صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
در حاشيه موج خبري ورشکستگي بانک آمريکايي در کشور

وضعيت کمرشکن تورم داخلي در کام سکوت رسانه‌اي!

برنامه‌هايي حتي به مراتب کمتر و بي‌کيفيت‌تر از تحليل‌هاي اعلام ورشکستگي مؤسسات آمريکايي، در رسانه‌هاي دولتي و نيمه دولتي براي تحليل مسائل اقتصادي کشور انجام نشده و در اين ميان، بر خلاف مشاهدات مردم در کوچه و بازار، دعوت به آرامش، تکذيب موسمي گراني‌ها و سلب مسئوليت برخي دستگاه‌ها...
کد خبر: ۱۸۵۵۱
| |
23629 بازدید

ورشکسته شدن يکي از بزرگترين بانک‌هاي جهان، سوژه خوبي است تا کمي بدون غرض‌ورزي‌هاي سياسي، اقتصاد كنوني کشور، مورد بررسي و تأمل قرار گيرد.

به گزارش خبرنگار «تابناک»، اعلام شکست برنامه‌هاي بانک «لمن برادرز» که در ماه‌هاي گذشته به جمع چند مؤسسه بزرگ مالي و اقتصادي ورشکسته در آمريکا پيوست، از لحظه وقوع تاكنون، به يکي از اصلي‌ترين خبر رسانه‌هاي جمعي کشور؛ اعم از راديو، تلويزيون و خبرگزاري‌هاي دولتي و نيمه دولتي تبديل شده است، به گونه‌اي که بيکاري چند هزار نفر در انگليس و سقوط سهام برخي کشورهاي غربي و آسيايي، به محمل مناسبي براي برگزاري ميزگردها و اظهار کارشناسي‌هاي گوناگون ـ که در برنامه‌هاي متعدد صورت مي‌گيرد ـ تبديل گشته و در آن با صراحت، خبر از اقتصاد رو به افول آمريکا و ضعف ابرقدرت اقتصادي ـ سياسي غرب در به انجام رسانيدن برنامه‌هاي معيشتي و اقتصادي داخلي‌اش داده شده است.

اين در حالي است که اين رويه پيش از اين نيز در روزهاي گراني و کمياب شدن برنج در کشور و نيز سير تصاعدي قيمت پودر شوينده و ديگر اقلام مصرفي، توسط اين رسانه‌ها با برگزاري برنامه‌ها و تهيه گزارش‌هاي مسکّن از وضعيت نابسامان اين محصولات در کشورهاي غربي و همسايگان ايران درج شده و عملا مردم و منتقدان به عبرت و سکوت فراخوانده شدند.

اما نکته‌اي که در اين ميان مغفول مانده، وضعيت کنوني اقتصاد ملي است؛ چرا که از ماه‌ها پيش و همزمان با موج جديد گراني‌هاي کمرشکن در کشور، هر زمان سخن از سياست‌هاي نادرست اقتصادي و به دنبال آن، وضع آشفته مردم، به ويژه اقشار کم درآمد در تأمين نيازهاي اوليه و ضروريشان بر زبان رانده مي‌شد، به سرعت با انگ اظهارات و تخريب‌هاي سياسي به حاشيه مي‌رفت و حتي کساني چون سخنگوي دولت، خبر از رضايت مردم از وضعيت اقتصادي کشور داده‌اند. يعني موافقان سياست‌هاي پولي و اقتصادي تورم‌زاي دولت، بلافاصله معادل خارجي اين قبيل رويدادها را بدون در نظر گرفتن و مقايسه شرايط درآمدي و هزينه‌اي ايران و کشورهاي مذکور، با آب و تاب فراوان در راستاي انجام نوعي بيهوشي خبري به جامعه فرهيخته و مردم عادي کشور تزريق کرده و جايي براي اعتراض باقي نگذاشته‌اند. به گونه‌اي که در نزديك به يک سالي که از آغاز موج سهمگين گراني‌ها در کشور مي‌گذرد، برنامه‌هايي حتي به مراتب کمتر و بي‌کيفيت‌تر از تحليل‌هاي اعلام ورشکستگي مؤسسات آمريکايي، در رسانه‌هاي دولتي و نيمه دولتي براي تحليل مسائل اقتصادي کشور انجام نشده و در اين ميان، بر خلاف مشاهدات مردم در کوچه و بازار، دعوت به آرامش، تکذيب موسمي گراني‌ها و سلب مسئوليت برخي دستگاه‌ها، پاسخ دايمي متصديان امر براي توجيه افزايش تورم داخلي شده است.

اين در حالي است که به رغم مخالفت‌ها با اعلام رسمي و موضعگيري برخي نهادهاي پولي متولي امر در زمينه اقتصاد کشور، هر از چند گاهي با اعلام نرخ تورم رو به افرايش توسط بانک مرکزي ـ که اين روزها تبديل به موضوعي عادي شده و خبري از شعارهاي کنترلي تورم در آن ديده نمي‌شود ـ نه تنها هيچ كار حمايتي خاصي از سوي دولت انجام نمي‌شود، بلکه با مبهم گذاشتن طرح‌هاي بزرگ اقتصادي در مجلس و افکار عمومي، زمينه پديد آمدن شوک‌هاي بزرگ ديگري نيز در حال فراهم شدن است.

