته، اما گفت دولتش توانست بسياري از مشکلات مردم پرو را حل کند.
رئيس‌جمهور پيشين پرو گفت: براي من وجدانم مهم است، مي‌دانم که در ده سالي که بر کشور پرو حکمراني کردم، کشورم در سخت‌ترين وضعيت بود.

فوجيموري پس از سقوط دولتش، نخست به ژاپن فرار کرد؛ اين كار وي در پي بروز رسوايي مربوط به وجود فساد در دستگاه دولتي او که به سقوط‌ اين دولت منجر شد، صورت گرفت.

دولت ژاپن که فوجيموري تابعيت آن را داشت، درخواست‌هاي پياپي پرو براي بازگرداندن او را نپذيرفت. فوجيموري که مي‌خواست در مبارزات انتخابات رياست‌جمهوري کشورش در سال ۲۰۰۶ شرکت کند، در سال ۲۰۰۵، در راه بازگشت به پرو، به شيلي رفت، اما در فرودگاه سانتياگو، پايتخت شيلي دستگير شد.
دولت شيلي اعلام کرد که به درخواست پرو، آلبرتو فوجيموري را بازداشت کرده است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار