توليد روزانه 3 ميليون بشكه نفت در مناطق نفتخيز جنوب
مديرعامل شركت ملي مناطق نفت خيز جنوب از توليد روزانه 3 ميليون بشكه نفت و 100 ميليون متر مكعب گاز كه 16 درصد از حجم گاز كل كشور را تشكيل ميدهد، خبر داد.
به گزارش ايلنا، هرمز قلاوند كه در مراسم افتتاحيه سومين نمايشگاه تخصصي نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي استان خوزستان سخن مي گفت افزود: دو ميليون بشكه از اين ميزان نفت توليدي، براي صادرات به گوره، گناوه و در نهايت خارگ ارسال ميشود.
وي همچنين توليد ميعانات گازي و نفتاي اين شركت را به ترتيب 120 هزار بشكه و 35 تا 40 هزار بشكه در روز عنوان كرد و افزود: اين دو فراورده به عنوان خوراك پتروشيمي مورد استفاده قرار ميگيرند.
قلاوند گفت: هم اكنون با گذشت 150 سال از عمر صنعت نفت در جهان و متداول شدن استفاده از انرژيهاي نو، منابع هيدروكربوري و فسيلي همچنان از عوامل اصلي توليد انرژي به شمار مي روند و پيشبيني ميشود حداقل تا 50 سال آينده نيز اين منابع، مهم ترين عامل تعيين كننده در عرصه اقتصاد جهاني باشند.
مديرعامل شركت ملي مناطق نفتخيز جنوب افزود: كشورهايي مانند ايران، عربستان و عراق در پايان اين مدت 50 ساله همچنان نفت و منابع نفتي خواهند داشت.
قلاوند اظهار داشت: از سويي ديگر پيشبيني ميشود كه ظرف مدت 70 سال آينده با كاهش منابع گازي جهان، ذخاير بسياري از كشورها به پايان برسد و در آن مقطع تنها ايران و روسيه از گاز برخوردار خواهند بود.
وي برنامه اصلي شركت ملي نفت ايران تا پايان برنامه پنجم توسعه را افزايش يك ميليون بشكهاي توليد نفت عنوان كرد و گفت: از اين ميزان، سهم مناطق نفتخيز جنوب 236 هزار بشكه نفت خواهد بود كه براي تحقق آن نياز به 5 ميليارد دلار سرمايهگذاري احساس ميشود.
وي افزايش ضريب بازيافت مخازن از 29 به 30 درصد را يكي از مهمترين اهداف مورد اشاره در برنامه برشمرد و افزود: با توجه به اينكه اكثر مخازن موجود در مناطق نفتخيز جنوب در نيمه عمر دوم خود قرار دارند و با افت فشار طبيعي مواجه هستند، از اينرو به منظور افزايش برداشت از اين مخازن از روش هاي ثانويه از جمله تزريق گاز استفاده مي شود.


