فرمان دولت ترکيه به ارتش براي ورود به شمال عراق

نخستوزير ترکيه روز جمعه گفت: دولت به ارتش اين کشور اختيار داده است تا براي مقابله با شورشيان کرد به عمليات برون مرزي دست زده و وارد شمال عراق شوند.
طيب اردوغان، نخستوزير ترکيه در سخناني که از تلويزيون پخش شد، گفت: «کابينه در جلسهاي در روز ۲۸ نوامبر تصميم گرفت به نيروهاي مسلح اجازه دهد به عمليات برونمرزي دست بزنند و رئيسجمهوري نيز آن را تأييد کرد».
به رغم مخالفت واشنگتن و بغداد با عمليات نظامي ترکيه عليه چريکها و شورشيان حزب کارگران کردستان ترکيه، «پ.ک.ک»، آنکارا بارها بر قصد خود به سرکوب اين شورشيان مسلح که از شمال عراق به عنوان پايگاهي براي حمله به خاک ترکيه استفاده ميکنند، تأکيد گذاشته است.
هنوز روشن نيست آيا گفته هاي اردوغان به اين معناست كه ترکيه بي درنگ دست به عمليات عليه شورشيان مسلح «پ. ک. ک» خواهد زد يا نه.
ارتش ترکيه در آمادگي براي يک حمله احتمالي به داخل عراق، بالغ بر صد هزار سرباز، همراه با تانک، توپخانه و هواپيماهاي جنگي، در نزديکي مرز با عراق مستقر کرده است.
پارلمان ترکيه روز ۱۷ اکتبر، طرحي را تصويب کرد که بنا بر اين قانون، دولت قادر است هر زمان که تشخيص دهد، به عمليات نظامي برون مرزي دست بزند.
اين مصوبه در پي يک سلسله حملات مرگبار «پ ک ک» به نيروهاي امنيتي ترکيه که موجي از احساسات و تطاهرات ناسيوناليستي در سراسر کشور به راه انداخت، به تصويب رسيد.
اردوغان، در مذاکرات با جورج بوش، رئيسجمهوري آمريکا، در کاخ سفيد در اوايل نوامبر، از او خواست که ايالات متحده در مبارزه با «پ ک ک»، که واشنگتن آن را يک گروه تروريستي ميداند، با ترکيه همکاري کند.
مقامات کردستان عراق نيز براي منزوي ساختن شورشيان «پ ک ک»، که شمار آنها سه هزار نفر برآورد ميشود، گامهايي برداشتهاند.
با اين حال، به گزارش خبرگزاري رويترز، مقامات دولت ترکيه در اين هفته بار ديگر تکرار کردند که انتظار دارند نيروهاي آمريکا و عراق قاطعانهتر عليه «پ ک ک» عمل کنند.
حزب کارگران کرد ترکيه، که در سال ۱۹۷۸ به عنوان يک گروه شورشي با گرايشهاي مارکسيستي ـ لنينيستي تأسيس شد، مبارزه مسلحانه براي ايجاد يک سرزمين کردنشين در جنوب شرقي ترکيه را در سال ۱۹۸۴ آغاز کرد و مقامات ترکيه آن را متهم ميکنند که از آن زمان موجب مرگ نزديک به سي هزار نفر شده است.


