صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر

جزيره اي عمل كردن معضل حوزه پژوهش

کد خبر: ۲۱۱۸۶۶
| |
1916 بازدید
نماينده مردم همدان در مجلس گفت: يكي از معضلات پژوهش جزيره‌اي عمل كردن است.

به گزارش ايسنا، سيد محمدكاظم حجازي، در كارگاه آموزشي پاركهاي علم و فناوري و نقش آن در توسعه اقتصاد دانش بنيان افزود: گاه مراكز پژوهش و دستگاههاي اجرايي ما به صورت ناخواسته، به اين معضل مبتلا مي شوند كه با انجام پژوهشها به دنبال آمار و ارقام و پركردن ويترين عملكرد خود و نه به دنبال راهكار براي رفع معضلات، هستند.

وي در اين كارگاه كه به ميزباني جهاد دانشگاهي همدان به مناسبت هفته پژوهش برگزار مي‌شد،گفت: پژوهش زماني مي تواند مفيد باشد كه مردم در عرصه زندگي و رفاه اجتماعي خود به صورت آشكار آثار اين فعاليت را مشاهده كنند.

حجازي اظهار داشت: به نظر مي رسد شكل گيري مجموعه هايي مانند پارك علم و فناوري و ديگر حوزه ها كه وظيفه پشتيباني از محققان را در جامعه برعهده دارند اين است كه بايد در اين عرصه ورود پيدا كرده و خلا موجود بين افراد مستعد و نيازهاي جامعه را مرتفع كنند.

وي با بيان اينكه جهاددانشگاهي با ابتكار و نوآوري توانسته معضلات موجود در امر پژوهش را مرتفع كند، افزود: امروز در سطح ملي حركت‌هاي اقتصادي متكي به رهاوردهاي بومي مي تواند ما را از پيچ و خم‌هاي بحران اقتصادي بگذراند.

نماينده مردم همدان، حاصل چنين تفكري را وجود نهادهايي همچون جهاددانشگاهي دانست و گفت: وجود نهادهايي همچون جهاددانشگاهي اقتضاي يك نظام پوياست؛ نظامي كه قائل به اين است كه براساس چشم انداز خود بايد جايگاهي الگويي در ميان ملل اسلامي داشته و بتواند بسترساز تحقق چنين حركت بلندي براي ملتي بزرگ باشد.

به گفته وي، جهاد دانشگاهي به طور حتم همچنان بايد جوان و پرشور با بهره مندي از نيروهاي مستعد و نخبه در جهت تحقق اهداف بلند اين نظام نقش يگانه خود را به انجام برساند.

حجازي با بيان اينكه اين انتظاري است كه در رهنمودهاي مقام معظم رهبري به آن اشاره شده است، تاكيد كرد: حوزه جهاد دانشگاهي تنها منحصر به موضوعات مبتلابه در دانشگاه نيست، بلكه دانشگاه پشتيباني علمي براي اين نهاد محسوب مي شود كه بتواند در عرصه جامعه گره گشا باشد.

حجازي يادآور شد: جهاد دانشگاهي بايد سيماي علم در مجموعه دانشگاه را از باب گره گشايي معضلات جامعه به سرانجام برساند.

وي دربخش ديگري از سخنان خود، لزوم انجام پژوهشها به صورت هدف‌دار و با توجه به نياز جامعه، اظهار داشت: بايد در طرح آمايش سرزمين اين امر مورد توجه قرار گيرد به گونه اي كه كارهاي پژوهشي، امكانات تحقيقاتي و محيط هاي كتابخانه و بررسي هاي علمي و همچنين ذهن نخبگان و افراد مستعد جامعه را به اين سمت سوق دهيم.

نماينده مردم همدان در مجلس، با بيان اينكه تحقيق و پژوهشي كه گره گشا نباشد ارزشمند نيست، يادآور شد: اگر دانشگاه هاي استان كه امروز نزديك به 105 هزار دانشجو در خود جاي داده‌اند بتوانند موضوعات تحقيقاتي خود را به سوي نيازهاي جامعه سوق دهند قطعا مي‌توانيم بسياري از معضلات را توسط اين افراد مستعد حل كنيم.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
تابناک ورزشی موبایل خبر
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# جام جهانی ۲۰۲۶ # آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
امضای یادداشت تفاهم ایران با آمریکا را در این مقطع...