صفحه خبر لوگوبالا تابناک
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
رهبر انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان عالی قوه قضاییه:

عدالت با تقوا، نگاه بی طرفانه و عمل به قانون حاصل می شود

حادثه هفتم تیر حقیقتاً یك محنت بود اما ملت ایران آن را تبدیل به نعمت كرد/ زیر سؤال بردن زحمات و گزارش‌های رسمی مسئولان عالی نظام در سه قوه و سلب اعتماد عمومی، كاری غلط و نادرست است/ نباید با تعمیم این موضوع و القای شبهه، اعتماد مردم را از بین برد/ متهم شدن به معنای مجرم بودن نیست، بنابراین هیچكس حق ندارد تا زمانی كه جرمی ثابت نشده، آن را رسانه‌ای كند.
کد خبر: ۱۷۳۴۴۸
| |
6632 بازدید
|

 رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار رئیس و مسئولان عالی قوه قضاییه و جمعی از قضات و كاركنان دستگاه قضایی، صبر همراه با بصیرت در مقابل سختی‌ها را عامل اصلی پیشرفت حركت رو به جلوی ملت ایران در 33 سال گذشته ارزیابی كردند و با اشاره به نیاز قوه قضاییه به دو ركن مهم اقتدار و اعتماد عمومی افزودند: هرگونه اقدام و یا القای تشكیك برای زیر سؤال بردن فعالیت‌ها، گزارش‌ها و آمارهای مسئولان عالی سه قوه بویژه قوه قضاییه، اقدامی نادرست، ضداعتماد عمومی و برخلاف مصالح كشور است و همه مسئولان، صاحبان تریبون‌ها و رسانه‌ها باید به این موضوع مهم كاملاً توجه كنند.

به گزارش «تابناک»، در این دیدار كه در آستانه سالگرد حادثه انفجار تروریستی دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر سال 1360 و شهادت آیت‌الله دكتر بهشتی و 72 تن از یاران انقلاب برگزار شد و جمعی از خانواده‌های شهدای حادثه هفتم تیر نیز حضور داشتند، رهبر انقلاب اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره این شهدا بویژه شهید مظلوم آیت‌الله دكتر بهشتی، خاطرنشان كردند: حادثه هفتم تیر حقیقتاً یك محنت بود اما ملت ایران با صبر و بصیرتی كه از طرف امام بزرگوار (ره) تزریق می‌شد، این محنت را تبدیل به نعمت كرد و موج را به طرف خود دشمن برگرداند.


حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، این درس امتحان پس داده شده ملت ایران را عامل اصلی پیشرفت‌ها و حركت رو به جلو دانستند و افزودند: ملت ایران به دلیل اهداف والای خود كه همان رسیدن به ارزش‌های اسلامی و تحقق مبانی اسلامی در جامعه و انتشار آن در جهان است، همواره با زورگویان عالم و استعمارگران و دیكتاتورها و سختی‌های تحمیلی از طرف آنها مواجه بوده و خواهد بود، بنابراین باید با صبر همراه با بصیرت در مقابل سختی‌ها ایستاد و محنت‌ها را به نردبانی برای پیشرفت و ارتقاء تبدیل كرد.

مسائل مربوط به قوه قضاییه بخش دیگری از سخنان رهبر انقلاب اسلامی بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، اقتدار و اعتماد عمومی را دو ركن اصلی مورد نیاز قوه قضاییه برشمردند و تأكید كردند: اقتدار قوه قضاییه با تأمین زیرساخت‌های مناسب انسانی و فنی بوجود می‌آید.

