مهمان‌پرست: تا 3 خرداد صبر كنيد

او در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا موضوع غني‌سازي 20‌ درصد جزو موضوعات مطرح در مذاكرات بغداد خواهد بود يا خير؟‌ گفت: ‌بايد تا سوم خرداد صبر كنيد.
کد خبر: ۲۴۳۳۲۱
|
۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۰ 08 May 2012
|
15898 بازدید
دستيار ويژه وزير خارجه ايران نسبت به طرح آمريكايي ـ صهيونيستي براي انتقال اعضاي گروهك منافقين به كشورهاي همسايه و اطراف ايران هشدار داد.

به گزارش ايسنا، رامين مهمان‌پرست، سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان صبح سه‌شنبه در نشست هفتگي‌اش با خبرنگاران با اشاره به پيروزي سوسياليست‌ها در فرانسه و امكان بهبود روابط ايران و فرانسه، اظهار كرد: انتخابات فرانسه نشان دهنده رضايت نداشتن مردم اين كشور از سياست‌هاي ساركوزي بود. نوع ورود فرانسه به تحولات خاورميانه، افغانستان و منافع ملت ايران و به طور كلي سياست‌هاي اشتباهي كه نتيجه‌ي پيروي از سياست آمريكا بود، نقش مستقل فرانسه در مسائل منطقه‌يي و بين‌المللي را مخدوش كرده بود و موجب نارضايتي مردم اين كشور شده بود.

او ادامه داد: اميدواريم با تغيير به وجود آمده، شاهد تغيير رويكرد مقامات فرانسه باشيم و آن‌ها بتوانند اشتباهات سياسي گذشته‌شان را جبران كنند.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان ادامه داد: ظرفيت همكاري بسياري ميان ايران و فرانسه وجود دارد و اميدواريم تغيير در دولت و رويكرد آن باعث استفاده كردن از ظرفيت‌هاي موجود ميان دو كشور شود.

مهمان‌پرست درباره اعتراض پارلمان افغانستان به اظهارات سفير ايران در كابل و اتهام به ايران مبني بر دخالت در امور داخلي افغانستان، خاطرنشان كرد: همان‌طور كه پيش از اين موضع رسمي خود را گفته بوديم ايران نسبت به پيمان افغانستان با آمريكا نگران است و ابهامات زيادي دارد. ما اعلام كرديم مساله صلح و ثبات و امنيت در افغانستان و منطقه اهميت بالايي براي ما دارد و امنيت افغانستان به امنيت منطقه گره خورده است. علت اصلي ناامني در كشورهاي منطقه به ويژه افغانستان را ناشي از حضور نيروهاي خارجي و آمريكايي مي‌دانيم.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي ايران، ادامه داد: كشورهاي منطقه نقش موثرتري در ايجاد ثبات و امنيت مي‌توانند داشته باشند به ويژه كشورهاي ذي‌نفع در اين مساله موثرند. ابراز نگراني ما نسبت به پيمان استراتژيك آمريكا و افغانستان به خاطر وجود امنيت و ثبات در افغانستان است كه آن را از امنيت خود و كشورهاي منطقه جدا نمي‌دانيم.

دستيار ويژه وزير خارجه ايران در پاسخ به سوالي درباره تحولات در عراق و موضوع جدايي كردستان عراق از اين سرزمين، اظهار كرد: ما درباره عراق از تماميت ارضي و حاكميت ملي اين كشور حمايت مي‌كنيم، در عين حال مباحث داخلي عراق بايد در مجموعه‌ي تصميم‌گيري اين كشور بررسي شود. هر نوع مساله‌اي كه تماميت ارضي عراق را تحت تاثير قرار دهد، اقدام نادرستي است و تاثير منفي بر وضعيت امنيتي منطقه مي‌گذارد.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان هم‌چنين به سوالي درباره انتخابات پارلماني سوريه پاسخ داد: انتخابات پارلماني سوريه دومين گام در مسير اصلاحات توسط دولت سوريه است و مشاركت مردم اين كشور در اين انتخابات نشان دهنده سهم بالاي آن‌ها براي حل مسائل‌شان از طريق مسالمت‌آميز و سياسي است. توصيه ما به جامعه جهاني و كشورهاي خارج از منطقه و نيز داخل منطقه اين است كه از اقدامات نماينده سازمان ملل در موضوع سوريه حمايت كنند و اجازه دهند در فضايي مسالمت‌‌آميز اصلاحات مورد نظر انجام شود و ثبات و امنيت به سوريه باز گردد.

