صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

مجلس در آستانه آزمونی دیگر

با توجه به اینکه کمیسیون تحقیق بنا بر آیین‌نامه مجلس مجبور است گزارش خود را در صحن علنی ارایه کند و منتخبینی که به اعتبارنامه‌های ایشان اعتراض شده نیز باید در صحن علنی از خود دفاع کنند، کار بسیار دقیق و با حساسیت بالایی است، ولی مجلس و نمایندگان محترم می‌توانند به گونه‌ای رفتار کنند که به رغم عمل به وظیفه شرعی و قانونی خود، آبروی افراد و به ویژه خانواد‌هایشان حفظ شود.
کد خبر: ۲۵۳۵۵۰
| |
11018 بازدید
مجلس نهم شواری اسلامی که از خرداد ماه کار خود را آغاز کرده تاکنون همه اعتبارنامه‌های منتخبین مردم را تأیید کرده و پنج اعتبار نامه باقی مانده که مورد اعتراض دیگران قرار گرفته است.
 
به گزارش «تابناک»، این میزان اعتبارنامه در شعب مورد رسیدگی و با اعتراض و نیز ارایه برخی اسناد و مدارک که در اختیار مسئولان، نمایندگان و نیز برخی رسانه‌هاست، به کمیسیون تحقیق ارجاع و در آنجا نیز رسیدگی شده و بنا بر آیین‌نامه روزهای آینده باید در صحن علنی مورد رسیدگی قرار گیرد تا نمایندگان نسبت به آن تصمیم گیرند.
 
این اعتبارنامه‌ها که تاکنون تأیید نشده، با اسناد و مدارکی  ـ که توسط برخی نمایندگان ارایه شده است ـ صلاحیت منتخبین را در معرض تردید جدی قرار داده است.

امروز مردم از نمایندگان محترم خود در مجلس انتظار دارند تا به وظیفه شرعی و قانونی خود رفتار کنند و اعتبارنامه کسانی که به استناد مدارک معتبر صلاحیت نمایندگی مردم را ندارند، تأیید نکنند. بالاخره اگر چنین چیزی هست، جلوی ضرر هر کجا گرفته شود، به سود مردم، نظام و انقلاب است و این آزمایش تاریخی امروز در انتظار نمایندگان مجلس نهم است که مردم و آیندگان قضاوت کنند آیا حق طلبی بر تصمیم نمایندگان حاکم خواهد بود یا مصلحت اندیشی‌هایی که بیشتر هم خلاف مصلحت هستند و یا خدای ناکرده، مماشات و زدوبندهای صنفی و باندی، موجب گرفتن تصمیم نادرستی خواهد شد.

قطعا آنچه مسلم است، مدارک این منتخبان در اختیار افراد گوناگونی از جمله رسانه‌ها قرار دارد. نمایندگان آگاهند اگر منتخبی با مستند، صلاحیت نمایندگی ندارد، ولی با رأی نمایندگان اعتبارنامه‌اش تصویب شود، مسأله در‌‌ همان یک جلسه علنی مجلس و رأی‌گیری پایان نخواهد یافت و قضاوت درباره این رأی نابحق تا پایان دوره مجلس نهم، گریبانگیر مجلس خواهد بود؛ هم از لحاظ رأی نمایندگان و هم از لحاظ حضور این افراد در مجلس، این رأی در این باره راه برگشتی ندارد؛ بنابراین، نمایندگان باید کاملا دقیق و حساب‌ شده در این باره رأی دهند؛ افزون بر اینکه نباید در این امر، به گونه‌ای عمل شود که آبروی افراد خدشه‌دار شده و آن گونه نشود که درباره برخی از وزای دولت نهم شد.
 
با توجه به اینکه کمیسیون تحقیق بنا بر آیین نامه مجلس، مجبور است گزارش خود را در صحن علنی ارایه دهد و منتخبینی که اعتبارنامه‌هایشان مورد اعتراض قرار گرفته نیز باید در صحن علنی از خود دفاع کنند، کار بسیار دقیق و با حساسیت بالایی است، ولی مجلس و نمایندگان محترم می‌توانند به گونه‌ای رفتار کنند که به رغم عمل به وظیفه شرعی و قانونی خود، آبروی افراد و به ویژه خانواد‌هایشان حفظ شود.

گویا، آن دسته از منتخبینی که اعتراض جدی و نیز اسناد انکار ناشدنی در صلاحیت آنها ارایه شده و یقین دارند، اعتبارنامه آن‌ها تأیید نمی‌شود و در صورت پافشاری، تنها جار و جنجال ایجاد شده و آبروی آنان در جامعه خدشه جدی بر آن وارد می‌شود، خود ار منتخب بودن انصراف داده تا به بررسی اعتبارنامه آنها در صحن علنی منجر نشود.

البته هیأت رییسه مجلس نیز می‌تواند با این افراد وارد مذاکره شده، مشاوره و هشدار لازم را بدهد. همچنین می‌توان برای حفظ حیثیت و آبروی این دسته از منتخبین، اسناد و مدارک آنها مکتوب در اختیار نمایندگان قرار گیرد تا شاید نیازی به ارایه از پشت تریبون رسمی و عمومی مجلس شورای اسلامی نباشد. در این صورت می‌توان گفت، هم مجلس از تأیید اعتبار نامه افراد فاقد صلاحیت خودداری و هم از حیثیت و آبروی افراد صیانت کرده است.

امروز مجلس شورای اسلامی و نمایندگان مردم در آستانه آزمونی بزرگ قرار گرفته‌اند که نیازمند تدبیر و مدیریت درست است.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...