صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
کیوسک بین‌المللی «تابناک»

ارزیابی گروه ۱+۵ از مذاکرات هسته‌ای آلماتی

بیانیه گروه ۱+۵ درباره مذاکرات هسته‌ای اخیر با ایران، اظهارات یک مقام سابق اسرائیلی درباره برنامه هسته‌ای ایران، ارزیابی یک ژنرال آمریکایی از تحریم‌ها علیه ایران، بازتاب سخنان رامین مهمانپرست درباره پارچین و تلاش آمریکا برای جلوگیری از تحقق خط لوله گاز ایران به پاکستان، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
کد خبر: ۳۰۶۹۲۳
| |
19429 بازدید
|
بیانیه گروه ۱+۵ درباره مذاکرات هسته‌ای اخیر با ایران، اظهارات یک مقام سابق اسرائیلی درباره برنامه هسته‌ای ایران، ارزیابی یک ژنرال آمریکایی از تحریم‌ها علیه ایران، بازتاب سخنان رامین مهمانپرست درباره پارچین و تلاش آمریکا برای جلوگیری از تحقق خط لوله گاز ایران به پاکستان، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، یکی از اخبار مورد توجه امروز مطبوعات جهان درباره ایران، انتشار بخش‌هایی از بیانیه‌ای است که قرار است به زودی  گروه ۱+۵ درباره مذاکرات ایران منتشر کند.

به نوشته روزنامه «پاکستان آبزرور»، خبرگزاری رویترز که متن اولیه این بیانیه را دیده، گزارش داده که بنا بر آن، شش قدرت جهانی خواستار نتایج سریع و محسوس در مذاکرات هسته‌ای با ایران شده‌اند. در این بیانیه، مذاکرات هفته گذشته گروه ۱+۵ با ایران در آلماتی، «مفید» توصیف شده است.

در این بیانیه آمده: «ما در مرحله اولیه، خواستار نتایج محسوس در فرایند دیپلماتیک هستیم... ما بار دیگر بر حمایت خود از راهکار دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران تأکید می‌کنیم».

اما در ادامه اخبار مربوط به کنفرانس سالانه لابی صهیونیست‌ها در آمریکا (آیپک)، سایت خبری «آروتز شوا» اظهارات رئیس سابق اطلاعات ارتش رژیم اسرائیل در این کنفرانس را منتشر کرده است.

به نوشته این سایت، «آموس یالدین» در سخنرانی خود در آیپک درباره ضرورت درک فوریت موضوع هسته‌ای ایران و همچنین تفاوت‌های دیدگاه آمریکا و رژیم اسرائیل در این زمینه سخن گفته است.

وی اظهار داشته: «سال ۲۰۱۲ با دادن زمان بیشتر گذشت... زمان در سال ۲۰۱۳ رو به پایان است». وی در ادامه با اشاره به نگرانی آمریکا از ورود به جنگ با ایران، مدعی شده جنگی با ایران در کار نخواهد بود، زیرا همه چیز در ‌عملیاتی یک شبه به انجام خواهد رسید!

البته در روز گذشته، به جز یالدین، یک مقام آمریکایی نیز درباره برنامه هسته‌ای ایران اظهاراتی را مطرح کرده که مورد توجه برخی رسانه‌ها قرار گرفته است. به نوشته «سی‌ان‌ان»، فرمانده نیروهای آمریکا در خاورمیانه، روز گذشته اظهار داشته تحریم‌ها علیه ایران کارساز نبوده است.

ژنرال «جیمز ماتیس» که در کمیته خدمات مسلح سنا سخن می‌گفته، در پاسخ به پرسشی درباره کارآمدی تحریم‌های ایران، این دیدگاه را مطرح کرده و بنا بر آن‌ اظهار داشته که به نظر وی، ایالات متحده باید به تحریم‌ها ادامه دهد؛ اما دیگر گزینه‌ها را نیز آماده داشته باشد.

وی تأکید کرده که به نظر وی، همچنان راه‌های بسیاری برای کشاندن ایران به یک توافق وجود دارد و تنها راه، ورود به درگیری آشکار نیست. 