ایشان افزودند: تربیت انسان‌های شایسته، فاضل، امین و درستكار و همچنین ابتكار و نوآوری، وضع قوانین صحیح و بهره‌گیری درست و براساس تشخیص عقلی، از پیشرفت‌های گوناگون فنی و سازمانی، زمینه‌ساز استحكام درونی قوه قضاییه و اقتدار آن خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی لازمه جلب اعتماد عمومی به عنوان دومین ركن مورد نیاز قوه قضاییه را، تأمین عدالت دانستند و تأكید كردند: تبدیل شدن عدالت به جریانی فراگیر و دائمی در قوه قضاییه نیازمند تقوا، نگاه بی‌طرفانه در حوادث كوچك و بزرگ، و عملكرد دقیق و حكیمانه به قانون است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در همین خصوص به موضوع سلب اعتماد عمومی هم اشاره كردند و با انتقاد از برخی القای تشكیك‌ها در اقدامات و گزارش‌های قوه قضاییه و همچنین قوای مجریه و مقننه، افزودند: زیر سؤال بردن زحمات و گزارش‌های رسمی مسئولان عالی نظام در سه قوه و سلب اعتماد عمومی، كاری غلط و نادرست است و همه مسئولان، صاحبان تریبون‌ها و رسانه‌ها باید متوجه این موضوع مهم باشند.


ایشان با اشاره به احتمال اشتباه در برخی گزارش‌ها و یا آمارها خاطرنشان كردند: نباید با تعمیم این موضوع و القای شبهه، اعتماد مردم را از بین برد.

رهبر انقلاب اسلامی به موضوع رسانه‌ای كردن اتهامات نیز اشاره كردند و افزودند: متهم شدن به معنای مجرم بودن نیست، بنابراین هیچكس در قوه قضاییه و در خارج از این قوه و در رسانه ها حق ندارد تا زمانی كه جرمی ثابت نشده، آن را رسانه‌ای كند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با انتقاد از برخی فشارها به قوه قضاییه برای افشاگری، خاطرنشان كردند: هیچ لزومی به افشاگری وجود ندارد و هیچكس حق ریختن آبروی یك مسلمان را ندارد.

ایشان با تأكید بر اینكه در شرع فقط در مواردی خیلی خاص، اجازه انتشار مجازات و یا علنی شدن مشخصات شخص مجازات شونده، داده شده است، افزودند: حتی در مواردی كه جرم در دادگاه نیز اثبات می‌شود، نباید نام فرد مجرم علنی و رسانه‌ای شود زیرا خانواده وی تحت فشار قرار می‌گیرند و دچار مشكل می‌شوند.

رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود با اشاره به پیشرفت‌های قوه قضاییه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاكنون و در دوره‌های مختلف خاطرنشان كردند: در دوره فعلی نیز شخصیت برجسته‌ای از لحاظ علم، ابتكار، نشاط، انگیزه و همت در رأس قوه قضاییه قرار دارد و اقدامات عالمانه و مبتكرانه تحسین برانگیزی انجام گرفته است.

در ابتدای این دیدار، آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حادثه تروریستی هفتم تیر به ویژه شهید آیت‌الله بهشتی، گزارشی از اقدامات انجام گرفته در قوه قضاییه در دو سال گذشته ارائه كرد.

تلاش برای برطرف كردن مشكل كمبود نیروی انسانی كارآمد از طریق جذب یكهزار نیروی جدید، آموزش ضمن خدمت قضات و كاركنان، اهتمام جدی به نظارت درونی در قوه قضاییه از طریق تأسیس معاونت نظارت در دیوانعالی كشور و دادستانی كل كشور و فعال شدن شورایعالی نظارت در قوه قضاییه، توسعه زیرساخت‌های سخت‌افزاری و طراحی نرم‌افزارهای مورد نیاز برای تسهیل در ارائه خدمات، تشكیل معاونت پیشگیری و همكاری با دستگاه‌ها برای پیشگیری از جرم، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای دسترسی آسان مردم به اطلاعات حقوقی، تلاش برای حل مشكلات معیشتی قضات و كاركنان دستگاه قضایی، بهبود شرایط فیزیكی زندان‌ها، و كاهش میانگین زمان رسیدگی به پرونده‌های قضایی از جمله مواردی بود كه آیت‌الله آملی لاریجانی در گزارش خود به آنها اشاره كرد.

