معاون دفتر زیستگاه ها و مناطق سازمان محیط زیست با اشاره به علت سرخ شدن آب دریاچه مهارلو گفت: افزایش غلظت نمک دریاچه و شکوفایی جلبکی علت سرخ زنگی این دریاچه است.
مسعود باقرزاده کریمی در گفت و گو با پانا، با بیان این مطلب اظهار داشت: به دلیل کاهش آب دریاچه در اثر تبخیر بالا، یکسری از فیتوپلانکتون های قرمز رنگ در این دریاچه شکوفا شده اند.
معاون دفتر زیستگاه ها و مناطق سازمان محیط زیست با بیان اینکه آب این دریاچه از رودخانه ای که از شهر شیراز می گذرد تأمین می شود، گفت: اما علت کم شدن حجم آب دریاچه بالا بودن تبخیر و عوامل اقلیمی است تا ندادن حقابه و وجود سد در بالا دست آن. از طرفی سرخ شدن دریاچه یک علامت و نشانه به معنای کم شدن حجم آب آن است اما از نظر بیولوژیکی مشکل خاصی برای آبزیان دریاچه ایجاد نمی کند.
معاون دفتر زیستگاه ها و مناطق سازمان محیط زیست در ادامه تصریح کرد: البته کم شدن آب دریاچه و بالا رفتن غلظت نمک می تواند برای فلامینگوها که در این دریاچه زمستان گذرانی می کنند، مشکل آفرین باشد.
وی تصریح کرد: اگرچه این دریاچه جز دریاچه های عضو کنوانسیون رامسر نیست و برای تعیین حقابه در اولویت قرار ندارد اما در جلساتی که با مسئولان وزارت نیرو داریم تلاش می کنیم حقابه ای برای آن در نظر گرفته شود.