صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

آخرین فرصت برای ثبت نام در رقابت هما در فرابورس

مدیر عامل فرابورس ایران، با اعلام اینكه بلوك 55 درصدی هواپیمایی جمهوری اسلامی ( هما) 26 دی در بازار سوم فرابورس عرضه می­شود، گفت: بر اساس شرایط رقابت سازمان خصوصی سازی برای این عرضه، متقاضیان تا روز یكشنبه 11 دی فرصت دارند تا درخواست خود را به سازمان خصوصی سازی برای تایید صلاحیت شركت در رقابت اعلام كنند.
کد خبر: ۲۱۵۱۳۷
| |
2030 بازدید

به گزارش روز جمعه ایرنا از روابط عمومی فرابورس ایران،'مصطفی امید قائمی' گفت: عرضه سهام هواپیمایی هما به متقاضیان خریدی كه صلاحیت عمومی آنها ( بر اساس آیین نامه مشتریان استراتژیك) مورد تایید قرار گیرد در بازار سوم فرابورس، به صورت یكجا و دو مرحله­ای روز دوشنبه 26 دی انجام می­شود.

وی یاد آور شد ارزش پایه این شركت 15 هزار و 840 میلیارد ریال برآورد شده و سازمان خصوصی­سازی 214 میلیون و 895 هزار و175سهم از این شركت را به قیمت پایه هر سهم 73 هزار و 711ریال عرضه می­كند وی ادامه داد قیمت فوق قیمت پایه سهام است و بالاترین قیمت پیشنهادی مبنای ثمن معامله قرار می­گیرد.

به گفته وی ، عرضه­ها به صورت یكجا و در بازار سوم و با شرایط نقد و یا نقد و اقساط است حداقل پیش پرداخت نقدی برای هواپیمایی هما 20 درصد و مابقی به صورت اقساط است كه دوره بازپرداخت اقساط آن 8 ساله اعلام شده است.

امید قائمی با بیان آنكه، نرخ سود فروش اقساطی 12 درصد و فواصل زمانی آن شش ماهه است، تصریح كرد: زمینه فعالیت هواپیمایی هما، خرید، فروش و اجاره هواپیما و موتور و متفرعات آن، انجام پروازهای دربست و حمل و نقل مسافر و بار و پست و ... است. دولت جمهوری اسلامی مالك 70 درصد سهام و شركت­های سرمایه­گذاری استانی مالك30 درصد سهام آن محسوب می­شود.

وی با اشاره به اینكه سرمایه این شركت 3 هزار و 907 میلیارد و185 میلیون ریال است ،افزود: كلیه متقاضیان خرید این سهام تا روز شنبه11دی فرصت دارند با توجه به قیمت پایه و شرایط اعلام شده نسبت به ارسال درخواست خرید سهام همراه با اسناد و مدارك مثبته در خصوص توان مالی و فنی خود شامل نام شركت، موضوع فعالیت، سرمایه ثبت شده، محل و تاریخ ثبت، آخرین ترازنامه و صورت حساب سود و زیان، تركیب سهامداران همراه با میزان درصد سهام، اعضای هیات مدیره به همراه سوابق خدمتی آنان، میزان سرمایه­گذاری شركت در دیگر شركت­ها یا پروژه­ها به تفكیك، به سازمان خصوصی­سازی اقدام كنند.

امید قائمی تاكید كرد: خریداران قبلی سهام بلوكی اقساطی از سازمان خصوصی سازی كه در اجرای قراردادهای منعقده، اقساط آنان معوق شده، تا تسویه بدهی­های قبلی، حق شركت در مزایده و خرید مجدد سهام را نخواهند داشت.

وی ادامه داد: همچنین خریدار متعهد است به نسبت سهام خریداری، جانشین صادركنندگان دولتی ضمانتنامه­ها شود و بدهی­های شركت به شركت مادر تخصصی و سیستم بانكی اعم از دولتی و غیر دولتی ثبت شده در گزارش قیمت­گذاری و یا دفاتر بنگاه مورد واگذاری را پرداخت كند.

به گفته وی، آزادسازی سهام منوط به پرداخت كلیه مطالبات و تضامین خواهد بود و حداقل معادل 50 درصد از مانده بدهی ناشی از اقساط، اسناد تضمینی دریافت می­شود.

