صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

فاتح: ايسنا در دوراهي ميراث‌داري و ميراث‌خواري

کد خبر: ۲۲۰۱
| |
4376 بازدید

ابوالفضل فاتح با ابراز اندوه و نگراني عميق نسبت به آنچه به ايسنا مي‌گذرد گفت: ايسنا در آينده در معرض امتحان و داوري بزرگي است و آن دوراهي وفاداري به فلسفه وجودي و يا خداي ناکرده عبور از آن و در نتيجه از دست دادن اعتماد عمومي به عنوان اصلي‌ترين سرمايه است. به زبان ديگر، اين دوراهي مرز روشن ميراث‌داري و ميراث‌خواري خواهد بود.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، در ادامه اين متن آمده است: ايسنا نقطه عطف و آغاز دوران جديد رسانه‌اي، داراي «نقش تاسيسي و الگويي»، معرف نسلي جديد و منحصر به فرد از خبرنگاران و نقطه اميد براي يافتن «تئوري رسانه‌اي بومي» است. ايسنا با تعريف متفاوت از خبر و خبرگزاري و با پوشش عرصه‌ها و ايده‌هاي مورد غفلت، به اتکاء نيروهاي به ظاهر غير حرفه‌اي اما خلاق و با نشاط، معمار عبور از راه‌هاي نپيموده و گشودن عرصه‌هاي ناشناخته در حوزه خبر و خبررساني شناخته مي‌شود.

انحصار شکني، اعتماد آفريني، تعهد به چند صدايي، پيشتازي، فراتر از هويت و گفتمان دولتي، نگاه انساني، شجاعت، همگوني و تواضع با مخاطب، نکته سنجي، مناعت طبع سازماني، بهسازي ادبيات رسانه‌اي، ادب و اخلاق خبرنگاري، پاک دستي و امتناع از رانت، شفافيت و يک‌رويي، اعتدال بخشي، استقلال تحريري، سرعت و دقت، دفاع از منافع ملي، حرکت در مرزهاي ديني و ميهني، اهتمام به آزادي و آگاهي و حقوق انساني، ايفاي مسئوليت در نقش يک نهاد مدني و ارائه چهره‌اي مدرن از هويت دانشجويي از جمله ديگر ويژگي‌هايي است که اصحاب فن براي اين خبرگزاري برشمرده‌اند و افتخارآميز آنکه اين همه در دل و سايه ارزشهاي بنيادي انقلاب و نظام جمهوري اسلامي حاصل شده است.

دامنه دستاوردها و تاثيرگذاري ايسنا تا آن اندازه وسيع و عميق است که گزافه نيست اگر گفته شود ايسنا آبروي رسانه‌اي ايران و فرزندان اين خانواده سربلند، از برترين نسل رسانه‌اي بوده‌اند. تا مدتها اين دوران کوتاه هشت ساله چون الماس بر تارک رسانه‌هاي ايران خواهد درخشيد و رازهاي نهفته در دل اين سالها، تحصيل‌کردگان و دانش‌‌پژوهان علم ارتباطات، جامعه شناسي و سياست را به تکاپو وا خواهد داشت. اين همه به روشني يادآور مي‌شود که ايسنا با همه فراز و فرودهايش، سرمايه‌اي ملي بوده و از اين رو صيانت از آن مسئوليتي همگاني است.

به لطف خدا و به دست تواناي شما دانشجويان پرمايه و بي‌ادعا، ايسنا از چنان معماري سنجيده و مستحکم و بناي رفيعي برخوردار است که آسيب به آن، چندان آسان نمي‌نمايد، گرچه نمي‌توانم اندوه و نگراني عميق خود را از دشواري راه پيش رو و آن چه بر ايسناي عزيز مي‌گذرد پنهان کنم واين همه تغييرات پيوسته سازماني، مانع تراشي‌هاي فرساينده و تحميلي در کنار طلبکاري‌هاي ناموجه سياسي را بي تاثير معرفي کنم. همه بايد بدانيم که ايسنا به عنوان سرمايه ملي در معرض داوري همگان قرار داشته و اخذ هر تصميمي در قبال آن بايد منطبق با ارزشهاي يک سرمايه ملي، خواست همگاني و احترام به مخاطبان و فرزندان آن صورت پذيرد. سرگذشت و سرنوشت ايسنا و آنچه در آينده بر اين رسانه و فرزندان آن مي‌گذرد، براي اهل خرد و دلسوزان کشور، آموزه‌هاي فراوان خواهد داشت. سرنوشت ايسنا مي‌تواند رموز ماندگاري يا نيستي سرمايه‌هاي گذشته را واگو و پاسخي روشن به اين پرسش مهم باشد که «ما با سرمايه‌هايمان چه کرده و چه مي‌کنيم؟».

