امروز، بزرگترين عرضه سهام تاريخ بورس ايران
سه ميليارد و 160 ميليون سهم فولاد مبارکه اصفهان به ارزش هزار و 232 ميليارد تومان به صورت نقد امروز (يکشنبه) در تابلوي فرعي بورس اوراق بهادار تهران عرضه ميشود.
به گزارش واحد مرکزي خبر، با اعلام سازمان خصوصيسازي، مبني بر عرضه بخشي از سهام دو شرکت فولاد مبارکه اصفهان و آلومينيوم ايران، امروز و فردا (چهارم و پنجم آذر) چهار بخش 5 درصدي فولاد مبارکه و دو بخش 10 درصدي آلومينيوم ايران، در تابلوي فرعي بورس عرضه ميشود.
سازمان خصوصيسازي امروز به وکالت از سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران، نخست 3 ميليارد و160 ميليون سهم فولاد مبارکه، معادل 20 درصد را به قيمت پايه هر سهم 390 تومان به صورت يکجا و نقد عرضه ميکند.
ارزش اين معامله، بيش از يک هزار و 234 ميليارد تومان عرضه برآورد شده است که در صورت تحقق اين معامله، رکورد معامله بيش از 1/1 ميليارد سهم ملي مس به ارزش هزار و 17 ميليارد تومان، شکسته خواهد شد و بزرگترين عرضه و ارزش معامله به شرکت فولاد مبارکه تعلق خواهد گرفت و رکورد جديد ديگري در تاريخ بورس کشور ثبت ميشود.
بنا بر اعلام سازمان خصوصيسازي، در صورت فروخته نشدن بخش 20 درصدي سهام به صورت يکجا، سهام به صورت چهار بخش 5 درصدي جداگانه، دو روز پس از تاريخ عرضه، دوباره عرضه ميشود.
همچنين کارگزاراني که در اين گونه معاملات بدون دريافت اين مبلغ يا ضمانتنامه بانکي از مشتري، اقدام به ورود سفارش کنند، خود ملزم به پرداخت همه کارمزدهاي معامله (به استثناي کارمزد کارگزار فروشنده) به حساب اشخاص مربوط و مازاد آن تا سقف 3 درصد ارزش معامله بنا بر قيمت پايه به حساب سازمان خصوصيسازي خواهند شد.
در صورت معامله يا معامله نشدن 3 ميليارد و 16 ميليون سهم فولاد مبارکه، سازمان خصوصيسازي باز هم به وکالت از «ايميدرو»، دوشنبه، پنجم آذر، 33 ميليون سهم (معادل 20 درصد) ديگر شرکت مشمول اصل 44؛ يعني آلومينيوم ايران را به قيمت پايه هر سهم هزار و 690 تومان عرضه خواهد کرد که ارزش معامله اين تعداد سهام، بيش از 55 ميليارد و 770 ميليون خواهد بود.


