صفحه خبر لوگوبالا تابناک

مرغوبیت 75 درصد گندم تولیدی ایران

با توجه به قرارگرفتن ایران در منطقه خشک سن از آفات اختصاصی کشور ما است و به هیچ عنوان نمی‌توان ادعا کرد که در چنین شرایطی می‌شود با کل حشرات مبارزه کرد.
کد خبر: ۲۰۷۵۴۷
| |
1971 بازدید
گندم تولیدی کشور از مرغوبیت 75 درصدی برخوردار است .

گزارش واحد مرکزی خبر حاکیست، مدیرکل دفتر محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری گفـت : با مطالعاتی که پارسال در 29 استان انجام شد، میانگین وزن هزار دانه گندم کشور38 گرم، وزن هکتولیتر 38 و 13 صدم گرم، پروتئین11 و 3 دهم درصد و گلوتن 25 بوده که مؤید کیفی بودن گندم تولیدی کشور است.

آقای کابلی درباره سن‌زدگی گندم تولیدی پارسال و اثرات آن بر روند اصلاح کیفیت نان گفت: با توجه به قرارگرفتن ایران در منطقه خشک سن از آفات اختصاصی کشور ما است و به هیچ عنوان نمی‌توان ادعا کرد که در چنین شرایطی می‌شود با کل حشرات مبارزه کرد.

وی افزود: براساس استاندارد تا 2 درصد سن زدگی گندم هیچ مشکلی در کیفیت نان بـه ‌وجود نمی‌آورد و این در حالی‌است که پارسال درصد سن‌زدگی قابل قبول وزارت صنعت، معدن و تجارت صفر اعلام و همین امر موجب ضرر کشاورزان شد.

وی گفت: با توجه به حد نهایی قابل قبول سن زدگی که معادل 2 درصد است،حجم گندم سن‌زده که وارد عرصه تولید نان شده بسیار کمتر از یک میلیون تن است.

مدیرکل دفتر محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی سه عامل ارزش غذایی گندم ،  فـرآیند تولید آرد و مهارت و دانش شغلی و حرفه‌ای نانوایی‌ها ، دستگاه‌ها و تجهیزات خمیرگیری و پخت و مدت خواب خمیر را درکیفیت نان مؤثردانست وگفت: برآورد‌ها نشان می‌دهد بیش از 35 درصد کیفیت نان به این مرحله مربوط می‌شود و سومین عامل مؤثر بر تولید نان به حال خود واگذار شده است .

کابلی افزود: برنامه‌ریزی برای تولید گندم کشور براساس 4 اقلیم منطقه  گرم و مرطوب سواحل شمالی ، گرم و خشک جنوب ، معتدل و سرد انجام و در هر یک از این اقلیم‌ها 10 تا 20 رقم اصلاح شده کشت می‌شود.

وی گفت : با توجه به این‌که همه 70 رقم گندم مورد استفاده در کشور جزو اقلام اصلاح شده هستند، این سخن نادرستی است که گفته شود فقط در سه استان خوزستان، فارس و گلستان ارقام اصلاح شده استفاده می‌شود ضمن این‌که تولید گندم ما در این سه استان افزون بر 25 درصد تولید کشور است. 
اشتراک گذاری
گزارش خطا