بازدید 19793
هافینگتون پست:

چگونه از منازعه ایران و آمریکا جلوگیری کنیم؟

در زمانی که بحث از احتمال حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران و وقوع جنگی میان ایران و رژیم صهیونیستی و احتمالاً آمریکا شدت گرفته، بسیاری نیز در پی آنند تا با ارائه راهکارهایی، راه را بر وقوع جنگی دیگر در منطقه خاورمیانه ببندند. روزنامه هافینگتون پست، امروز مطلبی در همین راستا منتشر کرده است.
کد خبر: ۲۶۶۱۸۰
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۴ 18 August 2012
در زمانی که بحث از احتمال حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران و وقوع جنگی میان ایران و رژیم صهیونیستی و احتمالاً آمریکا شدت گرفته، بسیاری نیز در پی آنند تا با ارائه راهکارهایی، راه را بر وقوع جنگی دیگر در منطقه خاورمیانه ببندند؛ روزنامه هافینگتون پست، امروز مطلبی در همین راستا منتشر کرده است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه هافینگتون پست در مطلبی به قلم «توماس بونومو»، افسر سابق اطلاعات نظامی ارتش آمریکا، به بررسی راه‌های جلوگیری از وقوع جنگ بر سر برنامه هسته‌ای ایران پرداخته و پیشنهادهایی را به دولتمردان ایران و آمریکا داده است؛ پیشنهادهایی که فارغ از درصد احتمال عملی شدنشان، از جنبه تلاش برای یافتن راهکار قابل توجه هستند.

بنا بر این گزارش، بونومو می‌نویسد: رهبران آمریکایی باید این شجاعت را داشته باشند تا آشکارا جلوی لابی‌گران «آیپک» و هواداران آن که مصرانه در پی سوق دادن آمریکا به جنگ هستند، بایستند. آمریکا همچنین باید این نکته را در نظر داشته باشد که هرچند ایران اعلام کرده در پی سلاح هسته‌ای نیست، اگر احساس کند ـ به واسطه حمله غرب و اسرائیل ـ به گوشه‌ای رانده شده، ممکن است رویکرد خود را در این زمینه تغییر دهد.

در طرف مقابل، مقامات ایرانی نیز باید از بیان اظهارنظرهای تحریک کننده و شدید ـ که عموماً به مثابه تمایل ایران به نابود کردن اسرائیل تعبیر می‌شود ـ خودداری کنند؛ فارغ از اینکه اصولاً برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز باشد یا خیر، این گونه اظهارات به هدف اصلی ایران از برنامه هسته‌ای خود ضربه وارد می‌کند، ولی در صورتی که این گونه از این اظهارات خودداری شود، جامعه بین‌المللی، برنامه هسته‌ای ایران را آسان‌تر خواهد پذیرفت.



نویسنده هافینگتون پست ادامه می‌دهد، نکته دیگری که دولتمردان آمریکایی باید رعایت کنند، تحمیل هزینه‌های سنگین بر اسرائیل به واسطه تداوم شهرک سازی‌های این رژیم و نادیده گرفتن حقوق فلسطینیان است. ادامه کمک‌های اقتصادی آمریکا به اسرائیل، باید به پیشرفت در این زمینه وابسته شود. رویکرد گزینشی آمریکا به حقوق بشر در این زمینه، تنها سبب آزردگی جامعه مسلمانان و تشدید تقابل ایران و آمریکا خواهد شد.

اما مورد دومی که طرف ایرانی باید آن را رعایت کند، پایبندی کامل به بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و در نظر داشتن نگرانی‌های جامعه بین‌المللی در مورد برنامه هسته‌ایش است. برای اعتماد سازی، زمان لازم است. در صورتی که ایران بر سر غنی‌سازی با درصد بالا‌تر با غرب به توافق برسد، از حساسیت‌ها در این زمینه کاسته خواهد شد.

آمریکا مستعد این است که بار دیگر اشتباهی را که درباره عراق مرتکب شد، تکرار کند؛ یعنی نبود شواهد در این مورد که دولت ایران تخلفی نداشته، اثبات کننده تخلف ایران است؛ بنابراین، ایران باید در رویکردهای خود مراقب باشد تا در زمین آمریکا و جنگ طلبان اسرائیلی بازی نکند.

در مقابل و در صورت موافقت ایران با دادن امتیاز در این زمینه، آمریکا نیز باید شجاعت ایران را در این زمینه درک کرده و چیز بیشتری در ازای آن به ایران بدهد؛ نه تنها تخفیف تحریم‌ها، بلکه همچنین مشوق‌های مثبت اقتصادی و سیاسی.

