ماليات توبين از سوي فرانسه گران تمام خواهد شد
مجری فرانس بیست و چهار در مقدمه این تحلیل گفت: آیا فرانسه تا جایی پیش خواهد رفت که به تنهایی مالیات بر تعاملات مالی موسوم به مالیات توبین را اعمال کند؟ نیکلا سارکوزی می خواهد در این زمینه الگو باشد اما شرکای وی از او پیروی نمی کنند. امانوئل لوشیپر معاون سردبیر نشریه اکسپانسیون در این باره گفت: تنها کشوری که تاکنون تلاش کرده است به تنهایی مالیات توبین را اعمال کند، سوئد بوده است.
اما این کشور در این راه شکست سختی خورد.
هیچ صنعتی در جهان به اندازه صنعت مالی به راحتی قابل جابجایی و انتقال نیست.
به این ترتیب صاحبان سرمایه ها به راحتی می توانند در کشورهای دیگر همچون سنگاپور یا سوئیس مستقر شوند.
حتی زمانی که انگلیس تدابیری را برای نظام مند کردن برخی امور مالی اتخاذ کرد، همه صاحبان سرمایه، سرمایه های خود را به ژنو منتقل کردند.
لازم به ذکر است که صنعت مالی سه درصد تولید ناخالص داخلی فرانسه و ده درصد تولید ناخالص داخلی منطقه پاریس را تشکیل می شود.
از سوی دیگر ، صنعت مالی سومین کارفرمای خصوصی در فرانسه است.
به این ترتیب این احتمال وجود دارد که اعمال مالیات توبین از سوی فرانسه برایش بسیار گران تمام شود.
از سوی دیگر اعمال یکجانبه این مالیات نتیجه ای در پی نخواهد داشت.
به این ترتیب این مالیات باید حداقل در سطح اروپا باید اعمال شود اما سوئدی ها، لهستانی ها و انگلیسی ها خواهان اعمال این مالیات نیستند.
آلمان و ایتالیا نیز در صورتی موافق اعمال این مالیات هستند که کشورهای دیگر اروپایی نیز خواهان آن باشند.
به این ترتیب در برابر خود مسئله ای بی معنا داریم که فقط ادا و اطوارهای قبل از انتخابات ریاست جمهوری هستند.