وي تصريح كرد: اگر برخي جريان‌هاي مختلف در سوريه در انتخابات مشاركت نكردند، مايه تاسف است زيرا مشاركت همه گروه‌ها و همراه شدن با مطالبات اكثريت جامعه سوريه مي‌تواند خواست همه بخش‌ها را محقق كند، اين گروه‌ها بايد از مسير درست وارد يك فرآيند شوند.

مهمان‌پرست هم‌چنين خاطرنشان كرد: كشورهايي كه در جهت مسلح كردن برخي گروه‌ها و جريان‌ها در سوريه كمك مي‌كنند و فكر مي‌كنند از اين طريق مي‌توانند به نتيجه برسند، اشتباه مي‌كنند. توصيه مي‌كنيم به جاي دامن زدن به جنگ داخلي و ارسال سلاح به آن كشور، آن‌ها هم به فرآيند ملي در سوريه و خواست بين‌‌المللي بپيوندند تا مردم از مسير درست و مسالمت‌آميز به خواسته‌هاي‌شان برسند.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوال ديگر با توجه به آغاز به كار ولاديمير پوتين براي دور ديگري از رياست جمهوري روسيه اظهار كرد: شروع كار دولت جديد روسيه و رييس‌جمهور جديد را به مردم روسيه و پوتين تبريك مي‌گوييم و اميدواريم در اين دوره شاهد توسعه بيش از پيش روابط دو كشور باشيم. انتظار داريم با حضور روسيه در عرصه‌هاي مختلف منطقه‌يي و بين‌المللي در دوران جديد شاهد ثبات و امنيت بيش‌تر در منطقه و فضاي بين‌المللي باشيم. روسيه توانايي تاثيرگذاري در جهت ثبات و امنيت در منطقه و فضاي بين‌الملل را دارد.

او در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر اين كه اتحاديه اروپا و برخي كشورهاي عضو 1+5 خواستار گام عملي ايران در مذاكرات بغداد شده‌اند و هم‌چنين اظهارنظرهايي درباره تعليق غني‌سازي از سوي ايران در مذاكرات آتي مطرح شده است، گفت: اين اظهارنظرهاي متفرقه مسائلي است كه تلاش مي‌كند به اصل مذاكرات سايه اندازد و قبل از مذاكرات فضاي جديدي را ايجاد كند. معتقديم همه مسائل محتوايي بين مذاكره‌كنندگان در بغداد مطرح خواهد شد؛ در فضايي كه نشان دهنده همكاري، حسن نيت و جهت‌گيري براي حل مسائل است.

سخنگوي وزارت امور خارجه كشورمان ادامه داد: اين نوع پيش‌بيني‌ها و اظهارنظرها توسط برخي افراد در جهت فضاسازي قبل از مذاكرات است. از نظر ما مهم اظهارات و موضع‌گيري‌ها در چارچوب مذاكرات بغداد است.

مهمان‌پرست در پاسخ به سوال ديگري درباره اظهارات يوكيا آمانو، مديركل آژانس بين‌‌المللي انرژي اتمي كه اولويت مذاكرات با ايران را، بازديد از پارچين عنوان كرده است، گفت: بحثي كه بين نمايندگان ايران و آژانس در جريان است مربوط به همكاري‌هاي دوجانبه خواهد بود. ايران به عنوان عضو آژانس به تمامي تعهداتش عمل كرده و تاكنون بيش‌ترين همكاري را با آژانس داشته است و در مقابل آژانس موظف است در مسائل فني به ايران كمك كند تا از دانش هسته‌يي براي اهداف صلح‌آميز بهره‌مند شود، در اين چارچوب شايد آژانس ابهاماتي نيز داشته باشد.
برخي نقطه نظرات آمانو در صورت تعيين يك چارچوب مشخص مي‌تواند مطرح و رفع ابهام شود

وي اضافه كرد: در چارچوب مذاكرات ايران و آژانس، تعيين چارچوب براي همكاري‌ها مورد توجه است. اگر در اين چارچوب ترتيباتي اتخاذ شود كه ايران را از حقوق هسته‌يي‌اش بهره‌مند سازد و سوالات آژانس را نيز پاسخ دهد، ايران آمادگي گفت‌وگو براي حل مسائل بين دو طرف را دارد. طبيعي است برخي نقطه نظرات آمانو در صورت تعيين يك چارچوب مشخص مي‌تواند مطرح و رفع ابهام شود.

