مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه هدف بانک مرکزی تحقق هدف برنامه پنجم توسعه است، گفت: براساس برنامهریزیهای صورت گرفته رشد نقدینگی تا پایان سال از 20 درصد تجاوز نخواهد کرد.
ابوالفضل اکرمی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» درخصوص نرخ رشد نقدینگی مورد نظر بانک مرکزی در سال 91 اظهار داشت: هدف بانک مرکزی تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه است که در آن باید رشد نقدینگی حداکثر به 20 درصد برسد.
وی با بیان اینکه رشد نقدینگی تا پایان سال از 20 درصد تجاوز نخواهد کرد، افزود: به نظر میرسد اقتصاد کشور رشد نقدینگی در سطح 20 درصد را میطلبد و با توجه به اینکه بحث حمایت از تولید ملی هم مطرح است.
مدیر کل اداره اقتصادی بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که به دلیل افزایش حجم نقدینگی به بیش از 350 هزار میلیارد تومان رشد نقدینگی 20 درصد یعنی بیش از 55 هزار میلیارد تومان که این رقم بسیار بالایی است، آیا این میزان نقدینگی نگرانکننده نیست، اظهار داشت: با توجه به اینکه حجم اقتصاد کشور در حال افزایش است، نقدینگی و درآمد ملی با اوایل دهه 80 قابل مقایسه نیست و برای میزان مطلوب نقدینگی باید حجم تولید ناخالص داخلی سالهای گذشته را متناسب با حجم نقدینگی بررسی کرد.
*نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی 60 تا 70 درصد
اکرمی تصریح کرد: در سالهای اخیر نسبت حجم پول و نقدینگی به تولید ناخالص داخلی تغییر چندانی نداشته است و در سطح 60 تا 70 درصد در حال نوسان است.
وی خاطرنشان کرد: برای اقتصادی مانند ایران که بانک محور است و بخش عمدهای از منابع تولید از سیستم بانکی تأمین میشود، این میزان رشد نقدینگی زیاد نیست؛ البته به اعتقاد اقتصاددانان پولگرا، همواره عامل تورم رشد نقدینگی است، بنابراین متغیر باید متناسب با ظرفیت و نیازهای اقتصادی رشد یابد.