گفتني است، در اين ميان، برگزاري نشست رئيس‌جمهور با اقتصاددانان، تنها موقعيتي بوده تا نظرات مخالفان نيز شنيده شود که با توجه به مسکوت ماندن مشروح اين جلسات و همچنان ادامه دادن سياست‌هاي اقتصادي گذشته توسط دولت، خبر خوشايندي از اين گونه اقدامات دمکراتيک علمي در موضوعات اقتصادي دولت نهم به گوش نمي‌رسد.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
گرانی به حد اعلا رسیده است. اکثر کارمندان و کارکنان دولت که تا یکی دو سال گذشته جزو دهکهای متوسط جامعه بوده اند در حال حاضر در وضعیت بسیار تاسف باری قرار دارند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۰ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
پوتین با 200 میلیارد دلار بدهی روسیه را تحویل گرفت موقع رفتن روسیه 800 میلیارد ذخیره ارزی داشت حال ما همه ذخیره ارزی خود را صرف واردات موز و پرتغال می کنیم
ناشناس
|
United States
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
پارسال من ميلگرد در آذر ماه هر كيلو 700 تومان گرفتم امسال در خرداد قيمت ميلگرد 1500 تومان شده كه البته الان كاهش پيدا كرده شده 1050 تومان. اين افزايش قيمت هيچ در رسانه‌ها انعكاس پيدا نكرد ولي هر روز مي‌گويند قيمت لبنيات در انگليس 1 درصد افزايش يافته است. واقعاً اين صدا و سيماي ما معلوم نيست به چه صراطي است. تلويزيون باكو يك برنامه‌اي دارد كه در آن شماره اس ام اس به مردم مي دهد و سوالاتي درباره وضعيت معاش آنها مي‌نمايد مثلاً مي پرسد هفته‌اي چند بار مرغ مي‌خوريد مردم به اين سوال به صورت 3 يا 4 گزينه‌اي جواب مي‌دهند بعد با استفاده از اين جواب‌ها يك تخميني از وضعيت معاش مردم به دست مي‌آيد. ولي نمي‌دانم چرا همچنين برنامه‌هايي در تلويزيون ما نيست. واقعاً چرا هيچ برنامه‌ريزي در صدا و سيما براي افزايش كيفيت برنامه‌هاي آن صورت نمي‌گيرد.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
بااين روش كه بخواهند با بزرگ كردن مشكلات ديگران به مردم بقبولانند كه فقط مانيستيم كه مشكل داريم مسئله حل نميشود.
ناشناس
|
-
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
پودر لباسشویی که قیمت درج شده بر روی آن2150 ریال میباشد،به قیمت 6500 ریال عرضه می شود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۲ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
من مدير بخش خصوصي هستم و به خدا از روي كارمندانم شرمنده ام كه نمي توانم بيشتر از حدود 300 توامن در ماه به آنها بپردازم.در حاليكه من خودم حداقل ماهي 5/1 ميليون خرج دارم مانده ام كه همكاران من چگونه با ماهي 300 تومان زندگي خود را اداره مي كنند. من نمي دانم فرداي قيامت جواب پرسنل خود را چگونه بايد بدهم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۳ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
سلام
امسال بدترین سالی بوده که تا حالا میشده تجربه کرد. من ماهی 400000 تومان درآمد دارم ولی با 2 تا بجه واقعا نمیشه زندگی رو اداره کرد . پولی برای ثبت نام بجه ها تو مدرسه دولتی هم دیگه وجود نداره. واقعا از اول ماه رمضان تا حالا مرغ و گوشت برای خونه نخریدم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
باسلام
عزیز من میلگرد که جای خود دارد و درد فقیر بیچاره ها نیست درد جامعه بطری کشک کوچک 900 تومانی , مایونز 1000 تومنی , عدس 2500, روغن مایع 1800 , و.... مرغ 3500 تومانی با نرخ رشد 120 درصدی است
ناشناس
|
-
|
۱۳:۲۳ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
حقوق ماهانه من امسال بنا به دلايل كاري و دريافت سمت و نيز ماموريتهاي متناوب به كارگاه شركت در جنوب تقريبا" دو برابر شده ولي تمام خوانواده من احساس ميكنند كه من به اندازه سال گذشته درامد دارم و اين اثر مستقيم تورم در كشور است.ميدانم كه اين نوشته ها هيچ مشكلي را حل نميكند...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۳۴ - ۱۳۸۷/۰۶/۲۷
در مشهد گراني به اعلا رسيده است وجالب انكه هزينه حمل ونقل عمومي(اتوبوس)دو و نيم برابر تهران است .
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