به گزارش ايسنا، مهمان‌پرست در رابطه تاثير مذاكرات ايران با آژانس بر مذاكرات سوم خرداد ايران و 1+5 در بغداد نيز گفت: چارچوب همكاري ما با آژانس تاثير غيرمستقيم خود را در مذاكرات بغداد مي‌گذارد. در عين حال با توجه به برخي اظهار نظرها درباره حقوق مسلم هسته‌يي ايران در چارچوب ان.پي.تي معتقديم ما طبق ان.‌پي‌.تي حقوقي داريم كه مي‌خواهيم از آن استفاده كنيم و از حقوق ملت ايران در اين رابطه عقب نشيني نمي‌كنيم؛ در عين حال به تعهدات خود به ان.‌پي.تي پايبنديم.

مهمان‌پرست با اشاره به برخي اظهار نظرها درباره مذاكرات بغداد گفت: نقطه‌نظر اصلي كشورهاي 1+5 در بغداد بايد شنيده شود و اين اظهار نظر‌ها قابل اطمينان نيستند. در عين حال مسلم است كه حقوق ملت ايران در بهره‌مندي از دانش هسته‌يي در جهت اهداف صلح ‌آميز كنار گذاشته نخواهد شد.

او در پاسخ به سوالي مبني بر اين كه آيا موضوع غني‌سازي 20‌ درصد جزو موضوعات مطرح در مذاكرات بغداد خواهد بود يا خير؟‌ گفت: ‌بايد تا سوم خرداد صبر كنيد.

مهمان‌پرست در پاسخ به سوال ايسنا، درباره شكايت ايران از روسيه به دليل فسخ قرارداد تحويل سامانه دفاعي موشكي اس ـ 300 به ايران گفت: قرارداد اس ـ 300 با روسيه يك قرارداد نظامي بود كه تحت فشار‌هاي سياسي غرب از سوي روسيه لغو شد؛ هرچند كه منافاتي با قعطنامه‌هاي غيرقانوني شوراي امنيت نداشت و مي‌توانست اجرايي شود.

وي گفت:‌ البته اصل مبلغ قرارداد به ايران بازگردانده شده است، اما درباره بندي از اين قرارداد كه براي خسارات پيش‌بيني شده بود با توجه به نظر طرف‌هاي روسي مساله تخصيص خسارت به ايران از سوي مراجع حقوقي ذي‌ربط پيگيري شد و پيگيري اين مساله در چارچوب فني و حقوقي دنبال مي‌شود.

مهمان‌پرست در پاسخ به سوال ديگر ايسنا درباره تحولات سوريه گفت: اين كه كوفي عنان طرح شش ماده‌اي درباره سوريه دنبال مي‌كند و تلاش مي‌شود يك فضاي امن در اين كشور برقرار شود،‌ در سفر او به ايران مورد تاييد جمهوري اسلامي ايران قرار گرفت.

