عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ با بیان این که قاچاق گسترده دارو به داخل کشور آسیب های جدی را به سلامت کشور وارد کرده گفت: دولت برنامه ای برای کنترل و جلوگیری از قاچاق محصولات دارویی تدوین کند؛ زیرا این موضوع آسیبهای زیادی را به اقتصاد و سلامت کشور وارد کرده است.
محمدحسین قربانی در گفتوگو با خانه ملت٬ در واکنش به آمار منتشر شده مبنیبر واردات سالانه ۲۵۰ میلیون دلار دارو قاچاق به داخل کشور٬ تصریح کرد: به طور حتم این آمارها زنگ خطر را برای صنعت داروسازی و به تبع آن سلامت جامعه به صدا در میآورد.
نماینده مردم آستانهاشرفیه در مجلس شورای اسلامی٬ با بیان اینکه قاچاق گسترده دارو به داخل کشور تبعات بسیاری را برای سلامت کشور بهدنبال دارد٬ گفت: هر دارویی باید در شرایط ویژهای ساخته، در محل مناسبی نگهداری، با امکانات ویژه حمل و در نهایت بهصورت سالم در اختیار مصرف کننده قرار گیرد؛اما داروهای قاچاق هیچ یک از این اصول را رعایت نکرده و در شرایط غیراستاندارد، تولید و به شیوههای نادرست حمل و نگهداری میشود.
وی علت اصلی افزایش چشمگیر قاچاق دارو به داخل کشور را فقدان قوانین مؤثر و تأثیرگذار خواند و افزود: نبود قانونهای مناسب موجب شده که در شمال کشوریک صیاد برای گرفتن ماهی در فصل ممنوعه به یک سال زندان محکوم میشود اما از طرف دیگر قاچاقچیان به صورت آزادانه اقدام به قاچاق محصولات و کالا میکنند.
این نماینده مجلس نهم٬ با تأکید بر اینکه نظارت ضعیف بر مرزها و مبادی ورودی یکی دیگر از علتهای قاچاق گسترده دارو است٬ متذکرشد: متأسفانه دولت هیچ برنامهای برای کنترل و جلوگیری از محصولات قاچاق بهویژه دارو ندارد که این موضوع آسیبهای زیادی را به اقتصاد و سلامت کشور وارد میکند.
قربانی با اشاره به نبود طرحهای نظارتی در داروخانهها و مراکز فروش محصولات بهداشتی٬ اعلام کرد: وزارت بهداشت٬ درمان و آموزشپزشکی بهعنوان متولی کنترل محصولات دارویی باید نظارت خود بر داروخانه ها را برای عرضه نکردن داروهای قاچاق گسترش دهد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس٬ با اعلام اینکه برخورد و جلوگیری از واردات قاچاق دارو نیازمند برنامهریزی دقیق از سوی مسئولان کشوری است٬ گفت: بهطور حتم مبارزه با قاچاق دارو با یک ضرب الاجل و یک اقدامی سریع قطع نخواهد شد ؛بلکه نیازمند به یک استراتژی بلند مدت و اقدامات پیوسته و متوالی است.