صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل

تیر خلاص آمریکا به صادرات نظامی روسیه

زولوتاريف تصريح کرد: لابي تسليحاتي آمريکا تکاني خورده و به وسيله کنگره تيري به سمت روسيه مي فرستد که مي‌تواند ديگر خريداراني که به مراتب بيشتر از ايران و سوريه خريداري مي کنند، بترساند.
کد خبر: ۱۷۷۴
| |
8059 بازدید

چند روز پيش، طرحي قانوني به مجلس نمايندگان کنگره آمريکا ارايه شد که از جورج بوش تحريم کمپاني‌هاي روسي را که به ايران و سوريه تسليحات صادر مي کند، مطالبه مي کرد. به باور کارشناسان، چنين كار از سوي لابي تسليحاتي آمريکا پيشنهاد شده بود که نگران توسعه‌طلبي صنايع نظامي روسيه در بازار بين‌المللي تسليحات است و اين تحريمات آمريکايي، بايد هشداري به خريداران بالقوه محصولات روسي باشند.

به گزارش «نووستي»، در کميته امور بين‌الملل مجلس نمايندگان آمريکا که اين طرح قانوني را ارايه کرده است، نتوانستند به خبرنگار RBC daily فهرست دقيق مؤسسات روسي و سازمان‌هايي که قرار است مشمول تحريم قرار گيرند، اعلام کنند و اطلاع دادند که اين فهرست بايد با حضور کارشناسان بررسي شود.

احتمال مي رود مؤسسه «استارت»، توليدکننده مجموعه پدافند موشکي «تور-ام1» تحريم شود. توافقنامه صدور 29 مجموعه «تور» در سال جاري با ايران منعقد شده بود. اتحاديه «آلماز آنتي» نيز ممکن است تحريم شود، اين اتحاديه توليدکننده سيستم‌هاي ضدهوايي «استريلتس» است که مسأله صدور آنها به سوريه در مرحله بررسي است.

اين نخستين بار نيست که مؤسسات صنايع نظامي روسيه با تحريمات آمريکايي روبه‌رو مي شوند. در ماه ژانويه سال جاري، آمريکا دفتر طراحي و ساخت دستگاه‌ها در تول، دفتر طراحي و ساخت ماشين آلات در کالومنا و نيز تنها کمپاني واسطه دولتي براي صادرات نظامي؛ يعني «روس ابارون اکسپورت» را تحريم کرد. بهانه آمريکا براي تحريم اين مؤسسات نيز عرضه تسليحات و کمک به برنامه هاي نظامي ايران و سوريه بود.

«پاول زولوتاريف»، معاون مدير انستيتوي روسي مطالعه آمريکا و کانادا درباره اين که تحريمات جديد آمريکا چه تأثيري بر صنايع نظامي روسيه خواهند داشت، گفت که هيچ تأثيري نخواهند داشت. به گفته وي، تحريمات بسياري مي‌توان تنظيم کرد، اما اين‌ها هيچ‌گونه تأثيري بر همکاري هاي مسکو با تهران و دمشق نخواهند داشت. وي بر اين باور است که تحريم عليه صنايع نظامي روسي، اقدامي عليه صدور تسليحات به ايران و سوريه نيست، سهم سوريه تنها 4% از صادرات نظامي روسيه است و مبلغ کل معاملات با ايران، بيش از هفتصد ميليون دلار نيست. در صورتي که حجم کل صادرات نظامي روسيه در سال 2006، برابر با 8.1 ميليارد دلار بوده است. روسيه پس از آمريکا دايم جايگاه دوم از نظر صدور تسليحات را دارد و حتي در سال 2005 در اين زمينه از آمريکا پيشي گرفت.
همين نگراني مسئولان صنايع نظامي آمريکا از رقابت با روسيه، سبب فعال شدن نمايندگان کنگره شده است.
 
زولوتاريف تصريح کرد: لابي تسليحاتي آمريکا تکاني خورده و به وسيله کنگره تيري به سمت روسيه مي فرستد که مي‌تواند ديگر خريداراني که به مراتب بيشتر از ايران و سوريه خريداري مي کنند، بترساند.
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
پیش بینی شما از نتیجه مذاکرات و توافق چیست؟
آخرین اخبار