وي تاكيد كرد: ما انتظار داريم همه كشورها از اين طرح حمايت كنند و به ايجاد وضعيت مناسب در داخل سوريه و فضاي سازنده و گفت‌وگو ميان دولت و مخالفان كمك كنند؛ چرا كه در چنين صورتي منافع منطقه تامين مي‌شود. ما هم هر كاري در اين زمينه بتوانيم انجام مي‌دهيم تا نماينده سازمان ملل برنامه‌اش را اجرا كند. ايران آمادگي خود را در اين زمينه اعلام كرده است و رايزني‌هايي در اين خصوص در جريان است.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان درباره درخواست آمريكا از هند براي كاهش واردات نفت از ايران گفت: ان‌شاءالله كه آن‌ها در اين اقدام ناكام مي‌شوند در عين حال آمريكايي‌ها تلاش زيادي براي رايزني به منظور فشار آوردن به ايران انجام مي‌دهند تا در نهايت منافع ما را تهديد كنند اما معتقديم اگر آن‌ها تلاش خود را معطوف به مشكلات داخلي خود كنند نتيجه‌ي بهتر و بيش‌تري به دست خواهند آورد. وقتي مردم در داخل آمريكا متوجه شوند كه اقدامات مسوولان‌شان، منافع آن‌ها را به خطر انداخته بي‌شك اين مساله در راي آن‌ها تاثير خواهد داشت. معتقدم مسوولان آمريكا بايد از انتخابات فرانسه درس بگيرند.

مهمان‌پرست با اشاره به اظهارنظر برخي كشورها درباره جزاير سه‌گانه گفت: جزاير سه‌گانه متعلق به ايران بوده، هست و خواهد بود و ما با اقتدار از تماميت ارضي‌مان دفاع مي‌كنيم و اجازه نمي‌دهيم كسي حرف‌هاي نسنجيده درباره بخش‌هايي از كشورمان مطرح كند. معتقديم به جاي اين حرف‌ها كشورها مي‌توانند وارد فضاي همكاري با ايران شوند. ايجاد اختلاف در ميان كشورهاي منطقه توطئه‌اي صهيونيستي است و مقامات منطقه نبايد در اين بازي‌ها اسير شوند.

وي خاطر نشان كرد: تحولات منطقه و بيداري اسلامي به شدت منافع رژيم صهيونيستي و حاميان آن و آمريكا را به خطر انداخته است و طبيعي است آنها به دنبال ايجاد اختلاف در منطقه باشند تا به اين شكل وضعيت نابهنجار رژيم صهيونيستي را بهبود بخشند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان درباره انتقال منافقين به كشورهاي منطقه از عراق، خاطرنشان كرد: اين گروهك تروريستي پرونده سياسي مبني بر جنايت عليه ملت ايران داشته است. علاوه بر شانزده هزار جنايتي كه عليه مسوولان و مردم ايران داشته است در ايامي كه در عراق بودند نيز جنايات زيادي را عليه ملت عراق انجام داده است.

وي گفت: چنان چه مجددا طرحي صهيونيستي ـ آمريكايي بخواهد انجام شود و اعضاي اين گروهك ترويستي در اطراف ايران و همسايگي ما مستقر شوند، ايران نسبت به اين مساله حساسيت جدي نشان خواهد داد و انتظار داريم كشورهاي همسايه نسبت به اين حساسيت ايران توجه كنند و بدانند كه اين موضوع تبعات منفي زيادي را در بر خواهد داشت.

مهمان‌پرست درباره ميادين مشترك نفتي ايران و همسايگانش در حاشيه خليج‌فارس نيز گفت: البته در اين زمينه مسوولان وزارت نفت اطلاع‌رساني خواهند كرد. در عين حال در بين كشورهاي همسايه ممكن است ميادين مشترك نفت و گاز وجود داشته باشد كه با تفاهم، نحوه استفاده و بهره‌برداري از آن مشخص مي‌شود. يكي از ميادين مشترك ميان ايران و كويت است. درباره چگونگي استفاده از اين ميادين نفتي بحث‌ها و گفت‌وگوها در جريان است و اميدواريم تيم فني و تخصصي مربوطه در اين زمينه هر چه سريع‌تر به تفاهم برسند.

او يك بار ديگر با اشاره به مذاكرات ايرن و آژانس در وين اظهار كرد:‌ ما در وين بحث همكاري بين ايران و آژانس را خواهيم داشت. بحث‌هاي زيادي ميان دو طرف وجود دارد و برخي از مواد ان‌.پي‌.تي بايد از سوي كشورهاي داراي سلاح هسته‌يي به اجرا در آيد. اين كشورها بايد نسبت به معدوم كردن سلاح‌هاي هسته‌يي‌شان اقدام كنند و در اين باره تضمين دهند كه آن‌ها را از بين مي‌برند و امكانات براي به روز كردن سلاح‌هاي هسته‌يي‌شان را از بين ببرند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان گفت: هم‌چنين بايد از دادن سلاح هسته‌يي به برخي كشورها و رژيم‌ها از سوي اين كشورها خودداري شود. كشورهايي كه معتقدند فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران صلح‌آميز است اما نسبت به آينده اين فعاليت‌ها ابراز نگراني مي‌كنند چطور نسبت به از بين نبردن سلاح‌هاي هسته‌يي‌شان نگران نيستند.

