کردان رفتنی است
فضاي روزهاي آينده مجلس در زمينه استيضاح کردان فضايي است که با تکيه بر اظهارات و مواضع صورت گرفته نتيجه چندان مبهمي را به ارمغان نخواهد آورد؛ چراکه اين روزها قشرهاي گوناگون نمايندگان مجلس در بيانات و موضعگيريهايي بر اتحاد ديدگاهها درباره استيضاح و نيز لزوم برکناري کردان تأکيد کردهاند.
در همين زمينه نکونام، نماينده مردم گلپايگان در مجلس شوراي اسلامي ضمن ارزيابي فضاي کنوني و اينکه آيا استيضاح وزير کشور راي ميآورد يا لابيهاي صورت گرفته اثر کرده و موضوع را به حاشيه خواهد راند، گفت: جهتگيري مجلسي را که متشکل از بيش از 290 نماينده است نميشود پيشبيني کرد؛ اما چون لابيهاي زيادي انجام شده و ترددهاي زيادي به مجلس صورت ميگيرد، بايد توجه داشت که آنچه در شرايط فعلي مطرح است اينکه امضاکنندگان به شدت پيگير موضوع استيضاح هستند.
وي افزود: ما نسبت به کمي ترديد موضع اصولگرايان داشتيم که پس از طرح اين مسأله در شوراي مرکزي اصولگرايان و اجماع آقايان در زمينه استيضاح و يا استعفاي آقاي کردان اين ترديد برطرف شد. البته خود ما از چنين اتفاقي متاسفيم؛ زيرا به دولت و شخص آقاي احمدي نژاد علاقه داريم و اعتقاد داريم ايشان بسياري از ارزشها را زنده کردند و اي کاش نصيحت ناصحان در جلسه رأي اعتماد مجلس کارگر ميشد ولي متاسفانه توجهي نشد همه نظام با يک چالش جدي روبهرو شد.
نکونام گفت: خود من ساليان سال است با آقاي کردان آشنا هستم و برايم دشوار است که به خاطر دولت اصولگرا و شخص آقاي احمدينژاد چنين موضوعي مطرح ميشود. ولي چارهاي نيست. اگر آقايان خودشان اقدامي در زمينه استعفاي آقاي کردان نکنند، ما استيضاح ميکنيم؛ چارهاي هم نداريم و فارغ از نتيجه هم ما به اين موضوع نگاه ميکنيم. چون پس از راي اعتماد و گزارش کميسيون آموزش معلوم شد ايشان چيزي را که جعلي بوده و وجود خارجي ندارد مطرح کرده و ارادهاي در مجلس آمد که اين موضوع فيصله يابد.
وي در پايان گفت: به هر حال بيشتر نمايندگان مجلس را اصولگرايان تشکيل ميدهند و اکثريت فراکسيون اصولگرايان تصميم گرفتند از استيضاح دفاع کنند هر چند اقليت مجلس مواضع گوناگوني دارند ولي آنها نيز در اظهار نظرهايي بر موافقت با استيضاح تاکيد کردهاند.
در همين زمينه دهدشتي، يکي ديگر از امضاکنندگان استيضاح وزير کشور فضاي عمومي مجلس را موافق استيضاح ارزيابي کرده و گفت: با توجه به تناقضي كه در صحبتهاي وزير كشور مشاهده شده، مجلس از اين موضوع دلخور است و هر چند بايد منتظر توضيحات آقاي كردان ماند، ولي به هر ترتيب فكر ميكنم در صورتي كه وي استعفا ندهد، استيضاح راي خواهد آورد.
از سوي ديگر با توجه به اينكه از يك سو سمت حساس وزارت كشور براي ما مهم است و اينكه مجلس روي صداقت افراد و به ويژه مسئولان حساس است و از سوي ديگر وي فردي منتصب به جريان اصولگرا بوده و مجلس نيز مجلس اصولگراست، قضيه صداقت وي براي مجلس بسيار مهم است.
همچنين ناصري نژاد ديگر امضاکننده استيضاح کردان در پاسخ به اينکه آيا به نظر وي اين استيضاح راي آورده و کردان کرسي وزارت کشور را ترک ميکند يا خير، گفت: مسألهاي كه پيش آمده به اعتماد مردم به نظام و مسئولان نظام خدشه وارد كرده است و ما به عنوان اعضاي طيف اصولگرا موظفيم كه از اين موضوع جلوگيري كنيم. ما دنبال پايان دادن به اين موضوع هستيم و درصدديم کاري کنيم تا مساله با مسالمت حل شود.
وي ادامه داد: منتهي پيشنهاد ميكنيم در فرصت باقيمانده دولت تدبيري بينديشد و پيش از طرح استيضاح در صحن علني مجلس كه به احتمال زياد راي هم خواهد آورد، وزير كشور استعفا دهد. اما از آنچه كه از جو عمومي مجلس و در ميان نمايندگان بر ميآيد، اين است كه استيضاح در مجلس راي خواهد آورد.
از سوي ديگر از نظر صحت و سقم مسائل مطرح شده درباره وزير كشور، هزينه حضور و تداوم وزارت ايشان براي كل نظام زياد است و همانگونه كه قبلا هم اتفاق افتاده است بهتر است دولت و وزير كشور خود موضوع را پايان دهند.
وي همچنين در پاسخ به اين پرسش كه آيا شما ممكن است امضاي استيضاح خود را پس بگيريد، گفت: موضع بنده كاملا مشخص است و امضاي خود را پس نميگيرم.
اگر نمايندگان راي اعتماد به وزارت ايشان بدهند. در انتخابات بعد اين نمايندگان هستند كه از مردم راي اعتماد نخواهند گرفت.