در خبر دیگری مرتبط با موضوع هسته‌ای، سخنان روز گذشته رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره پارچین، مورد توجه برخی مطبوعات قرار گرفته است. «گالف تودی» در این باره می‌نویسد، ایران روز گذشته درخواست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای بازدید از مرکز نظامی پارچین را رد کرده است.

گالف تودی می‌نویسد، مهمانپرست در پاسخ به پرسشی در این باره، گفته همکاری ایران با آژانس در چهارچوب مشخص همکاری‌ها ادامه خواهد یافت و ایران در پی دستیابی به یک توافق جامع است که به روشنی روشن حقوق ایران را به رسمیت شناخته و نگرانی‌های طرف مقابل را نیز مورد توجه قرار دهد. 


در پایان، نشریه «کریستین ساینس مانیتور» تحلیلی را درباره خط لوله گازی ایران به پاکستان و تلاش‌های آمریکا برای متوقف کردن این پروژه منتشر کرده است. این نشریه با اشاره به اینکه قرار است هفته آینده کار ساخت این خط لوله ۷.‌۵ میلیارد دلاری آغاز شود، از تلاش‌های آمریکا از راه‌های گوناگون برای متوقف کردن آن خبر می‌دهد، از جمله روش‌های آمریکا برای رسیدن به این مقصود، تهدید پاکستان به اعمال تحریم علیه این کشور بوده است. افزون بر این، آمریکا تلاش کرده با تبلیغ خط لوله گازی «تاپی» (ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، هند)‌ آن را بجایگزین خط لوله ایران مطرح نماید.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۰
انتشار یافته: ۲۰
ناشناس
|
United States
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
اسرائیلو باش عملیات یک شبه هه هه هه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
آره یک شب اونا همله میکنن
یک شبم ما نابودشون میکنیم
دوشبس نه یک شبه
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
علامت تعجب آخر جمله نشون میده که واقعا منظورش یک شبه نیست .
فرهاد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
عجب پرو رو از یه طرف مذاکره واز طرفی دشمنی؟؟؟؟ وعده ایی هم فکر میکنه طرفدار من شماست.
محمد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
یکی نیست بگه آخه یاروو... تو تونستی افغانستان و عراق رو یه شبه بگیری که میخوای یه شبه ایران رو بگیری؟؟
چرند میبافن واسه خودشون احمقا
ناشناس
|
Canada
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
به نظر می‌رسد که آنها فکر میکندند که هر چه زمان بگذرد به نفع آنهاست و با تاکتیک‌های مختلف تلاش دارند که این بن‌بست به شکلی‌ که ایران مقصر جلوه کند ادامه پیدا کند، حالا در کشور طوری شد که هیچ فعال اقتصادی و حتّی بانک مرکزی نمیداند که تکلیف چیست و مثلا قیمت دلار برای واردات و یا تولید چه قدر خواهد بود، حالا همه منتظرند که ۵+۱ چه تصمیمی میگیرد
سیدحمید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
شب بعدشم سینه قبرستونید
افشین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
درست گفته عملیات یک شبه است. ولی نتیجه ی آن را مثل اینکه نمی داند.
درباره ی جنگ بین روم باستان و آتیلا را شنیدید؟ یک پیشگو به رمیان گفته بود اگر با آتیلا بجنگید یک ارتش قوی و یک کشور بزرگ را نابود می کنید و رمیان باستان با خوشحالی به جنگ رفتند تا آنها را نابود کنند ولی دیدند آن ارتش قوی و آن کشور خودشان بودند. البته بعد از جنگ. حالا حکایت اسراییل است که پیش بینی می کند که جنگ آنها با ما یک شبه است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
این یارو رو وهم برداشته، مثل اینکه شیشه ای است.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
صدام ملعون هم قرار بود در یک مدت کوتاه جنگ با ایران را تمام کنه و به اهدافش برسه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
اسرائیل اگر توان داشت در عملیات یک شبه از پس غزه بر می امد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۶
آموس یالدین آخه من چی بگم
خدایی یه دیوار هم بخوایی رد کنی حداقل 5 دقیقه وقت آدم رو میگیره کشور ایران رو یه شبه فتح میکنین؟
هههه
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