صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

پترائوس: هنوز با پيروزي در عراق فاصله داريم

دولت عراق هم اكنون كنترل 11 استان از 18 استان عراق را در اختيار گرفته و قرار است در آينده‌اي نزديك كنترل دو استان واسط و بابل نيز در اختيار نيروهاي عراقي قرار گيرد.
کد خبر: ۱۸۰۲۶
| |
1793 بازدید

فرمانده نيروهاي ائتلافي حاضر در عراق، اظهار داشت كه نيروهاي آمريكا از 14 استان از 18 استان عراق خارج شده‌اند.

به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، ژنرال ديويد پترائوس فرمانده نيروهاي ائتلافي حاضر در عراق، طي مصاحبه‌اي با خبرگزاري فرانسه گفت: در حال حاضر نيروهاي ما از 14 استان از استانهاي عراقي خارج شده‌اند.

وي افزود: در بغداد، صلاح‌الدين، ديالي و نينوا، مكانهايي كه نيروهاي تحت امر آمريكا به طور فعال به دنبال شورشيان، افراطيون القاعده و شبه نظاميان هستند، ‌سربازان به حضور خود ادامه خواهند داد.

دولت عراق هم اكنون كنترل 11 استان از 18 استان عراق را در اختيار گرفته و قرار است در آينده‌اي نزديك كنترل دو استان واسط و بابل نيز در اختيار نيروهاي عراقي قرار گيرد.

اظهارات پترائوس همزمان با ادامه مذاكرات عراق و آمريكا بر سر توافقنامه‌ي آينده نيروهاي آمريكايي در عراق بيان شد.

مذاكره كننده عراق به خبرگزاري فرانسه گفت، دو طرف موافقت كرده‌اند كه نيروهاي آمريكايي تا ماه ژوئن 2009 از شهرهاي عراق و تا سال 2011 از كشور عراق خارج شوند.

پترائوس خاطرنشان ساخت: نيروهاي ائتلاف به ندرت در استان‌هاي جنوبي حضور دارند.

وي افزود: ما در استان‌هاي جنوبي تنها حضور اندكي در خارج از شهرها داريم. در اكثر موارد حضور ما به پايگاه‌هاي كوچكي كه مربوط به تيم بازسازي استاني و يا تيم حمل و نقلي است محدود شده است.

قرار است پترائوس در تاريخ 16 سپتامبر، فرماندهي نيروهاي ائتلاف را به ژنرال ريموند اوديرنو واگذار نمايد.

پترائوس در سال گذشته به خاطر موفقيت طرح افزايش نيرو در عراق كه منجر به كاهش خشونت‌ها در اين كشور شد، از سوي جورج بوش رياست جمهوري آمريكا مورد تحسين و تمجيد قرار گرفت.

پترائوس همچنين اظهار داشت: عدم توافق سياسي ميان رهبران عراقي، احياي القاعده و مساله افراطيون، مسائلي هستند كه هنوز مي‌توانند دستاوردهاي امنيتي نيروهاي تحت امر آمريكا در عراق را نابود كنند.

وي افزود: با وجود پيشرفت‌هاي چشمگير اما هنوز عراق در برابر حملات مهلك القاعده و افراطيون آسيب پذير است.

وي تصريح كرد: اختلاف موجود ميان رهبران عراقي بر سر مسائل بنيادين پر اهميت، هنوز مي‌تواند دستاوردهاي امنيتي را از بين ببرد.

پترائوس گفت: احياي القاعده، بازگشت گروه‌هاي ويژه افراطي وا ختلافات سياسي بالقوه كه به خشونت گراييده شوند، مسايلي هستند كه مي‌توانند دستاوردهاي امنيتي را پاك كنند.

وي گفت: القاعده به طور گسترده‌اي آسيب ديده و در حال فرار است، اما همچنان قادر است دست به حملاتي مهلك، خطرناك و وحشيانه بزند.