در پایان، نویسنده این مطلب خاطرنشان می‌کند، هرچند تضمینی نیست که برداشتن این گام‌‌ها به نتیجه‌ای صلح‌آمیز منجر شود، بی‌گمان ادامه حرکت در مسیر کنونی، جز مصیبت و جنگ نتیجه‌ای دیگر در بر نخواهد داشت.
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳۹
انتشار یافته: ۱۶
بهتره درداخل اون افرادی که تااسم جنگ میادذوق زده می شن وفکرمی کنن جنگ به همین سادگیه که توفیلمها دیدن عمیقافکرکنندببینندجنگ وعواقب اون چه می تونه باشه؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
مثلا چه عواقبی میتونه داشته باشه که تا حالا سرمون نه اومده؟ یه جوری میگی انگار تا حالا تو صلح و آرامش بودیم ! ما تا جایی که یاد داریم و تو تاریخ خوندیم این کشور تو جنگ بوده و از چپ و راست بهمون تاختند
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
کسی جنگ رو دوست نداره اما پای دفاع از کشور که باشه تا آخر هستیم
آمریکا هرچه قدر ابر قدرت باشه واسیه خودشه یعنی نمیتونه باهزاران کلاهک بیاد به کشوری مستقل که آژانس اتمی همه جاشو زیر رو کرده حمله کنه. اینا باید خودشون بجای تقابل سهام کارخانه های هسته ایی ایران رو تو فرانسه به مردم ایران برگردونن.
پاسخ ها
محمدl
| Germany |
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
چرا نمیتونه، مگه با عراق نکرد. فراموش نشه که امریکا یک کشور نظامی جنگ طلب و تنها راه ابر قدرت ماندنش در اینکه بی دلیل به هر جا که بخواد حمله بکنه، البته دلایل زیادی از طریق رسانهاشون به مردمشون تحویل میدن.
تعریف ابر قدرت این که ابرقدرت بدونه هیچ دلیل محکمه پسندی هر کاری که بخواد میکنه.
آمریکا هیچ غلطی نمی کند.
پاسخ ها
ايراني
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
حالا اومديم آمريكا يه غلطي كرد و حمله اتمي را شروع كردند اونوقت از كي ميخواهيم به كي شكايت كنيم .بعد از هيروشيما و ناكازاكي آمريكا توبيخ شد و منزوي و ازبين رفت؟عاقلانه ترفكر كنيد
این بار مصیبت رو فقط بقیه نمیکشن
مردم آمریکا هم طعمش رو خواهند چشید
اگر جرات حمله داشتن مطمانا این کار رومیکردن،دارن شلوغ کاری میکنن تا یکی مثل این روزنامه هافینگتون واسطه بشه برای رسیدن به اهدافشون. اصلا هم کاری ندارن که مقامات نظامی وسیاسی ایران محل سگم به حرفها و تهدیداتشون نمیذارن. همین جور تو خودشون حرف مفته که میزنن.ولی وای به روزی که این حرف مفت ،براشون هزینه گذافی ببار بیاره.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۸
حالا ممکنه یک درصد هم حرفشون راست باشه . نباید به فکر آینده بود؟؟؟؟؟؟؟؟
بهترین راه جلوگیری از منازعه بین ایران و امریکا توجه نکردن به اراجیف اسراییل است . البته بعلت احتیاج شدید روسای جمهور امریکا به پول و رای یهودی های متنفذ بعید به نظر میرسه به حقیقت توجه بشه . مسلما هیچ عقل سلیمی طرفدار جنگ نیست اما باید توجه داشت سکوت در مقابل زورگو هم جایز نیست . به امید اینکه یک روز شاهد اینهمه زیاده خواهی نوع بشر نباشیم
نکته اینجاست که بهانه فعلا بحث هسته ایه اگر این موضوع نبود دنبال یه موضوع دیگه برای مجادله و تعرض نظامی بودندسیاست اونا قدرت طلبی و تسلط بر دنیاست پس دنباله کشور های ضعیف و بی ثبات هستند.سیاست ما هم فراتر از تفکراته احمقانه اوناست.طوری که باور عمیق داریم که جنگ شروع نشده پیروز واقعی ما هستیم و این وعده خداست.
اگرآمریکا صداقت دارد ازاوباش منطقه اسرائیل حمایت نکند تحریمها را بردارد آنوقت مسئوالین ماهم گام مثبت بردارد چراکه جنگ خانمان سوز است اگر خدای نکرده جنگی صورت گیرد منطقه به آشوب میکشد وبنفع هیچکس تمام نخواهد شد
بر خلاف كامنتهاي بي سر و ته بالا و غير مرتبط به گفته ها،از نظر نقد منصفانه به نظر حرفهاي اين آقا عاقلانه و بدور از حماقتهاي معمول در سياستهاي آمريكايي است و همچنين احساس بيطرفي و تمايل به حل صحيح مسايل در آن به خوبي ديده ميشود.چه خوب بود ما از طريقي به تقويت اين نوع از افكار در جامعه و افراد موثر در دولت آمريكا مي پرداختيم تا تحريكات آيپك را بي اثر كند و آسيبهاي طرفيني را كاهش دهيم و اجازه ندهيم صهيونيستها پشت پرده پنهان شوند و با سرمايه ديگر ملتها مانند ملت آمريكا با در اختيار گرفتن افكار و افراد موثر آن ملت با ما مبارزه كنند
اگر می توانستند حتی یک لحظه درنگ نمی کردند و حمله می کردند اونها بیشتر می ترسند و اگر جنگ شود به لطف خدا اسرائیل نابود خواهد شد
به نظر من تحلیل عالی و بسیار واقع بینانه ای داشته. خیلی خوب نوشته
اگه طرفین به این موارد عمل کنند خیلی از مشکلات حل میشه
برچسب منتخب
# حادثه سقوط بالگرد رییس جمهور # سید ابراهیم رئیسی # حسین امیر عبداللهیان # سیدمحمدعلی آل هاشم # مالک رحمتی
وب گردی