رئیس قوه قضاییه همچنین با اشاره به عملكرد دستگاه قضایی در برخورد با عوامل و سران فتنه 88 و تأكید بر برخورد با سایر جریانات انحرافی، گفت: قوه قضاییه به مبارزه بی‌امان، قاطعانه و عادلانه خود با مجرمان جرایم خاص، قاچاقچیان مواد مخدر، سارقان مسلح، متجاوزان به نوامیس، اشرار و مفسدان اقتصادی ادامه خواهد داد.

منبع: khamenei.ir
مفید صفحه خبر نسخه موبایل
اشتراک گذاری
سفرمارکت
گزارش خطا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۶
تابناک امروز رهبر با تو بوداوووگفت این قدر تهمت نزن دروغ نساز حیا کن با تقوی باش ابرو مردمو الکی نبر
خدا هدایتت کنه هر چند نمیشی از بس دلت فاشیسته
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۶
زیر سؤال بردن زحمات و گزارش‌های رسمی مسئولان عالی نظام در سه قوه و سلب اعتماد عمومی، كاری غلط و نادرست است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۶
کو گوش شنوا مثلا همین تابناک فقط صحبتهای آقا رو انتقال میده و بس
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
چقدر زود حرفاي آقا از صدر اخبارتان به پايين مي آيد، اين حرفا بايد يك عمر تو صدر باشد حالا محدوديت داريد چرا يك روز بالاترين خبر نمي ماند؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
من هيچ رنگي ندارم و هميشه كارهاي خوب و بد افراد را باهم مبينم ولي از مناظره 88 يك چيزي بعنوان مسلمان رو دلم مونده بود كه در شناخت خودم از احكام و قوانين دينم شك كرده بودم وفكر كردم شايد من اشتباه ميكردم تا اينكه ديشب شنيدم و الان خواندم كه مقام معظم رهبري فرمودند:
("-متهم شدن به معنای مجرم بودن نیست، بنابراین هیچكس در قوه قضاییه و در خارج از این قوه و در رسانه ها حق ندارد تا زمانی كه جرمی ثابت نشده، آن را رسانه‌ای كند.

- هیچ لزومی به افشاگری وجود ندارد و هیچكس حق ریختن آبروی یك مسلمان را ندارد.
- در شرع فقط در مواردی خیلی خاص، اجازه انتشار مجازات و یا علنی شدن مشخصات شخص مجازات شونده، داده شده است، حتی در مواردی كه جرم در دادگاه نیز اثبات می‌شود، نباید نام فرد مجرم علنی و رسانه‌ای شود زیرا خانواده وی تحت فشار قرار می‌گیرند و دچار مشكل می‌شوند. ")
ولي نمي دانم چرا اين احكام در سال 88 مورد بحث قرار نگرفت كه بنظر من با اين احكام 3 نفر از كانديداعا رد صلاحيت ميشدند و نه جريان فتنه اي وجود داشت و نه جريان انحرافي و نه ........
ایمان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
تابناک عزیز! خواهش می کنم این نظر منو حذف نکن و به رای بذار. در سخنان مقام معظم رهیری نکته ای بود که بر اساس اون سوالی دارم. ایشان فرمود تا جرم و اتهام کسی ثابت نشد کسی حق ندارد آن را رسانه ای کند. حتی هم اگر ثابت شد نباید اسمی از مجرم در رسانه ها برده شود تا مبادا خانواده اش تحت فشار قرار بگیرند. سوال من این است : کاری که جناب رئیس جمهور محترم در تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری انجام دادند و خیلی از استوانه های نظام را به اسم هتک حیثیت کردند آیا با این منطق روشن مقام معظم رهبری همخوانی داشت؟چرا کسی که سوگند خورد حافظ و نگهبان قانون اساسی باشد ولی خود خلاف قانون و خلاف نظر مقام ولایت رفتار می کند و کسی بازخواستش نمی کند؟
برچسب منتخب
# آیت الله سید مجتبی خامنه ای # عملیات وعده صادق 4 # جنگ منطقه ای # جنگ ایران و اسرائیل # جنگ ایران و آمریکا # شهادت رهبر انقلاب # مذاکرات ایران و آمریکا
نظرسنجی
آیا جام جهانی می‌تواند مانع جنگ آمریکا با ایران شود؟