صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

مصباحی مقدم: کمبود ارز نداریم

مسلما تحریم ها کم و بیش اثرگذار خواهد بود ولی آنگونه که آنها تصور می کنند فلج کننده نیست.ما این توان را داریم که مبادی واردات و صادرات و ارزهایی که استفاده می کنیم را متنوع کنیم. از سوی دیگر مبادلات ارزی و خرید و فروش های ما با کشورهای اروپایی و خصوصا انگلستان در حد بالایی نیست و با توجه به مشکلاتی که طی سال های گذشته از ناحیه تحریم ها متوجه کشورمان شده مبادلات و مراودات اقتصادی ما بطور عمده متوجه شرق شده و اینگونه نیست که اگر آنها بانک مرکزی ما را تحریم کنند ما دچار مشکل جدی شویم.
کد خبر: ۲۰۷۷۴۳
| |
2086 بازدید
"غلامرضا مصباحی مقدم" در گفت و گو با «فردا» با اشاره روند صعودی قیمت  ارز در کشور، گفت: مشکل اصلی امروز بازار ارز در کشور به بحث تقاضای نقدینگی دلار در کشور بازمی گردد. این تقاضای نقدینگی عمدتا به منظور تامین نیازهای ارزی سفرهای خارجی، معالجات بیماران، هزینه تحصیل دانشجویان خارج از کشور و.. است.
 
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بانک مرکزی باید با اتخاذ سیاستی اصولی در این مقوله، به تقاضاها پاسخ دهد. ارز مربوط به سفرهای خارجی معمولا باید در هنگام خروج در اختیار مسافران قرار می گیرد، سایر تقاضاها هم باید به درستی مدیریت شوند تا بحث نقدینگی در این بخش مرتفع شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تقاضاهای دلالی بر مشکلات بازار ارز کشور افزوده است، خاطرنشان ساخت: از آنجا که بانک مرکزی از پرداخت ارز بصورت آزاد به دلالان خودداری می کند بازار با عرضه محدود ارز روبرو است و همین موضوع باعث افزایش تقاضاهای دلالی و بالا رفتن قیمت ارز در کشور شده است.
 
رییس کمیسیون بررسی طرح تحول اقتصادی مجلس تاکید کرد: اینگونه تقاضاهای کاذب، واقعی نیست و بانک مرکزی موظف به ارائه خدمتی به این واسطه گرها نیست.
 
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس در ادامه یکی دیگر از مشکلات بانک مرکزی را نقدینگی دلار دانست و افزود: البته این به معنای عدم وجود نقدینگی دلار نیست، خوشبختانه خزانه بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی از لحاظ نقدینگی دلار غنی است اینگونه نیست که ما با کمبود ذخایر ارزی روبرو باشیم.اما چون ما با تحریم دلار روبرو هستیم واردات دلار به کشور بصورت رسمی انجام نمی گیرد.
 
وی گفت: از این رو بنا نیست بانک مرکزی ذخیره های نقدی خود را بصورت گسترده به بازار عرضه کند، در واقع بانک مرکزی با امساک عرضه ارز به بازار را از طریق صرافی ها و بانک ها انجام می دهد و این عرضه محدود موجب ایجاد شکاف قیمت بین قیمت متعارف بانک مرکزی و قیمت بازار آزاد ارز شده است.
 
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه بانک مرکزی حتی در گشایش ال سی های ارزی مربوط به خریداران خارجی نیز با مشکلی روبرو نیست، ادامه داد: این ال سی ها مرتبا در حال گشایش است، واردات ما هم با استفاده از این ال سی ها که به صورت حواله ارزی در کشورهای دیگر دریافت می شود انجام می گیرد و با مشکلی روبرو نیست و این حواله ها هم با نرخ معمول بانک مرکزی انجام می شود.

نماینده تهران گفت: در دوران جنگ که کشور با محدودیت منابع  ارزی روبرو بود دولت اقدام به سهمیه بندی ارز کرد و ارز آزاد به بازار عرضه نمی شد مگر اینکه از طرق دیگر به دست دلال ها می رسید. البته شرایط فعلی اصلا قابل مقایسه با آن دوران نیست خوشبختانه هم ذخایر ارزی کشور بالاست و هم دخایر نقدینگی کشور خوب است، اما آنچه ایجاد مشکل کرده است محدودیت واردات اسکناس دلار به کشور است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین به موج جدید تحریمهای اقتصادی علیه جمهوری اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: مسلما تحریم ها کم و بیش اثرگذار خواهد بود ولی آنگونه که آنها تصور می کنند فلج کننده نیست.
 
عضو شاخص جامعه روحانیت مبارز تصریح کرد: ما این توان را داریم که مبادی واردات و صادرات و ارزهایی که استفاده می کنیم را متنوع کنیم. از سوی دیگر مبادلات ارزی و خرید و فروش های ما با کشورهای اروپایی و خصوصا انگلستان در حد بالایی نیست و با توجه به مشکلاتی که طی سال های گذشته از ناحیه تحریم ها متوجه کشورمان شده مبادلات و مراودات اقتصادی ما بطور عمده متوجه شرق شده و اینگونه نیست که اگر آنها بانک مرکزی ما را تحریم کنند ما دچار مشکل جدی شویم.
 
مصباحی مقدم تاکید کرد: البته منابع ارزی کشور ما در این کشورها قابل توجه نیست و از چند سال قبل منابع ارزی از کشورهای تحریم کننده خارج شده اند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