تصميمات اجلاس ژنو بدون ايران كارساز نیست
يك عضو هيأت ريسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، با تاكيد به اينكه تصميمگيري اجلاس ژنو براي حل مشكلات سوريه بدون حضور ايران كارساز نخواهد بود، گفت: مطمئنا رويكرد سازمان ملل در برگزاري اين اجلاس بدون حضور ايران مصداق بارز پاك كردن صورت مساله و عدم تلاش براي حل مشكلات اين كشور خواهد بود كه اين موضوع نشان ميدهد كه مشكل سوريه در اين شرايط به سادگي حل نخواهد شد.
به گزارش ایسنا، محمدحسن آصفري با اشاره به اجلاس ژنو براي حل مشكلات كشور سوريه گفت: با توجه به اينكه سوريه يكي از كشورهاي همسايه ايران است و ما ارتباط قديمي با اين كشور داريم، مطمئنا هرگونه تصميمگيري در مورد سوريه بدون حضور ايران كارساز نخواهد بود.
وي افزود: به نظر ميرسد عمدهترين دليل عدم دعوت ايران براي شركت در اجلاس ژنو ماموريتي است كه آمريكايي به كوفي عنان دادهاند تا مناقشات سوريه بدون حضور جمهوري اسلامي برگزار شود، ميتوان حتي اين گونه تعبير كرد كه دستور گرفتند كه اين اجلاس بدون حضور ايران باشد.
اين عضو هيأت رييسه كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، با تاكيد به اينكه سازمان ملل به عنوان يك سازمان بيطرف بايد نقطه نظر همه را براي حل مناقشات سوريه لحاظ كند گفت: با اين رويكرد به نظر ميرسد كه آنها به دنبال حل مساله نيستند و تنها ميخواهند مشكلات سوريه را طور ديگري وانمود كنند تا درنهايت اين كشور را تنها بگذارند.
آصفري در ادامه تاكيد كرد: با توجه به شناختي كه ايران از ملت و دولت سوريه دارد، مطمئنا حضور ايران در اين اجلاس ميتوانست بسيار موثر و كارساز باشد چرا كه بدون حضور ايران نميتوانند مسائل مختلف رخ داده در كشور سوريه را رصد كرده و بر اساس آن راه حلي پيدا كنند.
وي ادامه داد:از آنجا كه جمهوري اسلامي اعتماد دولت حاكم سوريه و تصميمات مردم اين كشور دارد، سازمان ملل متحد و برگزار كنندگان اجلاس ژنو قصدشان اين است كه با عدم حضور ايران در اين اجلاس بشار اسد را كنار گذارند و به دنبال آن دولت سوريه را ساقط كنند، اتفاقي كه در صورت حضور ايران در اين اجلاس هيچگاه رخ نميداد.
نماينده مردم ارك در مجلس در عين حال تاكيد كرد: با توجه به ارتباط ديرينهاي كه ايران با ملت و دولت سوريه از زمان حافظ اسد و اكنون بشار اسد دارد، ما باز هم از تصميمات اتخاذ شده براي حل مناقشات سوريه استقبال خواهيم كرد، البته در اين بين بايد خواست مردم و دولت سوريه لحاظ شود.
آصفري همچنين خاطر نشان كرد كه تصميمگيري در اجلاس ژنو بدون در نظر گرفتن خواست مردم و دولت سوريه نتيجه مطلوبي را در بر نخواهد داشت.
وي افزود: در حال حاضر گروههاي تروريستي در سوريه از طريق عربستان و ديگر كشورهاي حافظ منافع آمريكا به فعاليتهاي تروريستي ميپردازد، تا به مناقشات سوريه دامن زنند؛ مطمئنا پرداختن به اين مسائل و در نظر نگرفتن خواستههاي مردم و دولت سوريه در اين اجلاس مشكلات را به سادگي حل نخواهد كرد.


