530 هزار هکتار به باغات زيتون افزوده ميشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه کرمانشاه، علي اصغر زينانلو در گفت و گو با خبرنگاران ايسنا و ايرنا اظهار كرد: در حال حاضر سطح باغات زيتون کشور نزديک به 104 هزار هکتار است و امسال 98 هزار تن توليد زيتون در کشور داشتيم که 60 هزار تن آن براي توليد کنسرو و مابقي آن براي توليد روغن استفاده شد و هفت هزار تن توليد روغن توليد شده است.
وي با بيان اينكه هم اکنون در 26 استان کشور زيتون توليد ميشود، گفت: از برنامههاي ما افزايش عملکرد در واحد سطح است، به گونهاي که توليدمان از حدود هزار و800 کيلوگرم فعلي حداقل به سه تن در هکتار برسد.
زينانلو عنوان کرد: در طرح توسعه کشت زيتون براي پايان برنامه پنجم توسعه افزايش 85 هزار هکتاري و در افق 1404 افزايش 530 هزار هکتاري سطح باغات زيتون در نظرگرفته شده است.
مجري طرح توسعه زيتون افزايش توليد روغن زيتون را از برنامههاي اين بخش دانست و گفت: هدف گذاري شده 85 درصد باغات زيتون براي توليد روغن کشت شود.
وي افزود: توسعه باغات زيتون بايد بر مبناي ارقام سازگار با منطقه و با اولويت ارقام روغني انجام شود.
مجري طرح زيتون کشور افزود: در پايان برنامه پنجم توسعه بايد سرانه مصرف روغن زيتون در کشور از 100 گرم فعلي به 350 گرم برسد.
زينانلو با بيان اينکه کشت زيتون در کشور اقتصادي است، گفت: کشور ما يک کشور نيمه خشک است و با کمبود آب مواجهايم، از سوي ديگر زيتون از محصولات با نياز آبي بسيار پايين است که با حدود پنج هزار متر مکعب آب در هکتار توليد اقتصادي دارد. همچنين زيتون محصولي است که با آب نسبتا كم هم ميتوانيم توليد داشته باشيم، بنابراين توليد زيتون در ايران اقتصادي است.