اينک که حسن زاده عزيز بايد مسئوليت خود را رها کند، براي من دو دريغ بزرگ باقي مي‌ماند؛ يکي آنکه او پايان يکي از مبارکترين سنت‌هاي ايسناست، سنتي که فرزند افتخاري ايسنا را به مسئوليت مدير عاملي نشاند و يکايک خبرنگاران، دبيران و سردبيران سرفراز امروز، محصول همين سنتند. سنت مهم و مبارکي که وفاداري به آن، از اصلي‌ترين رموز ماندگاري ايسنا بوده است و ديگر آن که او نماد صداقت ايسنا و فرزند واقعي اين مکتب بود.
و چيزي که به من آرامش و دلداري مي‌دهد، خداي مهرباني است که همواره لطف و رحمتش شامل و کامل بوده است و شما جوانان مومن و پاکنهاد که همواره قدرشناس مجموعه‌اي بوده‌ايد که خود به خون دل تاسيس و نهالش را آبياري کرده‌ايد و انشاءالله در دل جهاد پر افتخار دانشگاهي، همچنان منشأ خير و برکت خواهيد بود.

بگذار کساني گذشته و حال و مجاهدت شبانه‌روزي هشت ساله شما را ناديده بگيرند و بگذار به خاطر سوداي يکي دو روزه، آنان که فرق نقد و مجيز را نمي‌دانند و اطلاع به مردم ر ا گناه مي‌دانند، وفاداري ما به ارزشهاي امام، رهبري، شهيدان و مردم شريفمان ر ا به قلم نامبارکشان تحريف و تخريب کنند تا توجيهي براي اين و آن بتراشند. بگذار آنان که حتي عطسه‌اي براي اين مجموعه نزده‌اند و اين رسانه محصول انديشه و عمل آنان نيست براي آن سوداگري کنند، شما نام و يادتان نيک بوده و نيک خواهد ماند و تاريخ به صداقت، بزرگي، بزرگواري و ماندگاريتان شهادت خواهد داد؛ همان گونه که نام نيک شهيدانمان قريب و عمراني و عزيزانمان منتظري، نادعلي و حسن زاده از يادهايمان نخواهد رفت.

ايسنا همواره ميزبان ميهمان‌هاي عزيزي بوده است که در برابر صداقت و غناي آن مجموعه کم بضاعت، سر تعظيم فرود آورده‌اند. اينک نيز به سنت ديني و ملي‌مان، ميهمان خود را محترم داريد؛ ايشان نيز حرمت ميزبان، پاس خواهند داشت، انشاءالله.

خداوندا تو مي‌داني که اين جوانان انگيزه‌اي جز خدمت به دين و ميهن در تاسيس اين رسانه نداشته‌اند و تو از همت‌ها و خون دل‌هايي که مصروف آن کرده‌اند، با خبري. تو مي‌داني که هيچ‌گاه حتي در سخت‌ترين لحظه‌ها و تنگنا‌ها اهل شکوه و شکايت نبوده و جز شکيبايي پيشه نکرده‌اند و تو نيک مي‌داني که اين قلب‌ها و قلم‌ها براي چه مي‌تپند. اينک به تلاش صادقانه و معصوميت آگاهانه اينان که مي‌خواستند نمونه‌اي از ايفاي مسئوليت و اثبات توانمندي، حريت و شرف جوانانه باشند، از تو هيچ نمي‌خواهيم جز آنکه خداوندا: حافظ اين سرمايه و عزت فرزندانش باش.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