حسيني: ايده‌های جديد جلیلی براي مذاكره

وي همچنين با اشاره به اينکه قرار بود ديدار خاوير سولانا با سعيد جليلي اواخر نوامبر انجام شود، گفت: عليرغم اين قرار با رايزني که انجام شد بنا بر آن شد تا اين ديدار جمعه آينده و در لندن انجام شود.
کد خبر: ۲۱۷۵
|
۰۴ آذر ۱۳۸۶ - ۱۳:۳۲ 25 November 2007
|
3896 بازدید

سيد محمد علي حسيني با بيان اينکه دبير شوراي عالي امنيت ملي ايده‌‌هاي جديدي براي مذاکرات آتي خود با سولانا دارد، گفت: ايده‌‌هاي مذکور در حال تکميل است تا در مذاکرات آتي با رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا مطرح شود.

رئيس‌جمهور سريلانکا در تهران
به گزارش خبرنگار مهر، سيد محمد علي حسيني، سخنگوي وزارت امور خارجه پيش از ظهر امروز در نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي از سفر رئيس‌جمهور سريلانکا به تهران خبر داد و در اين باره گفت: رئيس‌جمهور سريلانکا در رأس هيئتي سياسي و اقتصادي و براي سفري دو روزه به تهران خواهد آمد.

حسيني افزود: در جريان اين سفر آخرين تحولات مناسبات دو جانبه و شيوه‌‌هاي تعميق اين مناسبات مورد گفت‌وگو و مذاکره مقامات دو طرف قرار مي‌گيرد. پيش بيني مي‌شود در جريان اين سفر سندهايي درباره تاسيس نيروگاه برق، کشتيراني، گمرک، همکاري‌‌هاي فرهنگي و سندي هم بين اتاق‌‌هاي بازرگاني دو کشور به امضا برسد.

بسته شدن کامل دو پرونده جنجالي
سخنگوي وزارت امور خارجه کشورمان از ارايه دو نامه رسمي از سوي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به نمايندگي ايران در مقر اين نهاد بين‌المللي خبر داد و گفت: بر مبناي اين دو نامه، موضوع سانتريفيوژهاي P1و P2 و اوراق اروانيوم فلزي بسته شده است.

حسيني افزود: بنابراين هم‌اكنون مباحث پلوتونيوم، آلودگي کرج، P1 و P2 و اوراق اورانيوم فلزي در چهارچوب طرح اقدام و همکاري‌‌هاي جمهوري اسلامي ايران با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بسته شده است.
وي موضوعات منشا آلودگي، پلونيوم 210 و معدن گچين را سه مسئله‌اي دانست که در چهارچوب طرح اقدام و از 20 آذرماه در جريان مذاکرات ايران و ديده بان هسته‌اي سازمان ملل درباره آن مذاکره خواهد شد.

«فعاليت‌‌هاي اعلام نشده» در گزارش البرادعي
خبرنگاري از حسيني درباره فرازي از گزارش البرادعي درباره "فعاليت‌‌هاي اعلام نشده" از سوي ايران پرسش کرد که وي در پاسخ گفت: فعاليت‌‌هاي اعلام نشده اختصاص به جمهوري اسلامي ندارد و حداقل 45 کشور از جمله برخي کشورهاي اروپايي نيز در اين باره وضعيت مشابهي دارند.

سخنگوي وزارت خارجه در ادامه اظهار داشت: مسئولان آژانس نيز مي‌دانند که رسيدگي و تاييد اين مرحله مسئله‌اي زمان بر است اما به هر صورت فعاليت‌‌هاي جمهوري اسلامي همواره در چهارچوب مقررات و تحت نظارت آژانس بوده و نبايد وضعيتي استثنايي را براي ايران قايل شود.

«طرح اقدام» ادامه مي‌يابد
حسيني درباره ابراز اميدواري محمد البرادعي براي ارايه پاسخ‌‌هاي مورد نظر نهاد متبوعش از سوي ايران تا پايان سال ميلادي افزود: تمام اين مسائل در طرح اقدام و چهارچوب مورد توافق ايران و آژانس پيش بيني شده و ما در همين چهارچوب آمادگي حل مسائل باقيمانده را داريم و اين موضوع را ادامه خواهيم داد.

ايده‌‌هاي جديد روي ميز جليلي و سولانا
وي در ادامه سخنان خود درباره سخنان اخير دبير شوراي عالي امنيت ملي مبني بر طراحي ايده‌‌هاي جديد براي ارايه در مذاکرات آتي با خاوير سولانا، اظهار داشت: اين ايده‌ها  در بحثي که آقاي جليلي با سولانا خواهند داشت، مطرح مي‌شود و همانطور که ايشان اشاره کردند ايده‌‌هاي مذکور در حال تکميل است تا در مذاکرات آتي مطرح شود.

سولانا از ارکان ابتکار ايران است
حسيني همچنين خاوير سولانا را يکي از ارکان ابتکار جديد ايران براي پيشرفت مذاکرات هسته‌اي خواند و درباره گزارشي که قرار است رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا به گروه موسوم به «1+5» ارايه کند، گفت: اطمينان داريم که آقاي سولانا از اين ابتکار و نتايج ناشي از آن صيانت مي‌کند و در اين گزارش اجازه نخواهند داد که برخي کشورها به اين روند سازنده آسيب بزنند.

گزارش سولانا، پس از مذاکره با جليلي ارايه مي‌شود
خبرنگاري از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد با توجه به اعلام برخي مراجع خبري گزارش خاوير سولانا براي ارايه «1+5» تکميل شده است، با اين وجود دور آتي مذاکرات جليلي و سولانا که تاثيري بر گزارش مزبور نخواهد داشت، با چه هدفي انجام مي‌شود؟ که حسيني در پاسخ خاطر نشان کرد: همانطور که آقاي سولانا هم تأكيد کردند گزارشي که قرار است به گروه کشورهاي موسوم به «1+5» ارايه کنند پس از ديدار با دبير شوراي عالي امنيت ملي ارايه مي‌شود.
وي همچنين با اشاره به اينکه قرار بود ديدار خاوير سولانا با سعيد جليلي اواخر نوامبر انجام شود، گفت: عليرغم اين قرار با رايزني که انجام شد بنا بر آن شد تا اين ديدار جمعه آينده و در لندن انجام شود.
 
استقبال از بيانيه اتحاديه اروپا
از سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره واکنش آمريکا نسبت به گزارش اخير البرادعي پرسش شد که وي با تأكيد بر نکات مثبت اتحاديه اروپا در اين خصوص اظهار داشت: بيانيه اتحاديه اروپا نکات مثبتي داشت و مهمترين نکته آن نيز حمايت از تداوم مذاکرات ايران و آژانس بود.
حسيني تصريح کرد: ما معتقديم اين روند سازنده است و غير از آن روندي غير سازنده خواهد بود که مبناي حقوقي نداشته و کمکي را نيز به حل مسئله هسته‌اي ايران نمي‌کند.
 
مطالبه تکاليف فراقانوني از ايران
وي درباره درخواست اخير شوراي حکام از ايران براي تعليق غني سازي اورانيوم و اجراي سريعتر پروتکل الحاقي نيز تأكيد کرد: درخواست‌ها يي که از سوي آژانس يا نهادهاي ديگر از ايران مطرح مي‌شود نبايد تکليفي فوق ان پي تي، يا قوانين بين‌المللي را بر جمهوري اسلامي ايران تحميل نمايد.
سخنگوي وزارت خارجه افزود: ما به تکاليف خود در چهارچوب ان پي تي و ساير معاهدات بين‌المللي پايبند هستيم و همانگونه که حقوقي فراتر از اين چهارچوب نمي‌طلبيم توقع داريم مطالباتي فراتر از آن از ما مطرح نشود.
 
واکنش به ايده تکراري سولانا
حسيني در واکنش به تأكيد دوباره خاوير سولانا بر انجام غني سازي اورانيوم از سوي ايران در خاک کشوري بي طرف اظهار داشت: مجموعه ايده‌ها يي که حقوق جمهوري اسلامي ايران را تامين کند مي‌تواند مورد توجه قرار گيرد.
وي با تأكيد بر اينکه اين ايده‌ها  و نظرها نبايد تکليفي فراتر از معاده ان پي تي، و قراردادهاي بين‌المللي بر ما تحميل نمايد افزود: هيچ ايده‌اي نبايد حقي از حقوق ملت ايران را تضييع کند.

زمان دور بعدي مذاکرات بغداد
در ادامه اين نشست خبري از حسيني درباره زمان انجام دور بعدي گفت‌وگوهاي ايران و آمريکا درباره مسائل امنيتي عراق پرسش شد که وي با اشاره به دريافت درخواست واشنگتن براي اين منظور از سوي تهران اظهار داشت: در حال بررسي موضوع هستيم و زمان انجام اين گفت‌وگوها را هر گاه مشخص شود اعلام خواهيم کرد.

تشکر از صليب سرخ و سفارت سوئيس
حسيني همچنين با اشاره به ديدار اخير خانواده‌‌هاي 5 مأمور کنسولگري کشورمان که مدتي قبل توسط نظاميان آمريکايي ربوده شدند با آنها افزود: لازم است براي انجام اين ديدار و پيگيري‌‌هاي مستمر از تلاش‌‌هاي سازمان صليب سرخ و سفارت سوئيس در تهران تشکر کنيم.
سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: از تمام طرف‌ها  خواسته ايم تا تلاش‌‌هاي خود را در اين خصوص ادامه دهند و از طرف عراقي نيز درخواست کرده ايم تا ضمن پيگيري وعده آمريکايي‌ها  براي آزادي اين افراد تمام تلاش خود را در اين زمينه انجام دهد تا انشاء الله هر چه سريعتر شاهد آزادي آنها باشيم.

وي با اشاره به نبود هر گونه مدرک يا دليل مبني بر دخالت ايران در ناآرامي‌‌هاي عراق گفت: آمريکايي‌ها  هيچ مدرکي در اين باره ندارند و در جريان آزادي دو مأمور کنسولي ما نيز اشاره کردند که هيچ مدرکي وجود نداشته و براي همين، اصل اقدام آنها غير قانوني است و نگهداري اين افراد نيز اقدامي غير قانوني ديگر است که بايد هر چه سريعتر پايان يابد.

مواضع ضد و نقيض آمريکايي‌ها
سخنگوي دستگاه ديپلماسي کشورمان اتهامات اخير برخي مقامات آمريکايي به ايران درباره بروز چند انفجار در عراق را ضد و نقيض خواند و گفت: در حالي که طي روزهاي اخير برخي مسئولان آمريکايي از نقش مثبت جمهوري اسلامي ايران در عراق سخن گفته‌اند، شاهديم که با وقوع چند انفجار چنين مواضعي هم ابراز مي‌شود.

وي يادآوري کرد: به نظر مي‌رسد مجموعه اين اظهارات و مواضع حرکاتي براي تکميل کردن فضاي سياسي و تبليغاتي در واکنش به ناآرامي‌‌هاي عراق از سوي آمريکايي‌ها  باشد.
حسيني با تأكيد بر لزوم جديت آمريکا در تامين ثبات و امنيت عراق در اين روند همانگونه که شاهد بوده ايم هر گاه مسائل امنيتي و اداره عراق به دولتمردان آن کشور سپرده شده شرايط بهتري به وجود آمده و به اعتقاد ما اين موضوع بايد بيش از پيش تقويت شود.

تضييع حقوق ملت فلسطين در آناپوليس
وي در بخش ديگري از سخنانش در واکنش به کنفرانس به اصطلاح صلح در آناپوليس گفت: اگر نگاهي به گذشته کنيم جلسات مشابه متعددي را مشاهده مي‌کنيم که تمام آنها با همين محور اما بدون نتيجه برگزار شده و در جريان آنها هيچ حقي از فلسطيني‌ها  استيفا نشده است.

سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به ميزباني آمريکا براي انجام اين نشست ادامه داد: شاهديم که باني برگزاري چنين نشستي آمريکايي‌ها  هستند که البته آنها هم نشان داده‌اند که هيچگاه در چنين مواردي ميانجي بي طرفي نبوده‌اند و متاسفانه برگزاري اين نشستها به تضييع بيشتر حقوق ملت فلسطين انجاميده است.

قول عربستان براي تعامل با زايران ايراني
حسيني در پاسخ به پرسشي ديگر درباره ورود قرآن‌ها يي با ترجمه مخدوش از سوي عربستان به ايران و همچنين مشکلاتي که از سوي مأموران سعودي براي زائران ايراني ايجاد مي‌شود، گفت: برخي از مسائلي که پيش مي‌آيد با هماهنگي از مجموعه‌اي از نهادها و سازمان‌‌هاي کشور پيگيري مي‌شود.

وي ادامه داد: سفير جمهوري اسلامي ايران در رياض در ديداري که با مسئولان مختلف سعودي داشته ضمن طرح مجموع مشکلات زائران ايراني در عربستان به موضوع توزيع برخي نشريات که مطالب نادرستي در آنها مندرج است پرداخته که البته مسئولان سعودي نيز قول برخورد با اين موارد و تعامل لازم را زائران ايراني را داده اند.

نگاه تهران به اوضاع پاکستان
وي همچنين احتمال بازگشت نواز شريف به پاکستان را موضوع داخلي آن کشور دانست اما در عين حال گفت: اميدواريم با برگزاري انتخابات آتي در پاکستان به شکل دموکراتيک اين کشور به مرحله جديدي وارد شود و آرامش و امنيت به آن بازگشته و اختلافاتش نيز به گونه‌اي مسالمت آميز حل و فصل گردد.

از هيچ کانديدايي در لبنان حمايت نمي‌کنيم
سخنگوي وزارت خارجه درباره آخرين تحولات لبنان نيز با تأكيد بر اينکه جمهوري اسلامي ايران از هيچ کانديدايي در اين کشور حمايت نمي‌کند، تصريح کرد: ما بر اجمال شخصيت‌ها  و طوايف مختلف لبناني تأكيد داريم و معتقديم هر گونه مداخله خارجي در اين موضوع به ايجاد مشکلات جديد در لبنان مي‌انجامد.
حسيني با تأكيد بر لزوم دستيابي گروه‌‌هاي سياسي لبنان به راه حلي لبناني ابراز اميدواري کرد که مسئولان آن کشور بتوانند با وفاق ملي بر مشکلات خود فايق آيند.
 
برخورد با تروريسم شامل گروه خاصي نمي‌شود
وي در بخش ديگري از سخنانش درباره آخرين وضعيت گروهک تروريستي پژاک افزود: اخبار مختلفي در اين خصوص وجود دارد اما آنچه که به طور رسمي و در چهارچوب همکاري‌‌هاي ايران، عراق و ترکيه وجود دارد برخورد قاطع و مقابله با موضوع تروريسم در منطقه است.
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينکه برخورد با تروريسم در منطقه شامل گروهک خاصي نمي‌شود، ادامه داد: هر گروهک تروريستي که در منطقه فعال باشد امنيت تمام کشورها را تهديد کرده و مقابله با تروريسم همواره مورد اتفاق همه کشورهاي منطقه قرار داشته است.

تابناک را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت طلا # مذاکره ایران و آمریکا # قیمت سکه # کالابرگ # حقوق بازنشستگان # انفجار بندرعباس
نظرسنجی
توافق نهایی ایران و آمریکا تا چه زمانی انجام می شود؟
الی گشت