القاعده از سوي ارتش آمريكا متهم به انجام وحشيانه‌ترين حملات پس از سقوط صدام در عراق شده است.

پترائوس افزود، عراق از درگيري‌هاي هولناك ميان فرقه‌يي و خشونت‌آميز سال 2006 عبور كرده است.

وي با اشاره به خونريزي‌هاي روزانه در سال 2006 گفت: ميزان وحشتناك خشونت‌ها كه در آن تنها 55 جسد در يك درگيري بر جاي مي‌ماند، ديگر بسيار كاهش يافته و به فراموشي سپرده شده است.

پترائوس اضافه كرد: در حال حاضر، خشونت‌هاي فرقه‌يي نماد خشونت‌هاي شهر بغداد محسوب نمي‌شود.

وي اضافه كرد: كاهش بي‌سابقه خشونت‌ها در عراق كه به پايين‌ترين ميزان خود در طي چهار سال اخير رسيده است به خروج سربازان خارجي از اكثر شهرهاي عراق كمك كرده است و در حال حاضر سربازان ما از 14 استان خارج شده‌اند و تنها در چهار استان بغداد، ديالي، صلاح‌الدين و نينوا داراي نيروي فعال هستيم.

به دنبال كاهش چشمگير خشونت‌ها در عراق، جورج بوش رييس‌جمهور آمريكا روز سه‌شنبه طرح خود را مبني بر خروج هشت هزار سرباز تا زمان پاياني دوره رياست جمهوري‌اش اعلام كرد.

واشنگتن همچنين از تصميم ژاپن مبني بر پايان دادن به ماموريت نيروي هوايي خود تا پايان سال 2008 در عراق استقبال كرد.

پترائوس در ارزيابي 19 ماه دوره‌ي تصدي‌گري‌اش به عنوان فرمانده نيروهاي ائتلافي تحت امر آ‌مريكا، استراتژي افزايش نيروها موسوم به "زندگي با مردم عراق" و مبارزان سني ضد القاعده و سركوب شبه نظاميان را از عوامل تاثيرگذار در كاهش حملات تروريستي خواند.

وي با بيان اين مثال كه چطور بيش از افزايش نيروها دو گردان آمريكايي به شكلي متوالي 50 سرباز خود را در منطقه‌ي موسوم به "مثلث مرگ" در جنوب بغداد از دست دادند گفت كه همين گردان در هفت ماه نخست فعاليت خود تنها يك سرباز خود را از دست داده است.

پترائوس همچنين اين واقعيت را پذيرفت كه هم دولت عراق و هم دولت آمريكا مي‌دانند كه تنها با كشتن يا دستگير كردن شورشيان نمي‌توان از فعاليتهاي تروريستي شبه نظاميان جلوگيري كرد.

وي با اشاره به مبارزان ضد القاعده اظهار داشت: علاوه بر تمهيدات فوق‌الذكر، بايد تا جايي كه ممكن است ميان گروه‌هاي مختلف صلح و آشتي برقرار كرد.

در حال حاضر حدود 100 هزار مبارز سني در عراق وجود دارند كه در شرايط فعلي از ارتش آمريكا حقوق مي‌گيرند و از ماه آينده دولت عراق دستمزدهاي آنها را به آنها پرداخت خواهد كرد. اما بسياري معتقدند كه همين گروه مي‌توانند در آينده يك عامل نگراني بالقوه باشد.

در پايان پترائوس با در نظر گرفتن جوانب احتياط اظهار داشت: ما هنوز با پيروزي فاصله داريم. همچنان مسير سختي در پيش رو داريم. القاعده همچنان خطرناك بوده و دائما خود را با شرايط جديد وفق مي‌دهد. همچنان شبه نظاميان باقي مانده در صورتي كه فرصت پيدا كنند مي‌توانند به فعاليتهاي جنايتكارانه متوسل شوند. البته در پي فشار از سوي دولت عراق تعداد اين شبه نظاميان روز به روز در حال كاهش است.

مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟
آخرین اخبار