امید قائمی افزود: در ارزش گذاری سهام هواپیمایی هما، ارزش برند به مبلغ 15 هزار میلیارد ریال برآورد شده شامل مبلغ 10 هزار میلیارد ریال بابت ارزش نام و علامت تجاری و مبلغ 5 هزار میلیارد ریال بابت ارزش مجوزها، امتیازات خدمات فرودگاهی، دانش فنی و نیروی انسانی متخصص منظور شده است.

مدیر عامل فرابورس گفت: خریدار متعهد به رعایت كلیه ضوابط و مقررات تعیین شده برای شركت های هواپیمایی است.

به گفته وی، با توجه به بندهای گزارش حسابرس و بازرس قانونی ،شركت سالانه مبلغ 424 میلیارد ریال بابت كسری حق بیمه بازنشستگی و وجوه پرداختی به بازنشستگان (ذخیره در حساب­ها) پرداخت می­كند لذا معادل مبلغ 5 هزار میلیارد ریال بابت ارزش فعلی تعهدات شركت برای تامین كسری وجوه صندوق بازنشستگی كاركنان تعیین و در ارزش­گذاری سهام شركت منظور شده و جز تعهدات شركت خواهد بود.

امید قائمی یادآور شد: در ارزش­گذاری سهام شركت بابت ارزش سرمایه گذاری دولت كه به مبلغ 2 هزار و 814 میلیارد و662 میلیون ریال شامل مبلغ هزار و 996 میلیارد و 437 میلیون ریال ارزش مازاد تجدید ارزیابی شركت­های ایران ایرتور و گروه هتل­های هما و مبلغ 818 میلیارد و 225 میلیون ریال پرداخت­های دولت از محل صندوق ذخیر ارزی برای خرید هواپیما، بوده است وی ادامه داد: با توجه به خارج كردن مبلغ 2 هزار و 20 میلیارد و 178 میلیون ریال بابت ارزش دفتری سرمایه­گذاری در شركت های ایران ایرتور و گروه هتل­های هما و همچنین كسر مابه­التفاوت ارزش تجدید ارزیابی و ارزش دفتری ویژه در دو شركت مذكور به مبلغ 23 میلیارد و 741 میلیون ریال، خالص آن به مبلغ 794میلیارد و 484 میلیون ریال منظور شده است.

امید قائمی اظهارداشت: خریدار سهام بلوكی و كنترلی متعهد است چنانچه فعالیت شركت طبق تشخیص و ابلاغ سازمان پدافند غیر عامل متضمن امور حساس امنیتی و طبقه­بندی حیاتی باشد در اداره شركت و مدیریت امور ضوابط مربوطه ابلاغی از مرجع مذكور را به دقت رعایت و اجرا نماید و در صورت رعایت احسن این ضوابط از مشوق های مالی و غیر مالی برخوردار خواهند شد.

به گفته امید قائمی، خریدار متعهد است بدهی شركت به خزانه به مبلغ 300 میلیارد ریال را پرداخت كند.

وی در ادامه افزود: خریدار مكلف است در اجرای سیاست های كلی اصل 44 قانون اساسی در مورد مشمول 47 و 48 قانون موصوف از شورای رقابت كسب تكلیف كند و نتیجه را قبل از انعقاد قرارداد با سازمان خصوصی سازی ارائه كند.

همچنین مكلف است قبل از هر گونه اقدامی در خصوص تغییر نام و علامت تجاری شركت، موافقت سازمان هواپیمایی كشوری یا مراجع ذی صلاح را اخذ كند.

مقرر شده است ضمن بررسی صلاحیت عمومی خریدار، واگذاری سهام به صورت دو مرحله­ای انجام شود.

مدیر عامل فرابورس در پایان تاكید كرد: كارگزاران خریدار در صورتی مجاز به ورود سفارش خرید به سامانه معاملاتی هستند كه 3 درصد از ارزش سهام موضوع معامله كه برای هواپیمایی هما 475 میلیارد و204 میلیون و 147 هزار و333 ریال است جهت تضمین تعهدات به حساب شركت سپرده گذاری مركزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز و یا ارائه نمایند. سازمان خصوصی سازی در رد یا قبول هر یك از پیشنهادات مختار است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