مهمان‌پرست ادامه داد: زيردريايي‌هاي داراي كلاهك هسته‌يي از سوي كشورهاي دارنده سلاح هسته‌يي به رژيم صهيونيستي تحويل داده مي‌شود و اين مساله قابل پذيرش نيست. آن‌ها بايد تعهد خود را به تمامي بندهاي ان‌.پي‌.تي اعلام كنند.

وي درباره سفر وزير امور خارجه كشورمان به مصر، خاطرنشان كرد: اين سفر براي بررسي دستور كار اجلاس سران جنبش غيرمتعهدها در تهران كه قرار است دهه اول شهريور امسال برگزار شود انجام مي‌شود. قرار است به مدت سه سال رياست اين جنبش به ايران واگذار شود و با توجه به اين كه رياست اين جنبش پيش از اين به عهده مصر بوده است، اجلاس وزيران خارجه جنبش غيرمتعهدها براي مذاكرات درباره دستور كار در شرم‌الشيخ انجام مي‌شود.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان هم‌چنين از انجام تعدادي ملاقات دوجانبه ميان وزير خارجه كشورمان و نمايندگان كشورهاي عضو جنبش غيرمتعهدها در اين اجلاس خبر داد.

مهمان‌پرست درباره تحولات اخير در رژيم صهيونيستي و احتمال تاخير در برگزاري انتخابات سپتامبر اين رژيم،‌گفت: اين رژيم بايد فكري به حال خود كند. ما معتقديم ريشه تمامي مشكلات در منطقه،‌ رژيم صهيونيستي است. مردم اصلي منطقه در كنار يكديگر بدون تعصب مذهبي مي‌توانند در يك دموكراسي تعريف شده انتخاباتي واقعي را برگزار كنند، موضوعي كه نقطه نظر مردم فلسطين را تامين مي‌كند و مي‌تواند در امنيت منطقه تاثيرگذار باشد و اميدواريم در سريع‌ترين زمان ممكن شاهد برگزاري انتخابات اصلي توسط مردم اصلي اين سرزمين باشيم.

وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين كه اخيرا شاهديم ميان مقامات رژيم صهيونيستي بر سر برخورد با ايران اختلاف نظرهايي وجود دارد و آنها مذاكرات ايران و 1+5 را در استانبول و بغداد را زير سوال مي‌برند فكر مي‌كنيد بعد از مذاكرات بغداد چهره و نظر اين مقامات چگونه خواهد بود؟ گفت: نمي‌دانم چهره‌شان چگونه خواهد بود و ترجيح مي‌دهم اصلا چهره‌شان را نگاه نكنم.

مهمان‌پرست اضافه كرد: با اين حال معتقديم رژيم صهيونيستي دچار يك بحران جدي شده است و تحولات بيداري اسلامي در منطقه وضعيت بدي را براي آنان ايجاد كرده است. احساس بي‌تاثير بودن باعث شده آن‌ها به اقدامات تبليغاتي روي بياورند و اظهاراتي درباره حمله به ايران داشته باشند كه جنگ رواني بيش نيست. آن‌ها مي‌خواهند بگويند ما هستيم و تاثير داريم، ‌اما هيچ كس به اين اظهارات توجه ندراد و در آينده هم فكر نمي‌كنم مردم فلسطين اجازه دهند كسي در سرزمين‌شان باشد و برايشان تصميم بگيرند.

دستيار ويژه وزير خارجه ايران در پاسخ به سوال ديگري درباره خط لوله نفت امارات، خاطر نشان كرد: چنان چه اين خط لوله به محيط زيست در منطقه صدمه نزند و در محدوده تقسيمات كشوري امارات باشد قابل پذيرش است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت